Повезане вести
Вида Огњеновић: Божо Копривица, књижевни јунак књиге коју је живео
Данас 23.03.2026
Тешко је о Божу говорити у прошлом времену, јер ми се чини, да, необичан и неописив какав је био, може сваки час да се однекле јави, или појави, онако мрк И намрштен, као, он је „ страшни лав, нарогушен и љут сав“, а у ствари… »
Вида Огњеновић: Божо Копривица - јунак своје књиге живота коју није писао, него живео
Н1 Инфо 23.03.2026
Божо Копривица, један од најпосебнијих и најважнијих писаца овдашње књижевности, и један од најбољих драматурга, напустио је овај наш свет у петак, 20. марта, некако симболично, првог дана пролећа, а његов одлазак растужио је… »
Душан Ковачевић: Са Божом Копривицом сам делио сан о фудбалу, деценијама смо га играли три пута недељно
Данас 23.03.2026
Божа сам упознао пре скоро пола века, у Атељеу 212, у чувеном бифеу где су се окупљали људи из света позоришта и књижевности, и од тог времена смо се дружили деценијама – каже за Данас Душан Ковачевић. Божо Копривица, један… »
Божидар Ђуровић о одласку Божа Копривице: Живот га није миловао, али он је својом човечношћу и даром миловао људе и уметност…
Данас 22.03.2026
Ненадани одлазак књижевника и драматурга Божа Копривице ненадокнадиво је осиромашио нашу и регионалну књижевну, позоришну и филмску уметност – каже за Данас позоришни редитељ Божидар Ђуровић. Писац који је писао магичним… »
Радмила Војводић: Прошао је Божо балканском мегапаланком само њему знаним путем, разбарушен и свој, њежан и брундав
Данас 22.03.2026
„Левичар, пилот – ловац, шпански борац, Црногорац, Југословен, Никшићанин, Дубровчанин, Београђанин и партизановац“, описао је себе Божо Копривица. Писац који је величанствено спајао књижевност, поезију, позориште, филм, фудбал… »
Вести дана »
"Завршио би у затвору да није мене. Шта, дођавола, радиш?": Трамп беснео на Нетањахуа преко телефона, цуре детаљи приватног разговора
Нова пре 1 сатјош 34 повезане
Стефановић: Кандидат за амбасадора САД у Србији је „амерички Ђокић“
Н1 Инфо пре 3 сатајош 38 повезаних
Велики руски напади широм Украјине: Најмање 18 мртвих, близу 100 рањених
BBC News пре 39 минутајош 39 повезаних
МУП: Отежан саобраћај за теретна возила на граници са Хрватском због новог царинског система
Еуроневс пре 2 сатајош 21 повезана