Povezane vesti
OpenAI pregovara da Trampovoj administraciji ustupi pet odsto kompanije
Benchmark pre 12 sati
OpenAI vodi preliminarne razgovore o tome da američkoj vladi ustupi vlasnički udeo od pet odsto, u trenutku kada kompanije koje razvijaju veštačku inteligenciju privlače sve veću pažnju regulatora. Financial Times navodi da su razgovori još u ranoj fazi… »
Altman predložio ustupanje pet odsto vlasništva kompanije OpenAI američkoj vladi
Biznis.rs pre 13 sati
Nema naznaka da su druge kompanije spremne za sličan korak. OpenAI je predložio američkoj administraciji da država postane vlasnik pet odsto kompanije, u pokušaju da ublaži političke pritiske koji se poslednjih meseci pojačavaju u Vašingtonu. Prema… »
Kako bi izgledalo kada bi država postala suvlasnik veštačke inteligencije
Bonitet pre 16 sati
Ideja da država postane suvlasnik privatne tehnološke kompanije u Sjedinjenim Američkim Državama do pre nekoliko godina zvučala bi kao politička fantastika. Međutim, u eri veštačke inteligencije, kada se procenjuje da će nekoliko kompanija kontrolisati… »
OpenAI predlaže davanje udela od pet odsto američkoj vladi
Bloomberg Adria pre 19 sati
OpenAI je započeo preliminarne razgovore o mogućnosti da Vlada SAD dobije pet odsto vlasničkog udela u kompaniji koja stoji iza ChatGPT-ja, objavio je Financial Times. Glavni izvršni direktor Sam Altman i drugi rukovodioci OpenAI-ja predložili su taj… »
Vesti dana »
Sve više turista bira ovaj srpski grad, a banja im je posebno privlačna: za pet meseci skoro 15.000 gostiju
Blic pre 5 satijoš 1 povezana