Povezane vesti
(Foto, video): Najlepše buđenje ovog jutra imali su Čačani: Zvuci trube uz tradicionalnu prvomajsku budilicu
Blic pre 3 dana
Stariji stanovnici se sa nostalgijom prisećaju nekadašnjih proslava Prvog maja Tom prilikom svira se pesma "Internacionala" I ovog jutra Čačane je kao godinama unazad probudila prvomajska budilica, a ulicama grada na Moravi prolomili su se zvuci trube… »
"Prvomajska budilica" i ove godine budila Čačane (video)
Euronews pre 3 dana
Tradicionalni prvomajski uranak u Čačku i ove godine počeo je uz zvuke poznate "prvomajske budilice", običaja koji traje više od pola veka. Iako je nekada okupljao znatno veći broj ljudi i muzičara, danas se održava pre svega zahvaljujući entuzijazmu… »
"Pojede se za 10 minuta, a peče 3 sata": Čačani otkrili tajnu savršenog prvomajskog praseta
Telegraf pre 3 dana
Tradicionalni prvomajski uranak u Čačku i ove godine počeo je uz zvuke poznate „prvomajske budilice“, običaja koji traje više od pola veka. Iako je nekada okupljao znatno veći broj ljudi i muzičara, danas se održava pre svega zahvaljujući entuzijazmu… »
Čačane i ovog prvog maja probudili zvuci trube: tradicija duža od sedam decenija
Glas Zapadne Srbije pre 3 dana
Ova tradicija traje duže od sedam decenija i seća na neka prošla vremena, kada je budilica bila mnogo masovnija i trg bio mali za sve one koji su želeli da slušaju trubače. - Ja sam sa ovom ekipom od 2015. godine i izuzetno mi je zadovoljstvo što sam sa… »
Najlepše buđenje ovog jutra imali su Čačani: Prvomajska budilica tradicionalno odjeknula za 1. maj FOTO/VIDEO
B92 pre 3 dana
I ovog jutra Čačane je kao godinama unazad probudila prvomajska budilica, a ulicama grada na Moravi prolomili su se zvuci trube Duvačkog orkestra KUD "Abrašević". Ova tradicija traje duže od sedam decenija i seća na neka prošla vremena, kada je budilica… »
Vesti dana »
"Nasilje u Srbiji nije samo prisutno, već duboko normalizovano": Stručnjaci upozoravaju da agresija postaje poželjan obrazac ponašanja
Insajder pre 42 minutajoš 79 povezanih
Tokom praznika otkriveno više od 24.000 prekršaja: Sankcionisano 16.000 vozača zbog prekoračenja brzine
Mondo pre 17 minutajoš 43 povezane
Besent pozvao Kinu da pojača diplomatske napore i ubedi Iran da otvori Ormuski moreuz
RTV pre 32 minutajoš 36 povezanih
Ujedinjeni Arapski Emirati izdali upozorenje građanima na raketne pretnje
Insajder pre 16 minutajoš 50 povezanih
Šta je i kako se prenosi hantavirus - infekcija od koje je umrlo troje ljudi na kruzeru u Atlantskom okeanu
Newsmax Balkans pre 32 minutajoš 33 povezane