Povezane vesti

Preminula hrvatska književnica i novinarka Vedrana Rudan

Preminula hrvatska književnica i novinarka Vedrana Rudan

Naslovi.ai pre 12 minuta
Poznata književnica i kolumnistkinja napustila nas je u 77. godini nakon teške i duge borbe sa karcinomom. Hrvatska književnica, novinarka i kolumnistkinja Vedrana Rudan preminula je u 77. godini nakon dugogodišnje borbe sa agresivnim rakom žučnih… »
"Putuj s anđelima, posebna Vedrana" Ceca Ražnatović se oprostila od hrvatske književnice, nikada se nisu upoznale

"Putuj s anđelima, posebna Vedrana" Ceca Ražnatović se oprostila od hrvatske književnice, nikada se nisu upoznale

Blic pre 42 minuta
Ceca je putem Instagrama podelila snimak u kojem Vedrana govori pozitivno o njoj i izrazila emotivni oproštaj. Vedrana Rudan je u poslednjim danima života retko pisala na svom blogu zbog teške bolesti. Svetalna Ceca Ražnatović oprostila se od hrvatske… »
Vedrana Rudan je zbog ove izjave dobila otkaz: "Dim iznad Gaze je pi*din dim! Moj otac je u Jasenovcu to ovako rešavao"

Vedrana Rudan je zbog ove izjave dobila otkaz: "Dim iznad Gaze je pi*din dim! Moj otac je u Jasenovcu to ovako rešavao"

Mondo pre 22 minuta
Vedrana Rudan, jedna od najpoznatijih i najdirektnijih književnica i novinarki sa prostora bivše Jugoslavije, preminula je jutros u 76. godini. Tokom višedecenijske karijere često je svojim stavovima izazivala burne reakcije javnosti, a jedna od najvećih… »
Bez dlake na jeziku o svemu što je preživela; Vedrana Rudan pisala o najtežim trenucima

Bez dlake na jeziku o svemu što je preživela; Vedrana Rudan pisala o najtežim trenucima

B92 pre 42 minuta
U 77. godini preminula je hrvatska književnica i novinarka Vedrana Rudan, žena koja je svojim britkim jezikom i beskompromisnim stavovima decenijama privlačila pažnju javnosti. Vedrana Rudan rođena je 1949. godine u Opatiji. Odrasla je u teškim… »
Region se oprašta od Vedrane Rudan: "Ostavila je trag u dušama onih koji je nisu voleli"

Region se oprašta od Vedrane Rudan: "Ostavila je trag u dušama onih koji je nisu voleli"

B92 pre 42 minuta
Vest o smrti Vedrane Rudan potresla je region, a od književnice i novinarke opraštaju se brojni čitaoci, kolege, prijatelji i javne ličnosti. Među prvima se oglasila književnica i novinarka Vesna Dedić, koja je uz fotografiju Vedrane Rudan napisala… »
"Umreti bez stresa", "U zemlji krvi i idiota"... Sve knjige Vedrane Rudan koje čita ceo svet

"Umreti bez stresa", "U zemlji krvi i idiota"... Sve knjige Vedrane Rudan koje čita ceo svet

B92 pre 42 minuta
Vedrana Rudan, preminula u 77. godini, ostavila je neizbrisiv trag u književnosti, sedamnaest knjiga, prevedenih na engleski, mađarski, slovenački, poljski, francuski, italijanski, ruski i makedonski. Knjige Vedrane Rudan ostaće iza nje i zauvek čuvati… »
Preminula Vedrana Rudan: „Otišla je na područje bez signala“

Preminula Vedrana Rudan: „Otišla je na područje bez signala“

Mašina pre 1 sat
Hrvatska književnica, novinarka i kolumnistkinja Vedrana Rudan preminula je u 77. godini, posle duge i teške bolesti. Vest o njenoj smrti objavljena je na njenoj Fejsbuk stranici, uz poruku da je „otišla na područje bez signala“. Informaciju su potvrdili… »
Preminula Vedrana Rudan, hrvatska novinarka i književnica britkog pera

Preminula Vedrana Rudan, hrvatska novinarka i književnica britkog pera

BBC News pre 1 sat
'Otišla je na područje bez signala', objavljeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici hrvatske književnice. „Otišla je na područje bez signala". Tim citatom iz jednog njenog ranijeg intervjua, na zvaničnoj Fejsbuk stranici objavljena je smrt Vedrane Rudan… »
"Moj prvi muž bio je kao moj tata, samo gori" Vedrana Rudan u prvom braku prošla kroz pakao, pa sreću pronašla kraj 8 godina…

"Moj prvi muž bio je kao moj tata, samo gori" Vedrana Rudan u prvom braku prošla kroz pakao, pa sreću pronašla kraj 8 godina…

Blic pre 1 sat
Vedrana Rudan, poznata hrvatska književnica, preminula je u 77. godini nakon duge i teške bolesti. Najveću podršku tokom bolesti pružali su joj deca i suprug. Hrvatska književnica Vedrana Rudan preminula je u 77. godini nakon duge i teške bolesti, a… »
"Čovek čitav život živi sam, svi oko nas su samo privid." Ovo su najbolji citati Vedrane Rudan, kroz njih će živeti večno…

"Čovek čitav život živi sam, svi oko nas su samo privid." Ovo su najbolji citati Vedrane Rudan, kroz njih će živeti večno…

