Povezane vesti
Svi izgovaramo ovu rečenicu „To je za mene špansko selo“: Frazu koju koristimo smislio je slavni pisac, a razlog će vas…
Dnevnik pre 3 sata
Kada nam neka oblast uopšte ne ide od ruke, kada nam matematika deluje kao viša filozofija ili jednostavno nemamo blage veze o čemu nam sagovornik priča, u Srbiji ćemo svi kao iz topa reči čuvenu rečenicu: "Ma daj, to su za mene španska sela!" Ova fraza… »
"To je za mene špansko selo": Evo kako je jedan slavni Nemac smislio omiljenu srpsku frazu
Blic pre 4 sati
Fraza nema veze sa Španijom, već vodi poreklo iz raznih evropskih jezika i istorijskih okolnosti U Nemačkoj su tokom Tridesetogodišnjeg rata korišćena 'češka sela' za izraz nerazumevanja, zbog složenih naziva čeških mesta Kada nam neka oblast uopšte ne… »
Vesti dana »
Tramp: "Iran je pristao da ne razvija nuklearno oružje" Američka vojska pogodila teretni brod koji je pokušao da probije blokadu iranskih luka
Kurir pre 2 satajoš 30 povezanih
Neuspelo podmićivanje: Da bi izbegao alkotest Nišlija prvo ponudio mito, pa dao pun "gas" da pobegne
RTV pre 1 satjoš 17 povezanih
Rusi likvidirali nemačke i britanske plaćenike; pogođena bokserska škola u Energodaru
RTS pre 9 minutajoš 22 povezane