Povezane vesti
Fotografije kreirane veštačkom inteligencijom ometaju praćenje ptica
RTS 21.07.2026
Uspon veštačke inteligencije doneo je novu pretnju za ljubitelje prirode i naučnike. Lažne i manipulisane fotografije životinjskih vrsta (uglavnom ptica) preplavljuju internet, dovodeći u pitanje integritet podataka koje prikupljaju građani i naučnici… »
Kako ai otežava na naučna istraživanja: Lažne fotografije ptica uvode zbrku u ekologiju
Euronews 21.07.2026
Za mnoge ljubitelje posmatranja ptica, uočavanje vrste van njenog uobičajenog staništa predstavlja pravi doživlja. Takvi momenti neretko dospevaju i na naslovne strane medije, i izaziva veliko oduševljenje u javnosti. Međutim, nova pretnja mogla bi da… »
Vesti dana »
Paunović: Ja sam kriv za poraz od Grčke, naredio sam da idemo napred
Politika pre 3 satajoš 9 povezanih
Nišlije dočekale studente bicikliste, pristalice SNS-a postavljale svoje štandove na planirane lokacije dočeka (FOTO, VIDEO)
Danas pre 5 satijoš 1 povezana
Danas hladno, sa pljuskovima širom Srbije: Spremite kišobrane za popodne, a od nedelje sledi obrt
Mondo pre 36 minutajoš 4 povezane
RIK doneo rešenje o povlačenju liste Aleksića, Parandilovića i Ćute za izbore 25. oktobra
Blic pre 5 satijoš 3 povezane
Izmene u saobraćaju zbog Krstovdanskog vašara: Evo kako će funkcionisati gradski prevoz u Obrenovcu
Kurir pre 37 minutajoš 1 povezana