Povezane vesti

Premijer Mickoski: Od nove mađarske vlade očekujem beskompromisnu podršku integraciji regiona u EU

Premijer Mickoski: Od nove mađarske vlade očekujem beskompromisnu podršku integraciji regiona u EU

Beta 14.04.2026
Premijer Severne Makedonije Hristijan Mickoski izjavio je danas da ne očekuje promene u odnosima zemlje sa Mađarskom i istakao da od nove vlade u Budimpešti očekuje beskompromisnu podršku integraciji Zapadnog Balkana u Evropsku uniju (EU). "Ako me pitate… »

Serbian News Media 14.04.2026
Premijer Severne Makedonije Hristijan Mickoski izjavio je danas da ne očekuje promene u odnosima zemlje sa Mađarskom i istakao da od nove vlade u Budimpešti očekuje beskompromisnu podršku integraciji Zapadnog Balkana u Evropsku uniju (EU). „Ako me pitate… »

Pravo u centar 14.04.2026
Premijer Severne Makedonije Hristijan Mickoski izjavio je danas da ne očekuje promene u odnosima zemlje sa Mađarskom i istakao da od nove vlade u Budimpešti očekuje beskompromisnu podršku integraciji Zapadnog Balkana u Evropsku uniju (EU). „Ako me pitate… »

Radio sto plus 14.04.2026
“Ako me pitate da li očekujem promenu u odnosima – apsolutno ne očekujem. Imali smo izuzetno blisku i direktnu saradnju sa prethodnim predsednikom vlade Mađarske Viktorom Orbanom. Ali, volja građana u Mađarskoj je jasna i nedvosmislena i na taj način je… »
Mađar ponovo otvorio slučaj Nikole Gruevskog: Filmski beg bivšeg makedonskog premijera u Budimpeštu, dobio VIP tretman u vili…

Mađar ponovo otvorio slučaj Nikole Gruevskog: Filmski beg bivšeg makedonskog premijera u Budimpeštu, dobio VIP tretman u vili…

Nova 14.04.2026
Nakon ubedljive pobede nad Fidesom Viktora Orbana, mađarski političar Peter Mađar najavio je da bi bivši premijer Severne Makedonije Nikola Gruevski mogao da bude izručen. Mađar je Gruevskog nazvao "međunarodnim kriminalcem" i rekao da ne bi trebalo da… »
Mađar najavio proterivanje političkih izbeglica koji su dobili Orbanovo utočište, i druge reforme

Mađar najavio proterivanje političkih izbeglica koji su dobili Orbanovo utočište, i druge reforme

Serbian News Media 14.04.2026
Novoizabrani premijer Mađarske Peter Mađar najavio je na svojoj prvoj velikoj međunarodnoj konferenciji za novinare nakon pobede na izborima, da će Budimpešta obnoviti strateške veze sa Varšavom i „pronaći način“ da preda političke begunce koji su… »

Vesti dana »