Povezane vesti

Nasilje nad novinarima više nije izuzetak već pravilo

Nasilje nad novinarima više nije izuzetak već pravilo

Ozon press pre 10 minuta
Novinarska i medijska udruženja i sindikati iz Srbije i regiona najoštrije osuđuju brutalno i nedopustivo ponašanje pripadnika policije prema novinarima i novinarkama, kao i sistematsko ometanje njihovog rada tokom izveštavanja sa događaja od javnog… »
Rektor Đokić: Vlast će nastaviti represiju, spreman sam da prihvatim politički angažman ukoliko to traže studenti i građani…

Rektor Đokić: Vlast će nastaviti represiju, spreman sam da prihvatim politički angažman ukoliko to traže studenti i građani…

Insajder pre 35 minuta
Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić rekao je večeras, povodom policijskog pretresa zgrade Rektorata u utorak, da će "vlast nastaviti sa produbljivanjem agresije i nastaviti presiju i represiju", ali da će profesori i studenti nastaviti da se… »
Rektor Đokić: Spreman sam da prihvatim politički angažman, ukoliko to traže studenti i građani

Rektor Đokić: Spreman sam da prihvatim politički angažman, ukoliko to traže studenti i građani

Beta pre 1 sat
Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić izjavio je večeras da ukoliko građani i studenti od njega budu tražili politički angažman na mogućim izborima da će biti spreman da taj angažman i prihvati. "Ja se nisam prijavio, niti agitovao kao neko ko ima… »
Protest ispred Predsedništva, deo Ulice Kralja Milana zatvoren za saobraćaj

Protest ispred Predsedništva, deo Ulice Kralja Milana zatvoren za saobraćaj

Blic pre 35 minuta
Saobraćaj je zaustavljen na raskrsnici sa Ulicom Kneza Miloša Istovremeno su se u Pionirskom parku okupljali pojedini građani Deo novinara i medijskih radnika danas je blokirao Ulicu kralja Milana kod zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike… »

Serbian News Media pre 1 sat
Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić izjavio je večeras da ukoliko građani i studenti od njega budu tražili politički angažman na mogućim izborima da će biti spreman da taj angažman i prihvati. „Ja se nisam prijavio, niti agitovao kao neko ko ima… »
Rektor Đokić: Spreman sam da prihvatim politički angažman, ukoliko to od mene traže studenti i građani

Rektor Đokić: Spreman sam da prihvatim politički angažman, ukoliko to od mene traže studenti i građani

Morava info pre 35 minuta
Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić izjavio je večeras da ukoliko građani i studenti od njega budu tražili politički angažman na mogućim izborima da će biti spreman da taj angažman i prihvati. Naveo je da je jučerašnji ulazak pripadnika Uprave… »

Radio sto plus pre 45 minuta
“Ja se nisam prijavio, niti agitovao kao neko ko ima političku ambiciju da bude politički lider, ja sam profesor i rektor univerziteta, međutim u situaciji kada je univerzitet napadnut u situaciji kada policija upada, kada građani ispred čekaju, ja imam… »
Rektor Đokić o mogućoj kandidaturi na izborima

Rektor Đokić o mogućoj kandidaturi na izborima

Ozon press pre 35 minuta
Ukoliko studenti i građani od mene budu tražili neki angažman, ja sam spreman da taj angažman prihvatim, izjavio je rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić na pitanje da li će biti predsednički kandidat. Nakon što se juče, posle gotovo deset sati… »
Od incidenta do obrasca – nasilje nad novinarima više nije izuzetak već pravilo

Od incidenta do obrasca – nasilje nad novinarima više nije izuzetak već pravilo

Pravo u centar pre 15 minuta
Tokom izveštavanja ispred Rektorata Univerziteta u Beogradu, povodom ulaska pripadnika Uprave kriminalističke policije (UKP) u zgradu Rektorata, veliki broj novinara bio je sprečen da nesmetano obavlja svoj posao, dok su pojedini bili izloženi direktnom… »
Rektor Đokić: Spreman sam da prihvatim politički angažman ukoliko to traže studenti i građani

Rektor Đokić: Spreman sam da prihvatim politički angažman ukoliko to traže studenti i građani

