Повезане вести

Стејт департмент за Инсајдер: Одлука Шмита да напусти Сарајево долази у правом тренутку

Стејт департмент за Инсајдер: Одлука Шмита да напусти Сарајево долази у правом тренутку

Инсајдер 14.05.2026
После одлуке високог представника у Босни и Херцеговини, Кристијана Шмита, да поднесе оставку на ту функцију, из америчког Стејт департмента поручују да одлука стиже у моменту када међународна заједница ради на томе да окрене… »
Шмит о томе зашто је поднео оставку: Растао је притисак и на мене и на структуре Дејтона

Шмит о томе зашто је поднео оставку: Растао је притисак и на мене и на структуре Дејтона

Нова 14.05.2026
Високи представник у Босни и Херцеговини (БиХ) Кристијан Шмит изјавио је данас да је одлучио да поднесе оставку на ту функцију, јер је осетио да расте притисак, не само на њега, већ и на саме структуре Дејтонског споразума… »
Шмит открио позадину одласка: Притисак је растао и на мене и на структуре Дејтона

Шмит открио позадину одласка: Притисак је растао и на мене и на структуре Дејтона

Данас 14.05.2026
Високи представник у Босни и Херцеговини (БиХ) Кристијан Шмит изјавио је данас да је одлучио да поднесе оставку на ту функцију, јер је осетио да расте притисак, не само на њега, већ и на саме структуре Дејтонског споразума… »
Шмит: Поднео сам оставку због притисака не само на мене већ и на структуре Дејтонског споразума

Шмит: Поднео сам оставку због притисака не само на мене већ и на структуре Дејтонског споразума

Курир 14.05.2026
Шмит: Поднео сам оставку због притисака, не само на мене, већ и на структуре Дејтонског споразума

Шмит: Поднео сам оставку због притисака, не само на мене, већ и на структуре Дејтонског споразума

Инсајдер 14.05.2026

Н1 Инфо 14.05.2026
Високи представник у Босни и Херцеговини (БиХ) Кристијан Шмит (Цхристиан Сцхмидт) изјавио је данас да је одлучио да поднесе оставку на ту функцију, јер је осетио да расте притисак, не само на њега, већ и на саме структуре… »
Шмит о оставци: Притисци на њега и Дејтонски споразум у БиХ

Бета 14.05.2026
Високи представник у Босни и Херцеговини (БиХ) Кристијан Шмит (Цхристиан Сцхмидт) изјавио је да је одлучио да поднесе оставку на ту функцију, јер је осетио да расте притисак, не само на њега, већ и на саме структуре Дејтонског… »

Сербиан Невс Медиа 14.05.2026
Високи представник у Босни и Херцеговини ( БиХ) Кристијан Шмит (Цхристиан Сцхмидт) изјавио је да је одлучио да поднесе оставку на ту функцију, јер је осетио да расте притисак, не само на њега, већ и на саме структуре Дејтонског… »

Радио сто плус 14.05.2026
“Осетио сам да притисак не расте само на мене, већ и на саме структуре Дејтона. Било ми је важно обезбедити да сама функција настави постојати”, рекао је Шмит у интервјуу немачком Зидојче цајтунгу, пренели су сарајевски медији… »
Шмит: Оставка због притисака, не само на мене, већ и на структуре Дејтонског споразума

Шмит: Оставка због притисака, не само на мене, већ и на структуре Дејтонског споразума

Радио 021 14.05.2026
Високи представник у Босни и Херцеговини Кристијан Шмит изјавио је данас да је одлучио да поднесе оставку на ту функцију, јер је осетио да расте притисак, не само на њега, већ и на саме структуре Дејтонског споразума. "Осетио… »

Вести дана »