Blic pre 1 sat
Vedrana Rudan je preminula u 77. godini posle borbe sa teškom bolešću koja je trajala dve i po godine. Napisala je 17 knjiga, prevedenih na osam svetskih jezika, kao i brojne kolumne i novinske tekstove. Spisateljica Vedrana Rudan preminula je u 77… »
"Organizovala sam svoju sahranu" Evo kako je Vedrana Rudan isplanirala da ode na večni počinak

"Organizovala sam svoju sahranu" Evo kako je Vedrana Rudan isplanirala da ode na večni počinak

Mondo pre 1 sat
Ceo region pogodila je vest o smrti Vedrane Rudan, koja je prvobitno objavljena na njenom zvaničnom Fejsbuk profilu. Književnica je bolovala od teške bolesti, zbog koje su joj doktori u martu 2026. godine dali još tri meseca života. Svojevremeno je u… »
"Lekari u Zagrebu su mi rekli da imam još tri meseca života" – ovako je Vedrana Rudan govorila o opakoj bolesti

"Lekari u Zagrebu su mi rekli da imam još tri meseca života" – ovako je Vedrana Rudan govorila o opakoj bolesti

Kurir pre 1 sat
Hrvatska književnica Vedrana Rudan preminula je u 77. godini nakon duge i teške borbe s karcinomom. Tužnu vest su za portal Dnevnik.hr potvrdili izvori bliski spisateljici nakon što je jutros na njenom Fejsbuk profilu objavljeno da se " preselila na… »
Ceca Ražnatović se oprostila od Vedrane Rudan: „Putuj s anđelima, posebna“

Ceca Ražnatović se oprostila od Vedrane Rudan: „Putuj s anđelima, posebna“

Nova pre 1 sat
Hrvatska književnica i kolumnistkinja Vedrana Rudan preminula je danas u 76. godini, nakon duge i teške bolesti. Od nje se oprostila i Svetlana Ceca Ražnatović, koja je na svom Instagram profilu objavila emotivan snimak Vedraninog gostovanja u Jutarnjem… »
Cecu zatekla smrt Vedrane Rudan: Nikada se nisu upoznale, a evo kako je Hrvatica govorila pevačici

Cecu zatekla smrt Vedrane Rudan: Nikada se nisu upoznale, a evo kako je Hrvatica govorila pevačici

Mondo pre 52 minuta
Folk pevačica Ceca Ražnatović oglasila se odmah nakon saznanja da je čuvena hrvatska književnica Vedrana Rudan preminula u 76. godini, nakon što se dve i po godine borila sa agresivnim oblikom kancera, rakom žučnih kanalića. Na svom Instagram storiju… »
Nedostajaće nam Vedrana Rudan, žena koja se nije plašila istine

Nedostajaće nam Vedrana Rudan, žena koja se nije plašila istine

Lepota i zdravlje pre 1 sat
Poruka Vedrana je otišla na područje bez signala objavljena je na privatnoj Fejsbuk stranici hrvatske književnice, novinarke i kolumnistkinje Vedrane Rudan, koja je danas preminula u 77. godini života. Vedrana Rudan je bila jedna od najprepoznatljivijih… »
Umrla Vedrana Rudan, hrvatska novinarka i književnica britkog pera

Južne vesti pre 1 sat
Laguna/YouTube/screenshot „Otišla je na područje bez signala“. Tim citatom iz jednog njenog ranijeg intervjua, na zvaničnoj Fejsbuk stranici objavljena je smrt Vedrane Rudan, hrvatske novinarke i književnice britkog pera, u 77. godini. U tekstovima… »
Poznati se opraštaju od Vedrane Rudan: „Putuj s anđelima, posebna“

Poznati se opraštaju od Vedrane Rudan: „Putuj s anđelima, posebna“

Nova pre 1 sat
Hrvatska književnica i kolumnistkinja Vedrana Rudan preminula je danas u 76. godini, nakon duge i teške bolesti. Od nje se oprostila i Svetlana Ceca Ražnatović, koja je na svom Instagram profilu objavila emotivan snimak Vedraninog gostovanja u Jutarnjem… »
"Bolje biti okružen Srbima nego sopstvenom decom" Zbog ovih reči Vedrane Rudan nastao haos u mnogim porodicama, a niko nije…

"Bolje biti okružen Srbima nego sopstvenom decom" Zbog ovih reči Vedrane Rudan nastao haos u mnogim porodicama, a niko nije…

Kurir pre 1 sat
Nakon teške borbe sa rakom, preminula je spisateljica Vedrana Rudan, a na njenoj službenoj Facebook stranici osvanula je potresna poruka: "Vedrana je otišla na područje bez signala". Iza sebe je ostavila neutešnog supruga, inače advokata srpskog porekla… »

Radio 021 pre 1 sat
'Otišla je na područje bez signala', objavljeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici hrvatske književnice. Laguna/YouTube/screenshot „Otišla je na područje bez signala". Tim citatom iz jednog njenog ranijeg intervjua, na zvaničnoj Fejsbuk stranici objavljena… »
"Čovek čitav život živi sam. Svi ovi oko nas samo su privid": Najbolji citati Vedrane Rudan

"Čovek čitav život živi sam. Svi ovi oko nas samo su privid": Najbolji citati Vedrane Rudan

