Povezane vesti
Katarina Ivanović, slikarka, pionirka i prva srpska akademkinja
BBC News 13.06.2026
Školovanjem na akademijama u Beču i Minhenu, Katarina Ivanović postala je prva školovana srpska slikarka, iako je u Srbiji boravila samo godinu dana. „Otklonivši, gospodo moja, predrasudu vekova, vaša je slava kad me u čislo slavnih muževa uvršćujete… »
Danas 13.06.2026
„Otklonivši, gospodo moja, predrasudu vekova, vaša je slava kad me u čislo slavnih muževa uvršćujete. „Narod koji takve uzvišenog mišljenja sinove ima ne može a da mesto međ’ prosveštenim narodima ne zauzme.“ Ovim rečima se pre vek i po članovima Srpskog… »
Južne vesti 13.06.2026
Narodni muzej Autoportret Katarine Ivanović jedno je od najpoznatijih njenih dela „Otklonivši, gospodo moja, predrasudu vekova, vaša je slava kad me u čislo slavnih muževa uvršćujete. „Narod koji takve uzvišenog mišljenja sinove ima ne može a da mesto… »
NIN 13.06.2026
"Otklonivši, gospodo moja, predrasudu vekova, vaša je slava kad me u čislo slavnih muževa uvršćujete. "Narod koji takve uzvišenog mišljenja sinove ima ne može a da mesto međ' prosveštenim narodima ne zauzme." Ovim rečima se pre vek i po članovima Srpskog… »
Radio 021 13.06.2026
Školovanjem na akademijama u Beču i Minhenu, Katarina Ivanović postala je prva školovana srpska slikarka, iako je u Srbiji boravila samo godinu dana. Narodni muzej Autoportret Katarine Ivanović jedno je od najpoznatijih njenih dela „Otklonivši, gospodo… »
Vesti dana »
Prajd u Beogradu: Četvrt veka borbe za ravnopravnost, zatvorene ulice, počeo zvanični program, incident kod Narodne skupštine, intervenisala policija
Blic pre 26 minutajoš 37 povezanih
Kraj emitovanja emisije 24 minuta sa Zoranom Kesićem na televiziji Nova S
Naslovi.ai pre 37 minutajoš 28 povezanih
Hiljade ljudi u Zagrebu na protestnom skupu protiv odlaganja otpada u Gospiću FOTO
B92 pre 1 satjoš 29 povezanih