Povezane vesti

"Veštačka inteligencija menja tržište rada": Da li nam prete masovni otkazi?

"Veštačka inteligencija menja tržište rada": Da li nam prete masovni otkazi?

B92 pre 18 sati
Izvršni direktor kompanije Open AI Sem Altman ocenio je danas da veštačka inteligencija menja tržište rada, ali da verovatno neće dovesti do masovnog gubitka poslova, tzv. "jobs apocalypse", kako su pojedini analitičari ranije predviđali. Govoreći na… »
"Veštačka inteligencija menja tržište rada, ali ne vodi ka masovnim otkazima"! Altman: Ljudski faktor ostaje nezamenjiv

"Veštačka inteligencija menja tržište rada, ali ne vodi ka masovnim otkazima"! Altman: Ljudski faktor ostaje nezamenjiv

Blic pre 20 sati
Veštačka inteligencija preuzima rutinske zadatke, ali 'ljudski faktor' ostaje nezamenjiv u mnogim profesijama Altman je priznao da je grešio u procenama kratkoročnog uticaja AI na društvo i ekonomiju Izvršni direktor kompanije Open AI Sem Altman ocenio… »
Sem Altman: Veštačka inteligencija menja tržište rada, ali ne vodi ka masovnim otkazima

Sem Altman: Veštačka inteligencija menja tržište rada, ali ne vodi ka masovnim otkazima

NIN pre 21 sat
Izvršni direktor kompanije Open AI Sem Altman ocenio je danas da veštačka inteligencija menja tržište rada, ali da verovatno neće dovesti do masovnog gubitka poslova, tzv. "jobs apocalypse", kako su pojedini analitičari ranije predviđali. Govoreći na… »

Euronews pre 21 sat
Altman: Pogrešno sam procenio brzinu uticaja VI na otpuštanja

Altman: Pogrešno sam procenio brzinu uticaja VI na otpuštanja

Politika pre 21 sat
Ljudski faktor je ključni razlog zbog kojeg mašine neće zameniti radnike. Izvršni direktor kompanije OpenAI Sem Altman ocenio je danas da veštačka inteligencija menja tržište rada, ali da verovatno neće dovesti do masovnog gubitka poslova, kako su… »

Vesti dana »