Povezane vesti

'Verovala sam da su mi preci antifašisti, a onda sam otkrila da je pradeda bio nacista'

'Verovala sam da su mi preci antifašisti, a onda sam otkrila da je pradeda bio nacista'

Radio 021 pre 1 sat
Osamdeset godina nakon poraza nacističke vlasti 1945. godine, pitanja porodične istorije ostaju izuzetno osetljivo pitanje za nemačko društvo. Getty Images / Die Zeit / BBC News „Dok sam odrastala, verovala sam i bila sam ponosna što potičem iz porodice… »

BBC News pre 1 sat
Osamdeset godina nakon poraza nacističke vlasti 1945. godine, pitanja porodične istorije ostaju izuzetno osetljivo pitanje za nemačko društvo. „Dok sam odrastala, verovala sam i bila sam ponosna što potičem iz porodice antifašista", kaže za BBC na ruskom… »
‘Verovala sam da su mi preci antifašisti, a onda sam otkrila da je pradeda bio nacista’

‘Verovala sam da su mi preci antifašisti, a onda sam otkrila da je pradeda bio nacista’

Danas pre 1 sat
„Dok sam odrastala, verovala sam i bila sam ponosna što potičem iz porodice antifašista“, kaže za BBC na ruskom 57-godišnja Roza iz Berlina. Ime joj je promenjeno na njen zahtev. Ali je na kraju saznala istinu: da je fašizam bio duboko ukorenjen u celom… »

Južne vesti pre 1 sat
Getty Images / Die Zeit / BBC News „Dok sam odrastala, verovala sam i bila sam ponosna što potičem iz porodice antifašista“, kaže za BBC na ruskom 57-godišnja Roza iz Berlina. Ime joj je promenjeno na njen zahtev. Ali je na kraju saznala istinu: da je… »

NIN pre 1 sat
"Dok sam odrastala, verovala sam i bila sam ponosna što potičem iz porodice antifašista", kaže za BBC na ruskom 57-godišnja Roza iz Berlina. Ime joj je promenjeno na njen zahtev. Ali je na kraju saznala istinu: da je fašizam bio duboko ukorenjen u celom… »

Vesti dana »