Povezane vesti

'Verovala sam da su mi preci antifašisti, a onda sam otkrila da je pradeda bio nacista'

'Verovala sam da su mi preci antifašisti, a onda sam otkrila da je pradeda bio nacista'

Radio 021 pre 21 dana
Osamdeset godina nakon poraza nacističke vlasti 1945. godine, pitanja porodične istorije ostaju izuzetno osetljivo pitanje za nemačko društvo. Getty Images / Die Zeit / BBC News „Dok sam odrastala, verovala sam i bila sam ponosna što potičem iz porodice… »

BBC News pre 21 dana
Osamdeset godina nakon poraza nacističke vlasti 1945. godine, pitanja porodične istorije ostaju izuzetno osetljivo pitanje za nemačko društvo. „Dok sam odrastala, verovala sam i bila sam ponosna što potičem iz porodice antifašista", kaže za BBC na ruskom… »
‘Verovala sam da su mi preci antifašisti, a onda sam otkrila da je pradeda bio nacista’

‘Verovala sam da su mi preci antifašisti, a onda sam otkrila da je pradeda bio nacista’

Danas pre 21 dana
„Dok sam odrastala, verovala sam i bila sam ponosna što potičem iz porodice antifašista“, kaže za BBC na ruskom 57-godišnja Roza iz Berlina. Ime joj je promenjeno na njen zahtev. Ali je na kraju saznala istinu: da je fašizam bio duboko ukorenjen u celom… »

NIN pre 21 dana
"Dok sam odrastala, verovala sam i bila sam ponosna što potičem iz porodice antifašista", kaže za BBC na ruskom 57-godišnja Roza iz Berlina. Ime joj je promenjeno na njen zahtev. Ali je na kraju saznala istinu: da je fašizam bio duboko ukorenjen u celom… »

Južne vesti pre 21 dana
Getty Images / Die Zeit / BBC News „Dok sam odrastala, verovala sam i bila sam ponosna što potičem iz porodice antifašista“, kaže za BBC na ruskom 57-godišnja Roza iz Berlina. Ime joj je promenjeno na njen zahtev. Ali je na kraju saznala istinu: da je… »

Vesti dana »