Radio 021 pre 45 minuta
Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić izjavio je večeras da ukoliko građani i studenti od njega budu tražili politički angažman na mogućim izborima da će biti spreman da taj angažman i prihvati. "Ja se nisam prijavio, niti agitovao kao neko ko ima… »

Pravo u centar pre 1 sat
Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić izjavio je večeras da ukoliko građani i studenti od njega budu tražili politički angažman na mogućim izborima da će biti spreman da taj angažman i prihvati. „Ja se nisam prijavio, niti agitovao kao neko ko ima… »
Rektor Đokić o mogućoj kandidaturi na izborima: Ukoliko studenti i građani od mene budu tražili angažman, spreman sam da ga…

Rektor Đokić o mogućoj kandidaturi na izborima: Ukoliko studenti i građani od mene budu tražili angažman, spreman sam da ga…

N1 Info pre 1 sat
Ukoliko studenti i građani od mene budu tražili neki angažman, ja sam spreman da taj angažman prihvatim, izjavio je rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić na pitanje da li će biti predsednički kandidat. Nakon što se juče, posle gotovo deset sati… »
Đokić : Ukoliko studenti i građani od mene budu tražili angažman, spreman sam da ga prihvatim

Đokić : Ukoliko studenti i građani od mene budu tražili angažman, spreman sam da ga prihvatim

Vreme pre 1 sat
Rektor BU Vladan Đokić rekao da je, ukoliko studenti i građani od njega budu tražili neki angažman, spreman da taj angažman prihvati. Ukoliko studenti i građani od mene budu tražili neki angažman, ja sam spreman da taj angažman prihvatim, izjavio je… »
Rektor Đokić: „Ako studenti i građani budu tražili angažman, spreman sam da ga prihvatim“

Rektor Đokić: „Ako studenti i građani budu tražili angažman, spreman sam da ga prihvatim“

Nedeljnik pre 1 sat
Rektor Vladan Đokić o tome da li je budući predsednički kandidat : Nisam se prijavljivao za funkciju, ali sam spreman ako to…

Rektor Vladan Đokić o tome da li je budući predsednički kandidat : Nisam se prijavljivao za funkciju, ali sam spreman ako to…

Nova pre 1 sat
"Prilikom drugog pretresa pronašli su nekih dvadesetak petardi, to nisam hteo da potpišem", izjavio je rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić. Komentarisao je i ocene da je govor koji je održao bio govor budućeg predsedničkog kandidata i da li je… »
"Policija ispred Rektorata tukla građane kao u uličnoj borbi. Oznake koje nose, izgledaju kao da su kupljene na internetu"…

"Policija ispred Rektorata tukla građane kao u uličnoj borbi. Oznake koje nose, izgledaju kao da su kupljene na internetu"…

Nova pre 1 sat
Tokom jučerašnjeg dana došlo je do velikog protesta ispred Rektorata Univerziteta u Beogradu, zbog upada pripadnika Uprave kriminalističke policije u ovu ustanovu. Policija bez oznaka, maskirana, nasrtala je na građane i studente, udarali ih pendrekom i… »

Glas Zaječara pre 1 sat
"Nasilje dolazi iz vrha vlasti": Protest medijskih udruženja ispred Predsedništva (VIDEO)

"Nasilje dolazi iz vrha vlasti": Protest medijskih udruženja ispred Predsedništva (VIDEO)

Insajder pre 2 sata
Članovi medijskih udruženja okupli su se ispred zgrade Predsedništva Srbije u Beogradu na skupu solidarnosti sa novinarima koji su pretučeni tokom izveštavanja sa nedeljnih lokalnih izbora. Novinari i medijski radnici danas su blokirali Ulicu kralja… »
Da li je rektor Đokić postao simbol otpora: Jučerašnji dan kao prelomni trenutak u studentskom i građanskom aktivizmu (VIDEO)…

Da li je rektor Đokić postao simbol otpora: Jučerašnji dan kao prelomni trenutak u studentskom i građanskom aktivizmu (VIDEO)…