Nova pre 1 sat
Hrvatska književnica, novinarka i kolumnistkinja Vedrana Rudan preminula je u 77. godini 18. avgusta 2026. Vedrana je bila poznata po tome što je otvoreno pisala o mnnogim važnim temama - položaju žena u društvu, siromaštvu, nasilju, nepravdi i… »
"Ne želim da umirem na rate": Vedrana Rudan htela eutanaziju, jedna stvar je sprečila

"Ne želim da umirem na rate": Vedrana Rudan htela eutanaziju, jedna stvar je sprečila

B92 pre 1 sat
Književnica Vedrana Rudan preminula je u 77. godini života, nakon teške borbe sa opakom bolešću, a za života je otvoreno govorila da želi eutanaziju. Nakon što joj je dijagnostikovan agresivan oblik raka žučnih kanala, Vedrana Rudan je donela tešku… »
"Kvadrati? Ne, hvala. Duševni mir, pivo i tanjir tople riblje supe - to je prava valuta života"

"Kvadrati? Ne, hvala. Duševni mir, pivo i tanjir tople riblje supe - to je prava valuta života"

B92 pre 1 sat
Književnica Vedrana Rudan preminula je u 77. godini, nakon borbe sa teškom bolešću, a iza sebe je ostavila dela, tekstove i izjave po kojima će je javnost dugo pamtiti i izjave koje će se prepričavati. Vedrana Rudan je ranije javno govorila o svojoj… »
Ceca se oprostila od Vedrane Rudan snimkom iz Dnevnika: "Putuj s anđelima, posebna..."

Ceca se oprostila od Vedrane Rudan snimkom iz Dnevnika: "Putuj s anđelima, posebna..."

Telegraf pre 1 sat
Slavna hrvatska spisateljica Vedrana Rudan preminula je u 77. godini, nakon duge i teške bolesti, a od nje se oprostila i Ceca Ražnatović. Ceca se na Instagramu oprostila od spisateljice i to insertom iz jednog Dnevnika u kojem je Vedrana upravo… »
Svi pamte veliki okršaj između Kilibarde i Vedrane koju je javnost osudila zbog svojih reči: "Đta će vam deca?"

Svi pamte veliki okršaj između Kilibarde i Vedrane koju je javnost osudila zbog svojih reči: "Đta će vam deca?"

Telegraf pre 1 sat
Još uvek mnogi pamte gostovanje hrvatske književnice Vedrane Rudan u emisiji kod Marije Kilibarde, kada se diskusija pretvorila i verbalni okršaj. Rudanova je bila gost zbog promvisanja svoje nove knjige "Doživotna robija". Tokom razgovora, dotakle su se… »
Preminula književnica Vedrana Rudan

RTV pre 2 sata
ZAGREB - Hrvatska književnica i kolumnistkinja Vedrana Rudan preminula je nakon duge i teške bolesti, potvrđeno je danas Tanjugu u Izdavačkoj kući Laguna. Izdavačka kuća Laguna je izdavač svih njenih knjiga u Srbiji, gde je Rudan često dolazila i bila… »
Vedrana Rudan (1949-2026): Život bez dlake na jeziku

Vedrana Rudan (1949-2026): Život bez dlake na jeziku

Vreme pre 2 sata
Umrla je Vedrana Rudan, jedna od najčitanijih i najkontroverznijih hrvatskih književnica, poznata po direktnom i beskompromisnom stilu. Za „Vreme“ je govorila o politici, ženama, odnosima Srba i Hrvata i književnosti. Hrvatska književnica, novinarka i… »
Ovo su deca VEDRANE RUDAN: Sin joj je veoma poznat i cenjen, a o njenoj ćerki se ništa ne zna

Ovo su deca VEDRANE RUDAN: Sin joj je veoma poznat i cenjen, a o njenoj ćerki se ništa ne zna

Blic pre 2 sata
Vedrana Rudan bila je poznata po britkom jeziku, posebnom stavu o roditeljstvu i postavljanju finansijskih granica deci. Njene iskrene izjave o majčinstvu, posebno o važnosti granica u odnosima sa decom, izazvale su veliku pažnju javnosti. Poznata… »
Vedrana Rudan je objavila 17 knjiga, a poslednju je izdala iste godine kada je saznala da ima rak: njena dela su izdavana i u…

Vedrana Rudan je objavila 17 knjiga, a poslednju je izdala iste godine kada je saznala da ima rak: njena dela su izdavana i u…

Blic pre 1 sat
Rudan je ostavila iza sebe bogat književni i novinarski opus, uključujući 17 knjiga prevedenih na osam jezika. Njena dela su izvođena u pozorištima širom Evrope i Amerike, a poslednju knjigu objavila je 2024. godine. Hrvatska književnica Vedrana Rudan… »
Poslednje pojavljivanje Vedrane Rudan, pre godinu dana izašla u javnost: Tada se borila sa opakom bolešću

Poslednje pojavljivanje Vedrane Rudan, pre godinu dana izašla u javnost: Tada se borila sa opakom bolešću

Blic pre 2 sata
Vedrana Rudan se povukla iz javnosti nakon što je u maju 2024. objavila da boluje od raka, a poslednji put se pojavila u emisiji 'Nedjeljom u 2' u martu 2025. U svom poslednjem intervjuu otvoreno je govorila o bolesti, smrti i ličnim osećanjima… »
"Moju smrt shvatite kao odlazak na područje bez signala": U jednom od poslednjih intervjua Vedrana Rudan izgovorila rečenicu…

