Povezane vesti
„Ako me vidiš, plači“: Iz Elbe zbog suše ponovo izronili „gladni kamenovi“
Glas Šumadije 02.08.2026
Vodostaj Elbe u Drezdenu spustio se na svega pedesetak centimetara, pa su iz rečnog korita ponovo izronili takozvani „gladni kamenovi“ – vekovima stara upozorenja na sušu, oskudicu i glad. Najpoznatiji među njima nosi uklesanu poruku: „Ako me vidiš… »
"Ako me vidiš, plači!" Reka se drastično povukla i otkrila mračnu tajnu: Pronađen drevni kamen koji najavljuje crne dane…
Blic 02.08.2026
Vodostaj reke Elbe kod Drezdena pao je na oko 53 centimetra, otkrivajući takozvane "gladne kamenove", drevna upozorenja na sušu i oskudicu Najpoznatiji kamen nosi jezivu poruku "Ako me vidiš, plači", podsećajući na teške godine u istoriji Srednje Evrope… »
"Ako me vidiš, plači": Iz Elbe zbog suše ponovo izronili "gladni kamenovi"
Radio 021 02.08.2026
Vodostaj Elbe u Drezdenu spustio se na svega pedesetak centimetara, pa su iz rečnog korita ponovo izronili takozvani "gladni kamenovi" - vekovima stara upozorenja na sušu, oskudicu i glad. Dodaj 021.rs kao glavni izvor na Google-u. Najpoznatiji među… »
Vesti dana »
(VIDEO) Mitrović: Navijači, dođite! Treba podržati novi početak
Sport klub pre 6 minutajoš 28 povezanih
(Foto) Tramp poklonio Siju skulpturu beloglavog orla, pa ga nasmejao "autopenom" Džoa Bajdena
Newsmax Balkans pre 7 minutajoš 16 povezanih
Vremenska prognoza za petak, 25. septembar: Oblačno, kišovito i hladno, do 18 stepeni
Serbian News Media pre 6 minutajoš 20 povezanih
Dvorana se ispraznila prije govora Netanyahua. Vučić ga ostao slušati
SEEbiz pre 31 minutajoš 12 povezanih
Zelenski: Sporazum iz Enkoridža nije predmet pregovora; Erdogan za obnovu crnomorskog koridora za žitarice
RTS pre 17 minutajoš 4 povezane