Povezane vesti
"Mislili su da ću im baciti čini u kafu": Šok ispovest o vlaškoj magiji, ljudi se plašili naše pevačice
Mondo pre 4 sati
Izvorinka je svojevremeno priznala da se zbog svog porekla često sretala sa predrasudama jer su joj ljudi pripisivali da se bavi čuvenom "vlaškom magijom". - Moje izvorno ime je Funtinjora Funta Lunga. Na latinskom, moje ime znači izvor, otuda i… »
"Mislili su da ću im baciti čini u kafu": Ljudi su se plašili naše pevačice
Nova pre 6 sati
Izvorinka Milošević, pevačica vlaškog porekla, rođena je u Neresnici, a tokom karijere je dobila nadimak kraljice vlaške muzike. Izvorinka je svojevremeno priznala da se zbog svog porekla često sretala sa predrasudama jer su joj ljudi pripisivali da se… »
Ljudi su se plašili od naše pevačice (72), nije mogla ni muža da nađe - bežali od nje: "Mislili su da ću muža udaviti na…
Blic pre 8 sati
Nakon smrti supruga Miše Blama, zbog glasina o vlaškoj magiji nije se više udavala jer su ljudi verovali da će nauditi mužu. Tokom studija, kolege su iz straha zbog vlaške magije počele da je izbegavaju. Poznata pevačica Izvorinka Milošević, čije je… »
Naša pevačica (72) nije mogla da nađe muža, ljudi je se plašili, a pravo ime joj je Funtinjora
Telegraf pre 8 sati
Poznata pevačica Izvorinka Milošević, čije je pravo ime Funtinjora Funta Lunga (što na latinskom znači izvor), već decenijama nosi titulu nekrunisane kraljice vlaške pesme. Međutim, pored uspešne karijere, njen život je obeležila i stalna borba sa… »
"Mislili su da ću im baciti čini u kafu, da će umreti..." Ljudi su se plašili od naše pevačice, nije mogla ni muža da nađe -…
Kurir pre 9 sati
Za Izvorinku Milošević, čije je pravo ime Funtinjora Funta Lunga, mnogi kažu da je nekrunisana kraljica vlaške pesme. - Moje izvorno ime je Funtinjora Funta Lunga. Na latinskom, moje ime znači izvor, otuda i Izvorinka. Inače, Vlasi su poreklom Dačani… »
Vesti dana »
Više od 20 mrtvih i desetine povređenih u 'najvećem napadu' Rusije na Kijev
BBC News pre 44 minutajoš 24 povezane
Srbija se baš muči sa Švajcarskom: Jokić i Jović predvode "orlove", Džamal Marej gleda utakmicu
Nova pre 9 minutajoš 70 povezanih
"Ime crveno u sistemu": Novinar Petar Komnenić kaže da je nezvanično upoznat sa odlukom da mu je zabranjen ulazak u Srbiju
Insajder pre 1 satjoš 22 povezane