Insajder pre 4 sati
Broj ljudi na ulicama i reakcije na govor rektora Vladana Đokića pokazuju da bi jučerašnji dan mogao imati ozbiljne političke implikacije u narednom periodu. I dok vlast optužuje rektora za zloupotrebu Univerziteta u političke svrhe, nameće se pitanje da… »
Dekan Medicinskog fakulteta oteran sa protesta podrške rektoru Đokiću: “Govorio da podržava studente, a onda se dogovarao s…

Dekan Medicinskog fakulteta oteran sa protesta podrške rektoru Đokiću: “Govorio da podržava studente, a onda se dogovarao s…

Nova pre 3 sata
Na jučerašnjem protestu ispred Rektorata, koji je organizovan u cilju podrške rektoru Vladanu Đokiću i Beogradskom univerzitetu, pojavio se i profesor Vladimir Trajković, koji je od nedavno vršilac dužnosti dekana Medicinskog fakulteta. Na snimku koji je… »
Koje je sve zakone prekršila policija tokom 11 sati pretresa Rektorata

Koje je sve zakone prekršila policija tokom 11 sati pretresa Rektorata

Nova pre 3 sata
Institut za istraživanje korupcije Kareja saopštio je da je policija prilikom jučerašnjeg pretresa Rektorata prekršila niz zakonskih i etičkih normi, uključujući odredbe Zakona o policiji, ZKP-a i Kodeksa policijske etike. Javnost Srbije svedočila je… »
Smrt studentkinje Filozofskog fakulteta u Beogradu: Incidenti zbog ulaska policije u Rektorat

Smrt studentkinje Filozofskog fakulteta u Beogradu: Incidenti zbog ulaska policije u Rektorat

BBC News pre 5 sati
Koškanje policije i demonstranata u centru Beograda posle ulaska policije u Rektorat Beogradskog univerziteta. Šta je do sada poznato o smrti 25-godišnje devojke? Smrt studentkinje Filozofskog fakulteta u Beogradu, čiji se uzrok još istražuje, izazvala… »
Došli u Rektorat na pretres, pronašli predsedničkog kandidata

Došli u Rektorat na pretres, pronašli predsedničkog kandidata

Nova pre 5 sati
Posle devetočasovnog pretresa zgrade Rektorata Univerziteta u Beogradu, pripadnici Uprave kriminalističke policije nisu pronašli ništa sumnjivo, ali po svemu sudeći jesu našli novog predsedničkog ili premijerskog kandidata - rektora Vladana Đokića… »
Kako profesori univerziteta iz opozicije gledaju na jučerašnja dešavanja oko Rektorata?

Kako profesori univerziteta iz opozicije gledaju na jučerašnja dešavanja oko Rektorata?

Insajder pre 6 sati
Jučerašnji dan obeležio je ulazak Uprave kriminalističke polciije u zgradu Rektorata u Beogradu, kao i incidenti koji su se tokom večeri dogodili na Studentskom trgu i Trgu Republike, kada je došlo do sukoba demonstranata i policije. Skup ispred… »
Tema jutra: Vršen je pritisak na rektora Đokića da potpiše zapisnik

Tema jutra: Vršen je pritisak na rektora Đokića da potpiše zapisnik

N1 Info pre 6 sati
Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić odbio je da potpiše zapisnik uprkos, kako kažu dekanka Fakulteta političkih nauka i profesor Filozofskog fakulteta Slobodan Cvejić - pritiscima i pretnjama privođenjem. Dekanka Kovačević navodi i da je reč o… »
BLOG UŽIVO "Novinare su prebila lica sa poternica": Protest ispred Predsedništva zbog nasilja na izborima, oglasili se dekani…

BLOG UŽIVO "Novinare su prebila lica sa poternica": Protest ispred Predsedništva zbog nasilja na izborima, oglasili se dekani…

Nova pre 5 sati
Pripadnici UKP-a juče su upali u zgradu Rektorata, gde rektor Vladan Đokić ostao "zatočen" do oko 22 sata uveče. Studenti i građani su zbog upada policije održali veliki protest i pružili podršku Đokiću. Jutros se grupa ljudi krenula da se okuplja u… »
Rektor Vladan Đokić večeras gost TV Nova

