Povezane vesti

Helez odgovorio Cvijanovićki: Moj deda je bio partizan, a tvoj ustaški satnik

Beta pre 20 dana
Ministar odbrane Bosne i Hercegovine (BiH) Zukan Helez izjavio je danas da je negov deda od prvog dana Drugog svetskog rata bio pripadnik partizanskog pokreta, odgovarajući tako na pitanje srpskog člana Predsedništva BiH Željke Cvijanović upućeno… »

Serbian News Media pre 20 dana
Cvijanović je to pitanje postavila obrazlažući u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) veto koji je stavila na odluku Predsedništva BiH o imenovanju Komisije za zaštitu nacionalnih spomenika BiH, u koju su posle više godina vraćeni strani eksperti… »

Radio sto plus pre 20 dana
Cvijanović je to pitanje postavila obrazlažući u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) veto koji je stavila na odluku Predsedništva BiH o imenovanju Komisije za zaštitu nacionalnih spomenika BiH, u koju su posle više godina vraćeni strani eksperti… »

Pravo u centar pre 20 dana
Bećirović: Skupština RS nema ustavnu nadležnost da odlučuje o članovima Komisije za spomenike

Bećirović: Skupština RS nema ustavnu nadležnost da odlučuje o članovima Komisije za spomenike

Insajder pre 20 dana
Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović izjavio je danas da će pred Ustavnim sudom BiH biti osporena odluka Skupštine Republike Srpske da potvrdi veto članice Predsedništva Željke Cvijanović na imenovanje članova Komisije za… »
Skupština RS: Podržan veto Željke Cvijanović na imenovanje novih članova Komisije za nacionalne spomenike BiH

Skupština RS: Podržan veto Željke Cvijanović na imenovanje novih članova Komisije za nacionalne spomenike BiH

Insajder pre 20 dana
Skupština Republike Srpske podržala je danas veto članice Predsedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Željke Cvijanović na većinsku odluku članova Predsedništva Željka Komšića i Denisa Bećirovića da u Komisiju za nacionalne spomenike BiH… »
Parlament RS podržao veto Cvijanović na imenovanje Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika

Parlament RS podržao veto Cvijanović na imenovanje Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika

Serbian News Media pre 20 dana
Narodna skupština Republike Srpske (NSRS), glasovima dvotrećinske večine poslanika, podržala je danas veto srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Željke Cvijanović na odluku o imenovanju članova Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika… »
Srpski veto sprečio dalju otimačinu od Republike Srpske

Srpski veto sprečio dalju otimačinu od Republike Srpske

Sputnik pre 20 dana
Da se Bošnjacima dozvolilo da sprovedu u delo imenovanje članova Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH oni bi onda u raznim prilikama mogli da utiču ne samo na pitanja vezana za spomenike, već i na druge stvari, proglašavajući ih kulturnim… »
Bećirović: Odluka Narodne skupštine RS biće osporena pred Ustavnim sudom BiH

Bećirović: Odluka Narodne skupštine RS biće osporena pred Ustavnim sudom BiH

Slobodna Evropa pre 20 dana
Narodna skupština Republike Srpske nema ustavnu nadležnost da odlučuje o Odluci o imenovanju članova Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika, stoga će svaki pokušaj uzurpacije nadležnosti institucija države biti osporen u postupku pred Ustavnim sudom… »
Skupštine Republike Srpske: Veto Cvijanovićeve podržan dvotrećinskom većinom

Skupštine Republike Srpske: Veto Cvijanovićeve podržan dvotrećinskom većinom

RTV pre 21 dana
BANJALUKA - Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske podržali su na današnjoj posebnoj sednici veto srpskog člana Predsedništva Željke Cvijanović, na odluku Denisa Bećirovića o imenovanju članova Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH. Veto… »
Veto Cvijanović potvrđen u Skupštini RS blokirao imenovanja u Komisiji za nacionalne spomenike BiH

Veto Cvijanović potvrđen u Skupštini RS blokirao imenovanja u Komisiji za nacionalne spomenike BiH

Slobodna Evropa pre 21 dana
Skupština RS je podržala veto članice Predsjedništva Željke Cvijanović na većinsku odluku članova bh. Predsjedništva Željka Komšića i Denisa Bećirovića da u Komisiju za nacionalne spomenike BiH budu imenovani novi članovi. To su Mirzah Fočo i Zoran… »
Novo osporavanje dejtonskog rješenja za kulturno nasljeđe BiH

Novo osporavanje dejtonskog rješenja za kulturno nasljeđe BiH

Slobodna Evropa pre 21 dana
Više od 300 objekata širom Bosne i Hercegovine čeka odluku o tome da li će dobiti status nacionalnog spomenika, dok je rad Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH blokiran već gotovo dvije godine. Nakon pokušaja da se deblokira i vrati model… »

Vesti dana »