Povezane vesti
On je omiljen u svom selu čak i u desetoj deceniji, deda Rade iz Martinaca govori i prevodi nemački: Sa samo četiri razreda…
RINA 08.03.2026
On je omiljen u svom selu čak i u desetoj deceniji: Deda Rade iz Martinaca govori i prevodi nemački, sa samo četiri razreda škole postao profesor jezika (FOTO) Martinici – U sremskom selu Martinci živi čovek čija životna priča pokazuje da za znanje… »
(Foto) "Živa enciklopedija" iz Srema! Deda Rade ima samo 4 razreda škole, a sam je savladao nemački i postao prevodilac: Jedna…
Blic 08.03.2026
U detinjstvu je živeo u siromaštvu i rano prekinuo školovanje, ali ga to nije sprečilo da nastavi sa učenjem Samostalno je proučavao nemačku književnost i gramatiku, čitao knjige, prevodio pesme i prenosio znanje drugima U sremskom selu Martinci živi… »
Deda Rade iz Martinaca sa četiri razreda škole maher za nemački: Govori i prevodi, biblioteka mu krcata, on je živa…
Dnevnik 08.03.2026
MARTINCI; U sremskom selu Martinci živi čovek čija životna priča pokazuje da za znanje nikada nije kasno i da diploma nije jedino merilo obrazovanja. Rade Šumarski, koji je rođen 1943. godine usred Drugog svetskog rata, završio je samo četiri razreda… »
Deda Rade omiljen u svom selu i u desetoj deceniji: Sa samo četiri razreda škole postao profesor jezika
Telegraf 08.03.2026
U sremskom selu Martinci živi čovek čija životna priča pokazuje da za znanje nikada nije kasno i da diploma nije jedino merilo obrazovanja. Rade Šumarski, koji je rođen 1943. godine usred Drugog svetskog rata, završio je samo četiri razreda osnovne… »
Vesti dana »
Skupština usvojila zakon o roditeljima negovateljima, stroža pravila za oružje i ograničila troškove izbornih kampanja
Newsmax Balkans pre 3 satajoš 44 povezane
Drama na letu iz Soluna: Državljanin Srbije umalo ispao kroz prozor aviona
Naslovi.ai pre 1 satjoš 57 povezanih
Đoković: Muka mi je više da pričam kada će doći 25. grend slem, voleo bih da se poštuje moj izbor
RTS pre 18 minutajoš 36 povezanih
Afrička kuga svinja potvrđena kod 496 gazdinstava, održan hitan sastanak kriznog centra
RTS pre 5 satijoš 30 povezanih
Ormuz pod pritiskom dok SAD i Iran razmenjuju napade i vode pregovore; Hamnei sahranjen u Mašhadu
RTS pre 18 minutajoš 67 povezanih