Rektor Vladan Đokić večeras gost TV Nova

Danas pre 6 sati
Šta se juče dešavalo u zgradi rektorata, ko je poslao policiju i da li će Univerzitet biti odbranjen, neka su od pitanja na koja će rektor Vladan Đokić odgovarati večeras u Dnevniku TV Nova od 19:30 časova. Podsetimo, pripadnici Uprave kriminalističke… »
(Foto) Održan protest medijskih organizacija i građana ispred Predsedništva zbog napada na novinare 29. marta

(Foto) Održan protest medijskih organizacija i građana ispred Predsedništva zbog napada na novinare 29. marta

Newsmax Balkans pre 6 sati
Članovi medijskih organizacija i građani blokirali su nakratko saobraćaj u Ulici kralja Milana ispred Predsedništva u znak protesta zbog napada na novinare 29. marta. Okupljanje je imalo simboličan karakter i završeno je bez incidenata, sa ciljem da se… »
OTKRIVAMO Kako su dekani pregovarali sa policijom i tražili da se dozvoli obraćanje rektora Đokića

OTKRIVAMO Kako su dekani pregovarali sa policijom i tražili da se dozvoli obraćanje rektora Đokića

Nova pre 5 sati
Pripadnici UKP-a ušli su juče u zgradu Rektorata beogradskog univerziteta, bez prethodne najave i pravnog obrazloženja, zaplenivši kompjutere, resivere i prevrnuvši svaki detalj u kancelarijama. Zbog toga je uveče organizovan skup ispred te ustanove… »
Šper: Napadi na novinare nisu izolovani incidenti, sistemski udar na pravo javnosti da zna

Šper: Napadi na novinare nisu izolovani incidenti, sistemski udar na pravo javnosti da zna

N1 Info pre 6 sati
Zaposleni u Radio-televiziji Vojvodine odazvali su se pozivu Koalicije za slobodu medija i protestovali ispred zgrade pokrajinskog javnog servisa. "Ovim okupljanjem želimo da pokažemo solidarnost sa kolegama koje su napadnute u nedelju, koje svakodnevno… »
Novinari ispred zgrade Predsedištva: Vučiću izađi i pogledaj nas u oči, umesto što šalješ batinaše (VIDEO)

Novinari ispred zgrade Predsedištva: Vučiću izađi i pogledaj nas u oči, umesto što šalješ batinaše (VIDEO)

Glas Šumadije pre 7 sati
Članovi brojnih medijskih udruženja pozvali su danas, ispred zgrade Predsedništva Srbije, predsednika države Aleksandra Vučića da „izađe i pogleda u uči novinare o čijim životima misli da može da odlučuje“. Poručili su mu da bi bilo bolje da izađe i… »
5 dekana iz Novog Sada protiv upada policije u Rektorat: Sačuvajmo univerzitete od urušavanja

5 dekana iz Novog Sada protiv upada policije u Rektorat: Sačuvajmo univerzitete od urušavanja

Luftika pre 7 sati
Dekani pet fakulteta Univerziteta u Novom Sadu izdali su zajedničko saopštenje povodom upada policije u prostorije Rektorata Univerziteta u Beogradu. – Najoštrije osuđujemo zloupotrebu ovlašćenja izvršne vlasti u postupanju koje, bez istinskog osnova… »
Darko Šper: Napadi na novinare nisu izolovani incidenti, već udar na javnost

Darko Šper: Napadi na novinare nisu izolovani incidenti, već udar na javnost

In medija pre 6 sati
Zaposleni Radio-televizije Vojvodine okupili su se danas ispred zgrade javnog servisa kako bi izrazili solidarnost sa kolegama koje su brutalno pretučene dok su izveštavale o događajima u nedelju. Predsednik sindikata „Nezavisnost“ Darko Šper upozorio je… »
Rektorat u centru zbivanja: Da li tenzije treba rešavati na ulicama ili dijalogom u skupštini

Rektorat u centru zbivanja: Da li tenzije treba rešavati na ulicama ili dijalogom u skupštini

Newsmax Balkans pre 7 sati
Komentarišući incidente ispred Rektorata, Gordana Čomić, bivša ministarka u Vladi Srbije, ističe da su protesti deo demokratije i treba ih rešavati kroz institucije, dok Dijana Radović, narodna poslanica SPS, upozorava da političke tenzije narušavaju… »
Janković i Kljajić za Euronews Srbija: Kakvi su odjeci pretresa Rektorata u okviru istrage o smrti studentkinje

