Povezane vesti
Od plastenika do Bidermajera: Kako porodica Gligić iz čačanskog kraja gaji kale koje osvajaju tržište
Dnevnik 24.04.2026
ČAČAK: U selu Vapa nadomak Čačka, porodica Gligić godinama neguje tradiciju uzgoja cveća, a ovog proleća njihovi plastenici posebno privlače pažnju, u njima cvetaju bele tropske kale, nežne i egzotične biljke koje sve više osvajaju tržište i srca kupaca… »
Ovo imanje u srcu Srbije je pravo carstvo: Porodica Galić neguje tradiciju, kod njih dolaze sa svih strana
Telegraf 24.04.2026
U selu Vapa nadomak Čačka, porodica Gligić godinama neguje tradiciju uzgoja cveća, a ovog proleća njihovi plastenici posebno privlače pažnju, u njima cvetaju bele tropske kale, nežne i egzotične biljke koje sve više osvajaju tržište i srca kupaca. Kale… »
Bele kale iz Vape osvajaju tržište: cvet elegancije i simbol čistote iz plastenika porodice Gligić
Glas Zapadne Srbije 24.04.2026
Kale su simbol elegancije, čistoće i lepote, pa ne čudi što su sve traženije, naročito među mladama koje ih rado biraju za svoje venčane bukete i dekoracije. Slobodan Gligić, domaćin, foto: 4N Studio „Kala nije nešto komplikovana za rad, ali ako imaš… »
Vesti dana »
Poznat naredni rival Đokovića - Brazilac posle preokreta izbacio Hrvata
RTS pre 5 minutajoš 51 povezana
Tramp žestoko zapretio: "Oman će se ponašati kao i svi ostali ili ćemo morati da ih dignemo u vazduh"
Telegraf pre 45 minutajoš 26 povezanih
Nema zle krvi s Novakom! Kecmanović govorio o „sporu“: Poslao mi je poruku, ja sam rekao svoj stav
Dnevnik pre 2 satajoš 54 povezane
Bela kuća demantovala postojanje memoranduma o razumevanju s Iranom o okončanju rata
Beta pre 4 satijoš 23 povezane
Ujedinjeni zborovi i studenti Univerziteta u Kragujevcu priskočili u pomoć građanima Čačka (VIDEO)
Glas Šumadije pre 4 satijoš 65 povezanih