"Moju smrt shvatite kao odlazak na područje bez signala": U jednom od poslednjih intervjua Vedrana Rudan izgovorila rečenicu…

Blic pre 2 sata
Vedrana Rudan, poznata hrvatska književnica i novinarka, preminula je u 76. godini posle borbe sa teškom bolešću. Tokom bolesti otvoreno je pisala o svojim iskustvima i poslednjim danima na svom blogu. Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan umrla je u 76… »
"Šta će vam deca?!" Vedrana Rudan je zbog reči upućenih Mariji Kilibardi bila na meti osuda: "Izvinjavam joj se, nisam htela…

"Šta će vam deca?!" Vedrana Rudan je zbog reči upućenih Mariji Kilibardi bila na meti osuda: "Izvinjavam joj se, nisam htela…

Blic pre 2 sata
Vedrana Rudan se kasnije javno izvinila voditeljki i objasnila svoj pogled na roditeljstvo u četrdesetim godinama. Iako je emisija bila napeta, Rudan i Kilibarda su se iza kamera odlično slagale i kroz šalu završile susret. U javnosti se i dalje pamti… »
"Kad mi je otac umro, nisam suzu pustila" Vedrana Rudan imala je teško detinjstvo, o odnosu sa ocem ovako je govorila

"Kad mi je otac umro, nisam suzu pustila" Vedrana Rudan imala je teško detinjstvo, o odnosu sa ocem ovako je govorila

Blic pre 2 sata
Vedrana Rudan je preminula u 76. godini života, a detinjstvo joj je bilo izuzetno teško. Imala je veoma loš odnos sa ocem, kog je dva puta pokušala da ubije zbog njegovog zlostavljanja. Vedrana Rudan umrla je u 76. godini života, a njen život obeležilo… »
"Moja prokleta deca nikako da posete umiruću majku" Bolna objava Vedrane Rudan koja je izazvala lavinu dok se borila sa rakom…

"Moja prokleta deca nikako da posete umiruću majku" Bolna objava Vedrane Rudan koja je izazvala lavinu dok se borila sa rakom…

Blic pre 1 sat
Rudan je često otvoreno i provokativno pisala o navodnom lošem odnosu sa decom, što je izazivalo emocije i reakcije javnosti. Kasnije je otkrila da su priče o 'zloj deci' bile umetnička fikcija, a ne realnost. Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan umrla je… »
Preminula Vedrana Rudan

Preminula Vedrana Rudan

NIN pre 2 sata
Hrvatska književnica, novinarka i kolumnistkinja Vedrana Rudan preminula je danas u 76. godini, posle duge i teške bolesti, objavljeno je na njenoj Fejsbuk stranici. "Vedrana je otišla na mesto bez signala", stoji kratko u objavi. Rudan je preminula… »
Kako je Vedrana Rudan branila Đokovića: "Da si princ ili premijer, sve bi ti vize bile valjane..."

Kako je Vedrana Rudan branila Đokovića: "Da si princ ili premijer, sve bi ti vize bile valjane..."

Nova pre 2 sata
Hrvatska književnica, novinarka i kolumnistkinja Vedrana Rudan preminula je u 77. godini života nakon teške bolesti. Tokom višedecenijske karijere ostala je prepoznatljiva po britkom i direktnom stilu pisanja, bez ustručavanja da javno iznese mišljenje o… »
"Nakon smrti ostavite im dugove i pogrebne troškove“: Vedrana Rudan o testamentu imala jasan stav

"Nakon smrti ostavite im dugove i pogrebne troškove“: Vedrana Rudan o testamentu imala jasan stav

Mondo pre 2 sata
Hrvatska književnica Vedrana Rudan preminula je u 77. godini. Vest o njenoj smrti objavljena je na njenoj Facebook stranici uz poruku da je „ otišla na područje bez signala“. Vedrana je u svojoj kolumni iz januara 2024. godine privukla veliku pažnju… »

Danas pre 1 sat
„Otišla je na područje bez signala“. Tim citatom iz jednog njenog ranijeg intervjua, na zvaničnoj Fejsbuk stranici objavljena je smrt Vedrane Rudan, hrvatske novinarke i književnice britkog pera, u 77. godini. U tekstovima, romanima i javnim istupima… »
Stanković o poslednjem razgovoru sa Vedranom Rudan: „Čuli smo se pre mesec dana, uz smeh mi je rekla – ja nikako da umrem“…

Stanković o poslednjem razgovoru sa Vedranom Rudan: „Čuli smo se pre mesec dana, uz smeh mi je rekla – ja nikako da umrem“…

Danas pre 2 sata
Poznati novinar i autor emisije „Nedeljom u 2“ Aleksandar Stanković, povodom smrti književnice i kolumnistkinje Vedrane Rudan, kaže za Danas da je kod nje najviše voleo hrabrost i lucidnost. Podsetimo, Stanković je u svojoj emisiji „Nedeljom u 2“ sa… »
Vedrana Rudan je objavila 17 knjiga koje su prevedene na osam jezika, a poslednju je izdala iste godine kada je saznala da ima…

Vedrana Rudan je objavila 17 knjiga koje su prevedene na osam jezika, a poslednju je izdala iste godine kada je saznala da ima…