Janković i Kljajić za Euronews Srbija: Kakvi su odjeci pretresa Rektorata u okviru istrage o smrti studentkinje

Euronews pre 7 sati
Policija je juče, u okviru sveobuhvatne istrage povodom smrti 25-godišnje studentkinje, po zahtevu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, ušla u zgradu Rektorata Univerziteta u Beogradu. O jučerašnjoj istrazi i pretresu zgrade Rektorata za Euronews Srbija… »
Student Računarskog fakulteta o dešavanjima ispred Rektorata: Svi ti napadi nama daju dodatni vetar u leđa

Student Računarskog fakulteta o dešavanjima ispred Rektorata: Svi ti napadi nama daju dodatni vetar u leđa

N1 Info pre 7 sati
Student Računarskog fakulteta, Vuk, povodom jučerašnjeg upada pripadnika Uprave kriminalističke policije (UKP) u zgradu Rektorata, te kasnijeg sukoba policije sa okupljenim ljudima, za N1 ističe da je sam taj čin više doprineo celokupnoj akademskoj… »
Protest solidarnosti s novinarima napadnutim tokom lokalnih izbora

Protest solidarnosti s novinarima napadnutim tokom lokalnih izbora

Vreme pre 8 sati
Protest solidarnosti s novinarima kod Predsedništva Srbije, okupljanje i u takozvanom Ćacilendu. Novinari i medijski radnici okupili su se u Ulici kralja Milana, na protestu zbog napada na novinare tokom izbora održanih 29. marta u 10 opština i gradova u… »
Novinari ispred zgrade Predsedištva: „Vučiću izađi i pogledaj nas u oči, umesto što šalješ batinaše“

Novinari ispred zgrade Predsedištva: „Vučiću izađi i pogledaj nas u oči, umesto što šalješ batinaše“

Serbian News Media pre 8 sati
Članovi brojnih medijskih udruženja pozvali su danas, ispred zgrade Predsedništva Srbije, predsednika države Aleksandra Vučića da „izađe i pogleda u uči novinare o čijim životima misli da može da odlučuje“. Poručili su mu da bi bilo bolje da izađe i… »
Pendrekom ženu po leđima, tuča sa građanima kao da je kafanska: Cela Srbija komentariše postupanje policije ispred zgrade…

Pendrekom ženu po leđima, tuča sa građanima kao da je kafanska: Cela Srbija komentariše postupanje policije ispred zgrade…

Nova pre 7 sati
Tokom jučerašnjeg dana ispred Rektorata u Beogradu, nakon što su pripadnici Uprave kriminalističke policije kojom rukovodi Marko Kričak po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu upali u zgradu pod izgovorom predistražnih radnji u vezi sa smrću… »
Novinari protestuju ispred Predsedništva: "Vučiću izađi i pogledaj nas u oči, umesto što šalješ batinaše"

Novinari protestuju ispred Predsedništva: "Vučiću izađi i pogledaj nas u oči, umesto što šalješ batinaše"

Radio 021 pre 8 sati
Članovi medijskih udruženja pozvali su, ispred zgrade Predsedništva Srbije, predsednika države Aleksandra Vučića da "izađe i pogleda u uči novinare o čijim životima misli da može da odlučuje". Poručili su mu da bi bilo bolje da izađe i razgovara sa… »
Protest „Ne damo autonomiju Univerziteta“ u Nišu danas od 18 časova

Protest „Ne damo autonomiju Univerziteta“ u Nišu danas od 18 časova

Rešetka pre 7 sati
Studenti u blokadi Univerziteta u Nišu objavili su da će danas od 18 časova održati komemorativni skup povodom meseci od pada nadstrešnice u Novom Sadu, u kojem je zbog korupcije život izgubilo 16 nevinih ljudi. Nakon okupljanja, plan je da se građani i… »
Nama su doslovno, ne metaforički, životi ugroženi: Protest zbog nasilja nad novinarima

Nama su doslovno, ne metaforički, životi ugroženi: Protest zbog nasilja nad novinarima

