Povezane vesti
Katarina Ivanović, slikarka, pionirka i prva srpska akademkinja
BBC News 13.06.2026
Školovanjem na akademijama u Beču i Minhenu, Katarina Ivanović postala je prva školovana srpska slikarka, iako je u Srbiji boravila samo godinu dana. „Otklonivši, gospodo moja, predrasudu vekova, vaša je slava kad me u čislo slavnih muževa uvršćujete… »
Danas 13.06.2026
„Otklonivši, gospodo moja, predrasudu vekova, vaša je slava kad me u čislo slavnih muževa uvršćujete. „Narod koji takve uzvišenog mišljenja sinove ima ne može a da mesto međ’ prosveštenim narodima ne zauzme.“ Ovim rečima se pre vek i po članovima Srpskog… »
Južne vesti 13.06.2026
Narodni muzej Autoportret Katarine Ivanović jedno je od najpoznatijih njenih dela „Otklonivši, gospodo moja, predrasudu vekova, vaša je slava kad me u čislo slavnih muževa uvršćujete. „Narod koji takve uzvišenog mišljenja sinove ima ne može a da mesto… »
NIN 13.06.2026
"Otklonivši, gospodo moja, predrasudu vekova, vaša je slava kad me u čislo slavnih muževa uvršćujete. "Narod koji takve uzvišenog mišljenja sinove ima ne može a da mesto međ' prosveštenim narodima ne zauzme." Ovim rečima se pre vek i po članovima Srpskog… »
Radio 021 13.06.2026
Školovanjem na akademijama u Beču i Minhenu, Katarina Ivanović postala je prva školovana srpska slikarka, iako je u Srbiji boravila samo godinu dana. Narodni muzej Autoportret Katarine Ivanović jedno je od najpoznatijih njenih dela „Otklonivši, gospodo… »
Vesti dana »
Požari i dalje besne širom regiona, najteže u Crnoj Gori i BiH
Naslovi.ai pre 43 minutajoš 52 povezane
Protivnik pogodio Novaka lopticom u glavu, pogledajte reakciju Đokovića VIDEO
Nova pre 12 minutajoš 40 povezanih
Tenzije oko Ormuskog moreuza i novi sukobi na Bliskom istoku
Naslovi.ai pre 23 minutajoš 32 povezane
U požaru kod Bovanskog jezera gorele tri vikendice, vatra se proširila na šumu
Serbian News Media pre 1 satjoš 20 povezanih