Povezane vesti
Katarina Ivanović, slikarka, pionirka i prva srpska akademkinja
BBC News pre 6 sati
Školovanjem na akademijama u Beču i Minhenu, Katarina Ivanović postala je prva školovana srpska slikarka, iako je u Srbiji boravila samo godinu dana. „Otklonivši, gospodo moja, predrasudu vekova, vaša je slava kad me u čislo slavnih muževa uvršćujete… »
Danas pre 7 sati
„Otklonivši, gospodo moja, predrasudu vekova, vaša je slava kad me u čislo slavnih muževa uvršćujete. „Narod koji takve uzvišenog mišljenja sinove ima ne može a da mesto međ’ prosveštenim narodima ne zauzme.“ Ovim rečima se pre vek i po članovima Srpskog… »
Južne vesti pre 7 sati
Narodni muzej Autoportret Katarine Ivanović jedno je od najpoznatijih njenih dela „Otklonivši, gospodo moja, predrasudu vekova, vaša je slava kad me u čislo slavnih muževa uvršćujete. „Narod koji takve uzvišenog mišljenja sinove ima ne može a da mesto… »
NIN pre 7 sati
"Otklonivši, gospodo moja, predrasudu vekova, vaša je slava kad me u čislo slavnih muževa uvršćujete. "Narod koji takve uzvišenog mišljenja sinove ima ne može a da mesto međ' prosveštenim narodima ne zauzme." Ovim rečima se pre vek i po članovima Srpskog… »
Radio 021 pre 7 sati
Školovanjem na akademijama u Beču i Minhenu, Katarina Ivanović postala je prva školovana srpska slikarka, iako je u Srbiji boravila samo godinu dana. Narodni muzej Autoportret Katarine Ivanović jedno je od najpoznatijih njenih dela „Otklonivši, gospodo… »
Vesti dana »
Virtuelni sastanak ili novo odlaganje – da li će SAD i Iran u nedelju potpisati Memorandum o razumevanju
RTS pre 12 minutajoš 55 povezanih
Potop u ovom delu Srbije! Neka se pripremi ovaj grad: Evo gde se očekuju pljuskovi do kraja dana
Telegraf pre 3 satajoš 25 povezanih
Oglasio se Domeniko Mesina: Italijan objasnio razloge šokantnog odlaska...
Kurir pre 3 satajoš 26 povezanih