Povezane vesti

Najstarija crkva u Nišu na meti vandala: Skrnavljenje i krađa šokirala čuvara hrama: "Najviše me je pogodilo kad sam video…

Najstarija crkva u Nišu na meti vandala: Skrnavljenje i krađa šokirala čuvara hrama: "Najviše me je pogodilo kad sam video…

Blic pre 24 sata
Čuvar hrama Veljko Spasić izrazio je duboko razočaranje zbog skrnavljenja svetinje, posebno jer je raspeće bilo oboreno, a ikone i predmeti razbacani Policija je izvršila uviđaj, a iz crkve su nestali putir, diskos, kadionica i nekoliko krstova; istraga… »
Krst sa raspećem Isusa bačen na pod, ikone oskrnavljene, pa urađeno ovo: Zastrašujući snimak iz crkve kod Niša

Krst sa raspećem Isusa bačen na pod, ikone oskrnavljene, pa urađeno ovo: Zastrašujući snimak iz crkve kod Niša

Telegraf pre 24 sata
Hram Svete Trojice u niškom selu Gornji Matejevac obijen je, a iz crkve su ukradeni prestoni krst, dva ručna krsta, kadionica, putir i diskos. Prema rečima Veljka Spasića, ulaz u Latinsku crkvu na Golemašu je oštećen, dok je krst sa Raspećem Isusa Hrista… »
„KADA SAM VIDEO RASPEĆE NA PODU, POČEO SAM DA PLAČEM“ Potresna ispovest čuvara oskrnavljene Latinske crkve kod Niša

„KADA SAM VIDEO RASPEĆE NA PODU, POČEO SAM DA PLAČEM“ Potresna ispovest čuvara oskrnavljene Latinske crkve kod Niša

Glas juga pre 1 dan
Čuvar hrama Veljko Spasić kaže da ga je prizor koji je zatekao duboko potresao. „Kada sam prišao časnoj trpezi, video sam da su prekrivači i kandila ispreturani. Nedostajala su dva sveštenička ručna krsta koja služe tokom liturgije, kao i stoni krst koji… »

Vesti dana »