Mašina pre 8 sati
Medijska udruženja organizovala su danas protest u Beogradu ispred Predsedništva zbog nasilnih napada na novinare tokom lokalnih izbora u nedelju. Medijski radnici i radnice, stručnjaci i stručnjakinje alarmirali su javnost da su novinarima i novinarkama… »
(BLOG) "Vučiću izađi i pogledaj nas u oči": Novinari protestovali ispred Predsedništva, okupljanja i u Pionirskom parku

(BLOG) "Vučiću izađi i pogledaj nas u oči": Novinari protestovali ispred Predsedništva, okupljanja i u Pionirskom parku

N1 Info pre 9 sati
Medijska udruženja i novinari pozvali su, ispred zgrade Predsedništva Srbije, predsednika države Aleksandra Vučića da "izađe i pogleda u uči novinare o čijim životima misli da može da odlučuje". Dok je trajao ovaj protest, ljudi su se okupljali i u… »
Zaposleni na RTV-u održali protest zbog napada na novinare: „Danas solidarnost – sutra opstanak“

Zaposleni na RTV-u održali protest zbog napada na novinare: „Danas solidarnost – sutra opstanak“

Danas pre 8 sati
Zaposleni Radio-televizije Vojvodine na poziv Sindikata „Nezavisnost“ okupili su se danas od 10.30 časova ispred zgrade RTV-a na Mišeluku i pridružili se zajedničkom protestu novinara u Srbiji. Oni su se odazvali pozivu medijskih i novinarskih udruženja… »
Zaposleni na RTV-u održali skup u znak solidarnosti sa napadnutim novinarima

Zaposleni na RTV-u održali skup u znak solidarnosti sa napadnutim novinarima

Nedeljnik pre 8 sati
Zaposleni na Radio-televiziji Vojvodine (RTV) održali su danas skup u znak solidarnosti sa napadnutim novinarima tokom lokalnih izbora u Srbiji, koji su održani u deset opština u nedelju. Oni su ispred zgrade RTV-a istakli transparent „Istinu u etar“… »
„Vučiću, izađi da pogledaš u oči novinare o čijim životima misliš da možeš da odlučuješ“: Protest zbog nasilja ispred…

„Vučiću, izađi da pogledaš u oči novinare o čijim životima misliš da možeš da odlučuješ“: Protest zbog nasilja ispred…

Danas pre 8 sati
Medijska udruženja danas su organizovala protest ispred zgrade Predsedništva u znak solidarnosti sa novinarima koji su pretučeni tokom izveštavanja sa nedeljnih lokalnih izbora. Uoči tog protesta, i u Pionirskom parku, u takozvanom Ćacilendu okupio se… »
Protest novinara ispred Predsedništva, skup i u Pionirskom parku

Sputnik pre 9 sati
Novinari i medijski radnici blokirali su Ulicu kralja Milana kod zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike na protestu zbog napada na novinare tokom nedavnih lokalnih izbora. Skup i u Pionirskom parku. Saobraćaj je zaustavljen na raskrsnici… »
Novinari protestovali ispred Predsedništva zbog napada

Novinari protestovali ispred Predsedništva zbog napada

Beta pre 9 sati
Članovi brojnih medijskih udruženja pozvali su danas, ispred zgrade Predsedništva Srbije, predsednika države Aleksandra Vučića da "izađe i pogleda u oči u uči novinare o čijim životima misli da može da odlučuje". Poručili su mu da bi bilo bolje da izađe… »
Medijski radnici blokirali ulicu kod Predsedništva zbog nasilja na izborima

Medijski radnici blokirali ulicu kod Predsedništva zbog nasilja na izborima

Bujanovačke pre 10 sati
Članovi medijskih udruženja okupljaju se ispred zgrade Predsedništva Srbije u Beogradu na skupu solidarnosti sa novinarima koji su pretučeni tokom izveštavanja sa nedeljnih lokalnih izbora. Istovremeno, ljudi stalno izlaze i ulaze u Pionirski park, a iza… »
Maja Kovačević: Vršen je pritisak na rektora Đokića da potpiše zapisnik