Nova pre 2 sata
Hrvatska književnica, novinarka i kolumnistkinja Vedrana Rudan preminula je danas u 77. godini, posle duge i teške bolesti. Vest o njenoj smrti objavljena je na njenoj zvaničnoj Fejsbuk stranici, uz poruku da je „otišla na područje bez signala“. Vedrana… »
Vedrana Rudan branila Novaka i od Hrvata: Napala je i Jadranku Kosor zbog njega

Vedrana Rudan branila Novaka i od Hrvata: Napala je i Jadranku Kosor zbog njega

Mondo pre 2 sata
Poznata hrvatska književnica Vedrana Rudan preminula je u 77. godini nakon duge i teške bolesti. Ostaće zapamćena po sjajnim delima, kolumnama i britkom jeziku koji je često znao da ostavi bez teksta, ali je svoj stav uvek branila - pa i po cenu da će… »
Reči oštrije od skalpela, društvene dijagnoze i razotkrivanje licemerja: Šta nam je ostavila velika Vedrana Rudan

Reči oštrije od skalpela, društvene dijagnoze i razotkrivanje licemerja: Šta nam je ostavila velika Vedrana Rudan

Euronews pre 2 sata
Vedrana Rudan, jedna od omiljenih književnica i društvenih kritičarki regiona, preminula je nakon duge borbe sa teškom bolešću u 77. godini života. Na njenim zvaničnim nalozima na društvenim mrežama, stoji da je otišla u "područje bez signala", a tužnu… »
"Muž i ja smo godinama za eutanaziju skupljali 17.000 evra": Vedrana htela da okonča život uz medicinsku pomoć

"Muž i ja smo godinama za eutanaziju skupljali 17.000 evra": Vedrana htela da okonča život uz medicinsku pomoć

Mondo pre 2 sata
Hrvatska književnica Vedrana Rudan preminula je u 77. godini, a vest o njenoj smrti objavljena je na njenoj zvaničnoj stranici na Fejsbuku. Dugo se borila sa izuzetno agresivnim oblikom kancera, rakom žučnih kanala, a svoju borbu, teške bolove i dane… »
"Vaša žena zna da je pogrešno izabrala, ali dobro je, ima ljubavnika!" Vedranu Rudan smo voleli zbog britkog jezika, a ove…

"Vaša žena zna da je pogrešno izabrala, ali dobro je, ima ljubavnika!" Vedranu Rudan smo voleli zbog britkog jezika, a ove…

Kurir pre 1 sat
Književnica Vedrana Rudan, koja je osvojila region romanima i britkim jezikom, preminula je posle teške bolesti u 77. godini. Tužnu vest su potvrdili izvori bliski spisateljici nakon što je na njenom Fejsbuk profilu objavljeno da se preselila na područje… »
Preminula Vedrana Rudan

Preminula Vedrana Rudan

B92 pre 2 sata
Hrvatska književnica i novinarka Vedrana Rudan preminula je danas u 77. godini. Tužnu vest o smrti Vedrane Rudan su za portal Dnevnik.hr potvrdili njeni bliski izvori nakon što je jutros na njenom Fejsbuk profilu objavljeno da je preselila na područje… »
Poznati se u suzama opraštaju od Vedrane Rudan: Emotivne poruke preplavile internet, "Njen glas je bio iskren"

Poznati se u suzama opraštaju od Vedrane Rudan: Emotivne poruke preplavile internet, "Njen glas je bio iskren"

Telegraf pre 1 sat
Vest da je u 77. godini preminula Vedrana Rudan potresla je književnu i javnu scenu regiona. Čuvena književnica i kolumnistkinja izgubila je bitku sa karcinomom, a iza sebe je ostavila dela, kolumne i reči kojima je decenijama provocirala, nasmejavala… »
"Nećeš mi na sahranu": Vedranin sin ostao bez nasledstva: Nije želela da mu ostavi ništa - ovo je razlog

"Nećeš mi na sahranu": Vedranin sin ostao bez nasledstva: Nije želela da mu ostavi ništa - ovo je razlog

Telegraf pre 2 sata
Književnica Vedrana Rudan preminula je u 77. godini života nakon duge i teške bolesti. Njene kolumne su bile naširoko poznate a u jednoj od njih od pre pet meseci Rudanova je pisala o sinu. Ona je čitaocima otkrila da ga ne želi na sahrani. Kolumnu… »
Mediji: Preminula Vedrana Rudan

Beta pre 3 sata
Hrvatska književnica, novinarka, kolumnistkinja i aktivistkinja Vedrana Rudan preminula je posle teške borbe sa karcinomom, u 77. godini, objavili su danas zagrebački portali.   "Vedrana je otišla na područje bez signala", objavljeno je na zvaničnoj… »
Preminula Vedrana Rudan, književnica, novinarka i kolumnistkinja, Vučić uputio saučešće

Preminula Vedrana Rudan, književnica, novinarka i kolumnistkinja, Vučić uputio saučešće

Newsmax Balkans pre 3 sata
Hrvatska književnica, novinarka i kolumnistkinja Vedrana Rudan preminula je u 77. godini, posle duge i teške bolesti, objavljeno je na njenoj zvaničnoj Fejsbuk stranici. Vest o smrti preneli su vodeći hrvatski i mediji iz regiona. Vest o smrti… »
Preminula Vedrana Rudan

