Povezane vesti
Vida Ognjenović: Božo Koprivica, književni junak knjige koju je živeo
Danas pre 18 sati
Teško je o Božu govoriti u prošlom vremenu, jer mi se čini, da, neobičan i neopisiv kakav je bio, može svaki čas da se odnekle javi, ili pojavi, onako mrk I namršten, kao, on je „ strašni lav, narogušen i ljut sav“, a u stvari, on se uvek pomalo branio… »
Vida Ognjenović: Božo Koprivica - junak svoje knjige života koju nije pisao, nego živeo
N1 Info pre 19 sati
Božo Koprivica, jedan od najposebnijih i najvažnijih pisaca ovdašnje književnosti, i jedan od najboljih dramaturga, napustio je ovaj naš svet u petak, 20. marta, nekako simbolično, prvog dana proleća, a njegov odlazak rastužio je kulturnu javnost u celom… »
Dušan Kovačević: Sa Božom Koprivicom sam delio san o fudbalu, decenijama smo ga igrali tri puta nedeljno
Danas pre 22 sata
Boža sam upoznao pre skoro pola veka, u Ateljeu 212, u čuvenom bifeu gde su se okupljali ljudi iz sveta pozorišta i književnosti, i od tog vremena smo se družili decenijama – kaže za Danas Dušan Kovačević. Božo Koprivica, jedan od najposebnijih i… »
Božidar Đurović o odlasku Boža Koprivice: Život ga nije milovao, ali on je svojom čovečnošću i darom milovao ljude i umetnost…
Danas pre 1 dan
Nenadani odlazak književnika i dramaturga Boža Koprivice nenadoknadivo je osiromašio našu i regionalnu književnu, pozorišnu i filmsku umetnost – kaže za Danas pozorišni reditelj Božidar Đurović. Pisac koji je pisao magičnim jezikom, i jedan od najboljih… »
Radmila Vojvodić: Prošao je Božo balkanskom megapalankom samo njemu znanim putem, razbarušen i svoj, nježan i brundav
Danas pre 1 dan
„Levičar, pilot – lovac, španski borac, Crnogorac, Jugosloven, Nikšićanin, Dubrovčanin, Beograđanin i partizanovac“, opisao je sebe Božo Koprivica. Pisac koji je veličanstveno spajao književnost, poeziju, pozorište, film, fudbal, gradove, sećanja… »
Vesti dana »
"Naša zemlja je u ratu!" Sa zalaskom sunca tog 24. marta Srbiju su zasule bombe, usledilo je 78 dana straha i stradanja: 27 godina od NATO bombardovanja SRJ
Blic pre 35 minutajoš 3 povezane
Policajka Katarina Petrović: "Ogoljena represija je poslednji način na koji ovaj režim može da funkcioniše"
Nova pre 6 satijoš 1 povezana