Povezane vesti

"Diplomatija i šah" i "Rat koji se mogao izbeći": Knjige koja svedoči o životu i radu Vladislava Jovanovića

"Diplomatija i šah" i "Rat koji se mogao izbeći": Knjige koja svedoči o životu i radu Vladislava Jovanovića

Euronews pre 22 dana
Nekadašnji diplomata Vladislav Jovanović umro je u 93. godini, ostavivši za sobom višedecenijsku karijeru u jugoslovenskoj i srpskoj diplomatiji. Jovanović je tokom karijere obavljao funkcije ambasadora socijalističke Jugoslavije u Turskoj, ministra… »
Superioran pregovarač u zlo doba: Srbin koji je upozorio zapadne sile – gde će završiti

Superioran pregovarač u zlo doba: Srbin koji je upozorio zapadne sile – gde će završiti

Sputnik pre 22 dana
Vladislav Jovanović bio je diplomata starog kova koji je ostavio dubak trag u vrlo delikatnom vremenu borbe Srbije za opstanak, kaže za Sputnjik bivši premijer Srbije i potpredsednik Vlade SRJ Nikola Šainović. Bivši ministar spoljnih poslova Savezne… »
Đurić izrazio saučešće povodom smrti Vladislava Jovanovića

Đurić izrazio saučešće povodom smrti Vladislava Jovanovića

Serbian News Media pre 22 dana
Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je saučešće povodom smrti bivšeg ministra spoljnih poslova i nekadašnjeg ambasadora pri UN Vladislava Jovanovića. Đurić je na Iksu napisao da je sa iskrenom tugom primio vest da je umro Jovanović, koji… »
Vučić izrazio saučeće povodom smrti Vladislava Jovanovića

Radio sto plus pre 22 dana
“Sa tugom sam primio vest o smrti Vladislava Jovanovića, jednog od poslednjih velikih diplomata starog kova, koji je svojim iskustvom, kao i promišljenim i odmerenim nastupom, umnogome oblikovao spoljnu politiku naše zemlje u teškim vremenima tokom kojih… »

Beta pre 22 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas saučešće povodom smrti bivšeg ministra spoljnih poslova i nekadašnjeg ambasadora pri UN Vladislava Jovanovića, "velikog diplomate starog kova", i istakao njegovu "nesebičnost patriotskog zalaganja za… »

Serbian News Media pre 22 dana
„Sa tugom sam primio vest o smrti Vladislava Jovanovića, jednog od poslednjih velikih diplomata starog kova, koji je svojim iskustvom, kao i promišljenim i odmerenim nastupom, umnogome oblikovao spoljnu politiku naše zemlje u teškim vremenima tokom kojih… »
Vučić izrazio saučešće povodom smrti Vladislava Jovanovića

Vučić izrazio saučešće povodom smrti Vladislava Jovanovića

Danas pre 22 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas saučešće povodom smrti bivšeg ministra spoljnih poslova i nekadašnjeg ambasadora pri UN Vladislava Jovanovića, „velikog diplomate starog kova“, i istakao njegovu „nesebičnost patriotskog zalaganja za… »
Marko Đurić izrazio saučešće povodom smrti Vladislava Jovanovića: Sa iskrenom tugom primio sam vest

Marko Đurić izrazio saučešće povodom smrti Vladislava Jovanovića: Sa iskrenom tugom primio sam vest

Euronews pre 22 dana
Ministar spoljnih poslova Marko Đurić uputio je saučešće povodom smrti bivšeg ministra spoljnih poslova i ambasadora Srbije u UN Vladislava Jovanovića. "Sa iskrenom tugom primio sam vest da nas je napustio Vladislav Jovanović, istaknuti diplomata… »
Đurić: Služba Vladislava Jovanovića za trajno pamćenje srpske diplomatije

Đurić: Služba Vladislava Jovanovića za trajno pamćenje srpske diplomatije

RTV pre 22 dana
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Marko Đurić uputio je saučešće povodom smrti bivšeg ministra spoljnih poslova i ambasadora Srbije u UN Vladislava Jovanovića. "Sa iskrenom tugom primio sam vest da nas je napustio Vladislav Jovanović, istaknuti… »
Preminuo Vladislav Jovanović

Preminuo Vladislav Jovanović

NIN pre 22 dana
Bivši ministar spoljnih poslova i nekadašnji ambasador pri UN Vladislav Jovanović preminuo je sinoć u 93. godini života, saopštila je njegova porodica. Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni. Rođen je u Žitnom Potoku 1933. godine. Gimnaziju je… »
"Oblikovao spoljnu politiku naše zemlje u teškim vremenima": Vučić se oprostio od Vladislava Jovanovića: "Sa tugom sam primio…

"Oblikovao spoljnu politiku naše zemlje u teškim vremenima": Vučić se oprostio od Vladislava Jovanovića: "Sa tugom sam primio…

Blic pre 23 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je saučešće povodom smrti Vladislava Jovanovića, bivšeg ministra spoljnih poslova i ambasadora pri UN Vučić je naglasio značaj Jovanovića kao jednog od poslednjih velikih diplomata stare škole i njegov doprinos… »
"Bio je moj veliki prijatelj, saborac, patriota..." Oglasio se Dačić nakon smrti Vladislava Jovanovića: "Upućujem najdublje…

"Bio je moj veliki prijatelj, saborac, patriota..." Oglasio se Dačić nakon smrti Vladislava Jovanovića: "Upućujem najdublje…

Blic pre 23 dana
Ivica Dačić izrazio je saučešće povodom smrti Vladislava Jovanovića, bivšeg ministra i ambasadora pri UN Dačić je istakao da je Srbija izgubila značajnog diplomatu i državnika sa trajnim pečatom u međunarodnim odnosima Potpredsednik Vlade i ministar… »
Umro Vladislav Jovanović, bivši ministar spoljnih poslova i ambasador pri UN

Umro Vladislav Jovanović, bivši ministar spoljnih poslova i ambasador pri UN

Blic pre 23 dana
Vladislav Jovanović, bivši ministar spoljnih poslova i ambasador pri UN, preminuo je u 93. godini Rođen je 1933. godine u Žitnom Potoku, školovao se u Beogradu, gde je završio Pravni fakultet Bivši ministar spoljnih poslova i nekadašnji ambasador pri UN… »
Preminuo bivši jugoslovenski diplomata Vladislav Jovanović

Preminuo bivši jugoslovenski diplomata Vladislav Jovanović

Danas pre 23 dana
Bivši srpski i jugoslovenski diplomata Vladislav Jovanović preminuo je u 93. godini, objavila je danas njegova porodica. Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni, preneo je Juronjuz. Rođen 1933. godine u Žitnom Potoku, Jovanović je završio… »

Vesti dana »