Maja Kovačević: Vršen je pritisak na rektora Đokića da potpiše zapisnik

Danas pre 9 sati
Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić odbio je da potpiše zapisnik uprkos, kako kažu dekanka Fakulteta političkih nauka i profesor Filozofskog fakulteta Slobodan Cvejić – pritiscima i pretnjama privođenjem. Dekanka Kovačević navodi i da je reč o… »
Šper na protestu ispred RTV-a: Situacija je alarmantna (FOTO i VIDEO)

Šper na protestu ispred RTV-a: Situacija je alarmantna (FOTO i VIDEO)

Moj Novi Sad pre 9 sati
Na poziv Sindikata nezavisnosti Radio-televizije Vojvodine, zaposleni ove medijske ustanove okupili su se danas u 10.30 sati ispred zgrade RTV-a na Mišeluku. Prisutnima se obratio predsednik Granskog sindikata kulture, umetnosti i medija (GS KUM)… »

RTS pre 9 sati
Novinari i medijski radnici blokirali su Ulicu kralja Milana kod zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike na protestu zbog napada na novinare tokom nedavnih lokalnih izbora. Skup i u Pionirskom parku. Saobraćaj je zaustavljen na raskrsnici… »
Na rektora Vladana Đokića policija vršila pritisak da potpiše zapisnik: Oglasile se kolege sa Univerziteta u Beogradu

Na rektora Vladana Đokića policija vršila pritisak da potpiše zapisnik: Oglasile se kolege sa Univerziteta u Beogradu

Nova pre 9 sati
Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić odbio je da potpiše zapisnik uprkos, kako kažu dekanka Fakulteta političkih nauka i profesor Filozofskog fakulteta Slobodan Cvejić - pritiscima i pretnjama privođenjem. Dekanka Kovačević navodi i da je reč o… »
Ispred Predsedništva skup solidarnosti medijskih udruženja sa napadnutim novinarima

Ispred Predsedništva skup solidarnosti medijskih udruženja sa napadnutim novinarima

Jugmedia pre 10 sati
Članovi medijskih udruženja okupljaju se ispred zgrade Predsedništva Srbije u Beogradu na skupu solidarnosti sa novinarima koji su pretučeni tokom izveštavanja sa nedeljnih lokalnih izbora. Početak skupa pod nazivom „Danas solidarnost, sutra opstanak“… »
Protest medijskih udruženja u Beogradu zbog napada na novinare tokom lokalnih izbora

Protest medijskih udruženja u Beogradu zbog napada na novinare tokom lokalnih izbora

Slobodna Evropa pre 10 sati
Na poziv medijskih udruženja u Srbiji, ispred zgrade Predsedništva u Beogradu održan je protest zbog napada na novinare tokom izveštavanja sa nedavno održanih loklanih izbora. "Želimo da pokažemo solidarnost sa kolegama koji su napadnuti tog dana, ali i… »
Beograd: Ispred Predsedništva skup solidarnosti medijskih udruženja sa napadnutim novinarima

Beograd: Ispred Predsedništva skup solidarnosti medijskih udruženja sa napadnutim novinarima

Serbian News Media pre 11 sati
Početak skupa pod nazivom „Danas solidarnost, sutra opstanak“ najavljen je za 10.30 časova, u vreme kada se po navodima organizatora protesta, izbornog dana dogodio prvi napad na novinare. „Okupljamo se ovde jer je (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić… »
Ispred Predsedništva skup solidarnosti medijskih udruženja sa napadnutim novinarima FOTO

Ispred Predsedništva skup solidarnosti medijskih udruženja sa napadnutim novinarima FOTO

Nova pre 10 sati
Članovi medijskih udruženja okupljaju se ispred zgrade Predsedništva Srbije u Beogradu na skupu solidarnosti sa novinarima koji su pretučeni tokom izveštavanja sa nedeljnih lokalnih izbora. Početak skupa pod nazivom "Danas solidarnost, sutra opstanak"… »
Medijska udruženja: Skup solidarnosti za napadnute novinare

Medijska udruženja: Skup solidarnosti za napadnute novinare

Radio sto plus pre 10 sati
“Okupljamo se ovde jer je (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić simbol represije prema novinarima i simbol nasilja koje se svaki dan pojačava”, kazao je predsednik Upravnog odbora Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM) Veran Matić. Po njegovim… »