Preminula Vedrana Rudan

Serbian News Media pre 3 sata
Hrvatska književnica, novinarka, kolumnistkinja i aktivistkinja Vedrana Rudan preminula je posle teške borbe sa karcinomom, u 77. godini, objavili su danas zagrebački portali. „Vedrana je otišla na područje bez signala“, objavljeno je na zvaničnoj… »

Serbian News Media pre 3 sata
Hrvatska književnica, novinarka, kolumnistkinja i aktivistkinja Vedrana Rudan preminula je posle teške borbe sa karcinomom, u 77. godini, objavili su danas zagrebački portali. „Vedrana je otišla na područje bez signala“, objavljeno je na zvaničnoj… »
"Ne bojim se smrti": Vedrana Rudan o raku pisala kroz crni humor, prisetimo se njenih snažnih reči o životu, slobodi...

"Ne bojim se smrti": Vedrana Rudan o raku pisala kroz crni humor, prisetimo se njenih snažnih reči o životu, slobodi...

N1 Info pre 3 sata
Hrvatska književnica Vedrana Rudan preminula je nakon borbe sa rakom, ostavivši za sobom reči koje je sama izgovorila dok je bila zdrava, da joj je dosadno i da joj se ne živi, a koje su posle dijagnoze dobile sasvim drugo značenje: "Sada bih sve dala da… »
Preminula Vedrana Rudan

Preminula Vedrana Rudan

N1 Info pre 3 sata
Hrvatska književnica, novinarka i kolumnistkinja Vedrana Rudan preminula je u 77. godini, posle duge i teške bolesti, objavljeno je na njenoj Fejsbuk stranici. Vest o smrti književnice objavljena je uz poruku da je „otišla na područje bez signala“, a… »
"Pitali su me da li sam primetila - nisam", Vedrana Rudan ovako je govorila o razvodu: "Zvao me advokat i rekao da se urazumim"

"Pitali su me da li sam primetila - nisam", Vedrana Rudan ovako je govorila o razvodu: "Zvao me advokat i rekao da se urazumim"

Blic pre 2 sata
Vedrana Rudan preminula je u 76. godini nakon duge borbe sa rakom. Njene kolumne o braku i razvodu izazivale su veliku pažnju zbog otvorenog i britkog stila. Vedrana Rudan umrla je u 76. godini života, nakon dvoipogodišnje borbe sa rakom. Svoje poslednje… »
"Platila sam čoveku da moju urnu odveze na more" Vedrana Rudan je sama organizovala svoju sahranu: "To mi je najbolja…

"Platila sam čoveku da moju urnu odveze na more" Vedrana Rudan je sama organizovala svoju sahranu: "To mi je najbolja…

Blic pre 3 sata
U emotivnoj kolumni govorila je o životu onkoloških pacijenata i medicinskom osoblju. Otkrila je da je organizovala sopstvenu sahranu, želeći da joj urna bude rasuta u more, i osvrnula se na složene odnose roditelja i dece. Vedrana Rudan umrla je u 76… »
Muž Vedrane Rudan je bio 8 godina mlađi od nje. Ljubiša joj je bio najveća podrška tokom borbe sa bolešću

Muž Vedrane Rudan je bio 8 godina mlađi od nje. Ljubiša joj je bio najveća podrška tokom borbe sa bolešću

Blic pre 3 sata
Prvi brak joj nije doneo sreću, ali je spas pronašla uz drugog supruga, Ljubišu Drageljevića. Bila je izuzetno ponosna na svoju decu, Slaven i Asju, smatrajući ih svojim najvećim uspehom. Hrvatska književnica Vedrana Rudan je tokom svog života otvoreno… »
(Foto) "Kad sam videla tu ruševinu, zgrozila sam se" U ovoj kući u Rijeci živela je Vedrana Rudan, stara je 400 godina

(Foto) "Kad sam videla tu ruševinu, zgrozila sam se" U ovoj kući u Rijeci živela je Vedrana Rudan, stara je 400 godina

Blic pre 3 sata
Vedrana Rudan, poznata spisateljica, preminula je posle dve i po godine teške bolesti. Živela je u Rijeci u kući staroj 400 godina, koju je sa mužem obnavljala i često punila smehom. Poznata spisateljica Vedrana Rudan umrla je u 76. godini, nakon dve i… »
"Ćerka mi osvežava telo krpom, nepokretna plačem": Poslednji dani Vedrane Rudan, u blogu otkrila sa čime se sve suočavala

"Ćerka mi osvežava telo krpom, nepokretna plačem": Poslednji dani Vedrane Rudan, u blogu otkrila sa čime se sve suočavala

Blic pre 2 sata
Spisateljica Vedrana Rudan u poslednje vreme je sve ređe pisala blogove, a u jednom od poslednjih je govorila o teškoj botbi i o deci koja su u najtežim trenucima brinula o njoj. Vedrana je nakon duge borbe umrla u 76. godini, preneli su hrvatski mediji… »
"Nećeš mi na sahranu" Pre pet meseci Vedrana Rudan objavila blog o sinu, ostavila ga bez nasledstva: "Odlučila sam"

"Nećeš mi na sahranu" Pre pet meseci Vedrana Rudan objavila blog o sinu, ostavila ga bez nasledstva: "Odlučila sam"

