Povezane vesti

"U ćošku sam video lik patrijarha Pavla": Zahar otkrio kako je nastala pesma "Vidovdan"

"U ćošku sam video lik patrijarha Pavla": Zahar otkrio kako je nastala pesma "Vidovdan"

Nova pre 13 sati
Pesmu "Vidovdan" otpevala je Gordana Goca Lazarević, a ova numera je i danas jedna od najpopularnijih kod nas. Ipak, iza njenog nastanka krije se priča koju mnogi ne znaju – od neobične inspiracije autora do činjenice da pesma u početku nije bila… »
"U ćošku sam video lik patrijarha Pavla" Zahar otkrio neverovatnu priču o nastanku pesme "Vidovdan", a evo koja pevačica je…

"U ćošku sam video lik patrijarha Pavla" Zahar otkrio neverovatnu priču o nastanku pesme "Vidovdan", a evo koja pevačica je…

Blic pre 14 sati
Kompozitor Milutin Popović Zahar napisao je pesmu 1989. godine po zadatku koji je stigao od crkvenog vrha pred obeležavanje 600 godina od Kosovskog boja. Zahar je tokom stvaranja pesme doživeo intenzivno emotivno i duhovno iskustvo koje je opisao kao… »
"SEO sam na pod i u ćošku video lik Patrijarha Pavla" Zahar otkrio kako je nastao hit "Vidovdan": Za 5 minuta sam...

"SEO sam na pod i u ćošku video lik Patrijarha Pavla" Zahar otkrio kako je nastao hit "Vidovdan": Za 5 minuta sam...

Kurir pre 13 sati
Milutin Popović Zahar je 1989. stvorio pesmu „Vidovdan“, koja je prema mišljenju mnogih, jedna od tri najčuvenije srpske numere. U svom svedočenju Zahar je otkrio kako je antologijska pesma nastala i ko mu je bio izvor ispiracije i velika pomoć. - Pozvao… »

Vesti dana »