Radio sto plus pre 10 sati
Početak skupa pod nazivom “Danas solidarnost, sutra opstanak” najavljen je za 10.30 časova, u vreme kada se po navodima organizatora protesta, izbornog dana dogodio prvi napad na novinare. “Okupljamo se ovde jer je (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić… »

Pravo u centar pre 11 sati
Početak skupa pod nazivom „Danas solidarnost, sutra opstanak“ najavljen je za 10.30 časova, u vreme kada se po navodima organizatora protesta, izbornog dana dogodio prvi napad na novinare. „Okupljamo se ovde jer je (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić… »
Veći broj ljudi se okuplja u šatorskom naselju u Pionirskom parku

Veći broj ljudi se okuplja u šatorskom naselju u Pionirskom parku

Insajder pre 11 sati
U Pionirskom parku u Beogradu danas se okupio veći broj građana, uoči protesta medijskih udruženja zbog napada na novinare tokom izbora održanih 29. marta u 10 opština i gradova u Srbiji, javila je reporterka FoNeta. Saobraćaj na Trgu Nikole Pašića i u… »
Protest medijskih udruženja kod Predsedništva: Veliki broj ljudi se za to vreme okuplja u Pionirskom parku

Protest medijskih udruženja kod Predsedništva: Veliki broj ljudi se za to vreme okuplja u Pionirskom parku

Nedeljnik pre 11 sati
Veliki broj ljudi okuplja se u Pionirskom parku pred najavljen protest novinarskih udruženja ispred Predsedništva, piše N1. Veliki broj ljudi se okuplja u šatorskom naselju u Pionirskom parku. Nije još uvek poznat tačan razlog okupljanja niti šta tačno… »
Veliki broj ljudi okuplja se u Pionirskom parku neposredno pred protest medijskih udruženja

Veliki broj ljudi okuplja se u Pionirskom parku neposredno pred protest medijskih udruženja

Nova pre 11 sati
Veliki broj ljudi okuplja se u Pionirskom parku pred najavljen protest novinarskih udruženja ispred Predsedništva. Veliki broj ljudi se okuplja u šatorskom naselju u Pionirskom parku. Nije još uvek poznat tačan razlog okupljanja niti šta tačno oni rade… »
Protest zbog napada na novinare danas ispred RTV-a, u Beogradu se pre najavljenog skupa puni "Ćacilend" (VIDEO)

Protest zbog napada na novinare danas ispred RTV-a, u Beogradu se pre najavljenog skupa puni "Ćacilend" (VIDEO)

Moj Novi Sad pre 12 sati
Sindikat nezavisnosti Radio-televizije Vojvodine pozvao je svoje članove, zaposlene i sve Novosađane da se danas u 10.30 okupe ispred zgrade RTV-a na Mišeluku. Oni su se odazvali pozivu medijskih i novinarskih udruženja da u svojim gradovima izađu u isto… »
„Vučić kada padne, imaćemo našu zemlju“: Poslušajte prepev starogradske pesme koju su javne ličnosti pevale ispred rektorata…

„Vučić kada padne, imaćemo našu zemlju“: Poslušajte prepev starogradske pesme koju su javne ličnosti pevale ispred rektorata…

Danas pre 11 sati
Ispred Rektorata Univerziteta u Beogradu okupio se veliki broj studenata i građana u znak protesta zbog upada Uprave kriminalističke policije u zgradu ove institucije, ali i kao vid podrške akademskoj zajednici, koju mnogi vide kao stvarnu metu aktuelnih… »
RTV sindikat poziva na protest zbog napada na novinare: Solidarnost na Mišeluku

RTV sindikat poziva na protest zbog napada na novinare: Solidarnost na Mišeluku

Luftika pre 11 sati
Sindikat nezavisnosti Radio-televizije Vojvodine pozvao je svoje članove, zaposlene i sve Novosađane da se danas u 10.30 okupe ispred zgrade RTV-a na Mišeluku. Oni su se odazvali pozivu medijskih i novinarskih udruženja da u svojim gradovima izađu u isto… »

Vesti dana »