Blic pre 3 sata
U svojim kolumnama otvoreno je govorila o bolesti, smrti i odnosima sa najbližima, posebno sinom. Rudan je u svojoj kolumni napisala da ne želi da njen sin i njegova deca prisustvuju njenoj sahrani. Popularna hrvatska književnica Vedrana Rudan umrla je u… »
Poslednji blog VEDRANE RUDAN o borbi sa bolešću: "Sramota me na koje sam grane pala, pranje u krevetu i supica"

Poslednji blog VEDRANE RUDAN o borbi sa bolešću: "Sramota me na koje sam grane pala, pranje u krevetu i supica"

Blic pre 3 sata
Vedrana Rudan, poznata hrvatska spisateljica, preminula je u 76. godini nakon duge borbe sa teškom bolešću. U svom poslednjem blogu opisala je poslednje dane života i neizmernu podršku koju joj je pružala porodica. Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan… »
Preminula Vedrana Rudan

Preminula Vedrana Rudan

Danas pre 3 sata
Hrvatska spisateljica i kolumnistkinja Vedrana Rudan preminula je u 77. godini života nakon duge i teške borbe s karcinomom. Jutros je na zvaničnom Facebook profilu Vedrane Rudan objavljeno da je „preselila na područje bez signala“. Rudan je bolovala od… »
Preminula Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan

Preminula Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan

RINA pre 3 sata
Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan preminula je u 77. godini. Umrla je posle duge i teške bolesti. Tužne vesti su saopštene na njenoj Fejsbuk stranici. Poslednje oglašavanje pre 20 dana Krajem jula, ponovo je potresla javnost iskrenom i emotivnom… »
Ovo su poslednje fotografije Vedrane Rudan: Tokom borbe sa opakom bolešću samo jednom je izašla u javnost, a njene reči će vas…

Ovo su poslednje fotografije Vedrane Rudan: Tokom borbe sa opakom bolešću samo jednom je izašla u javnost, a njene reči će vas…

Kurir pre 3 sata
Vest o smrti Vedrane Rudan odjeknula je danas širom regiona. Poznata književnica i kolumnistkinja preminula je nakon duge borbe sa teškom bolešću, a na njenoj zvaničnoj stranici objavljena je kratka poruka: „Vedrana je otišla na područje bez signala.“… »

Pravo u centar pre 3 sata
Majku na nosilima odveli u ludnicu, oca 2 puta probala da ubije: Vedrana ostala i bez sestre, roditelje bilo briga

Majku na nosilima odveli u ludnicu, oca 2 puta probala da ubije: Vedrana ostala i bez sestre, roditelje bilo briga

Mondo pre 3 sata
Vedrana Rudan, hrvatska književnica poznata po svojoj iskrenosti i pisanju bez uvijanja, preminula je u 77. godini nakon duge borbe sa rakom. Do gotovo poslednjeg dana otvoreno je govorila o svojoj svakodnevici, pišući na svom blogu o borbi i izazovima… »

Radio sto plus pre 3 sata
“Vedrana je otišla na područje bez signala”, objavljeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici književnice. Vedrana Rudan je gostujući u emisiji “Nedjeljom u 2” Hrvatske radiotelevizije (HRT) govorila o bolesti i rekla da ljudi koji je vole treba njenu smrt da… »
"Ne želim da umirem na rate" Vedrana Rudan se prijavila za eutanaziju kad je saznala za bolest: Jedna stvar je presudila da…

"Ne želim da umirem na rate" Vedrana Rudan se prijavila za eutanaziju kad je saznala za bolest: Jedna stvar je presudila da…

Kurir pre 3 sata
Čuvena hrvatska književnica Vedrana Rudan preminula je u 76. godini nakon duge i teške borbe s karcinomom. O svojoj muci je redovno pisala na svom blogu Rudan.info, a svojevremeno je otkrila i da se prijavila za eutanaziju u Cirihu, u Švajcarskoj. U… »
Knjige koje su obeležile život Vedrane Rudan

Knjige koje su obeležile život Vedrane Rudan

BizLife pre 3 sata
Književnica i novinarka Vedrana Rudan preminula je u 77. godini, ostavljajući iza sebe književni opus koji se nije plašio nijedne teme, od porodičnih odnosa i ženskog iskustva do politike, nasilja, starenja i smrti. Tokom više od dve decenije književnog… »
"Sada uživam u životu": Vedrana Rudan je bila u jezivim bolovima, a onda je prva u svetu primila novu terapiju

"Sada uživam u životu": Vedrana Rudan je bila u jezivim bolovima, a onda je prva u svetu primila novu terapiju

Mondo pre 3 sata
Pre nego što je preminula nakon borbe sa karcinomom žučnih kanala, Vedrana Rudan prošla je kroz izuzetno težak period lečenja, ali i kroz jedan medicinski poduhvat koji je privukao pažnju javnosti. U KBC-u Rijeka na njoj je prvi put u svetu primenjena… »
"Danas te prebije, a sutra ti donese buket": Vedrana Rudan je preživela pakao u prvom braku, a onda se zaljubila u mlađeg…

"Danas te prebije, a sutra ti donese buket": Vedrana Rudan je preživela pakao u prvom braku, a onda se zaljubila u mlađeg…

Nova pre 2 sata
Hrvatska književnica Vedrana Rudan preminula je u 77. godini nakon duge i teške bolesti. Tokom borbe sa bolešću, najveća podrška, uz njenu decu, bio joj je suprug. Književnica je često otvoreno govorila o svom privatnom životu i činjenici da se udavala… »
Kako je Vedrana Rudan pričala o umiranju: "Dosadno za po****it"

Kako je Vedrana Rudan pričala o umiranju: "Dosadno za po****it"

B92 pre 3 sata
Književnica i novinarka Vedrana Rudan preminula je nakon teške bolesti u 77. godini, a u javnosti je za života govorila otvoreno i bez zadrške o mnogim temama, pa i o borbi sa mislima o smrti. Vest o smrti književnice za Dnevnik.hr su potvrdili njeni… »
"Kada sam videla tu ruševinu..." Vedrana Rudan je živela u kući staroj 400 godina. "Izvređao me majstor..."

"Kada sam videla tu ruševinu..." Vedrana Rudan je živela u kući staroj 400 godina. "Izvređao me majstor..."

Telegraf pre 3 sata
Poznata spisateljica Vedrana Rudan umrla je u 76. godini, nakon dve i po godine teške bolesti. Vedrana je živela tihim i povučenim đivotom u kući staroj 400 godina koju je u vreme srećnih dana ispunjavala humorom i smehom. Spisateljica je život provela u… »
Ovo su deca Vedrane Rudan: Sin joj je veoma poznat i cenjen, a za ćerku se u javnosti ništa ne zna

Ovo su deca Vedrane Rudan: Sin joj je veoma poznat i cenjen, a za ćerku se u javnosti ništa ne zna

Telegraf pre 2 sata
Hrvatski mediji prenose da je poznata književnica Vedrana Rudan preminula u 77. godini posle dugogodišnje borbe protiv raka. Iya sebe je ostavila sina Slavena i ćerku Asju, koje je poslednjih meseci života često pominjala u svojim blogovima. Ona je i u… »
"Odahnuće kad izdahnu": Poslednje reči Vedrane Rudan o bolesti, smrti i medicinskim sestrama

"Odahnuće kad izdahnu": Poslednje reči Vedrane Rudan o bolesti, smrti i medicinskim sestrama

Večernje novosti pre 3 sata
HRVATSKA književnica i kolumnistkinja Vedrana Rudan preminula je jutros, nakon teške bolesti. Samo nekoliko nedelja pre smrti, u jednoj od svojih poslednjih kolumni, pisala je o onome što je i sama živela – bolesti, nemoći, smrti, ali i ljudima koji se… »
"Sramota me na koje sam grane spala, pranje u krevetu i supica" – poslednji blog Vedrane Rudan šokirao je region

"Sramota me na koje sam grane spala, pranje u krevetu i supica" – poslednji blog Vedrane Rudan šokirao je region

Telegraf pre 3 sata
Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan umrla je u 76. godini života. Ona je izgubila život nakon duge i teške borbe sa karcinomom. Vedrana je dve godine opisivala sa kojim se teškoćama suočavala sve vreme i to u svojim vlogovima. U poslednjem blogu… »
Potresne reči Vedrane Rudan o teškoj životnoj borbi: "Kosti su mi posute metastazama, svaka je u meni vrištala na svoj…

Potresne reči Vedrane Rudan o teškoj životnoj borbi: "Kosti su mi posute metastazama, svaka je u meni vrištala na svoj…

Večernje novosti pre 3 sata
KNjIŽEVNICA Vedrana Rudan preminula je nakon borbe sa rakom žučnih kanalića, a mesecima unazad pisala je o svojoj lavovskoj borbi. Foto: Printskrin/Jutjub/ K1 Na blogu Rudan.info objavila je jednu kolumnu pod naslovom "Sestre", u kojoj je brutalno… »
Preminula hrvatska književnica i novinarka Vedrana Rudan u 77. godini

Preminula hrvatska književnica i novinarka Vedrana Rudan u 77. godini

Insajder pre 4 sati
Hrvatska književnica, novinarka i kolumnistkinja Vedrana Rudan preminula je danas u 77. godini, posle duge i teške bolesti, objavljeno je na njenoj Fejsbuk stranici. Photo: Srdjan Ilic Vest o smrti književnice objavljena je uz poruku da je „otišla na… »

RTS pre 4 sati
Hrvatska književnica i novinarka Vedrana Rudan preminula je u 77. godini nakon duge borbe sa karcinomom, ostavivši iza sebe nasleđe oštre, provokativne reči i književnost koja se nije bojala da otvori najbolnije društvene i lične teme. Vest o smrti jedne… »
Preminula Vedrana Rudan

Preminula Vedrana Rudan

Radio 021 pre 4 sati
Književnica Vedrana Rudan preminula je u 77. godini. Na njenoj zvaničnoj Fejsbuk stranici objavljena je poruka: "Vedrana je otišla na područje bez signala". Mediji u Hrvatskoj su najpre tako i objavili vest, bez preciziranja da je poznata književnica… »
Preminula spisateljica Vedrana Rudan u 77. godini

Preminula spisateljica Vedrana Rudan u 77. godini

Nedeljnik pre 3 sata
Nakon borbe s teškom bolešću, spisateljica Vedrana Rudan preminula je u 77. godini života, piše Jutarnji list. Na njenom zvaničnom profilu stoji da je otišla na „Područje bez signala“, a njenu smrt potvrdila je i porodica Jutarnjem listu. Rođena… »
"Želim eutanaziju" Vedrana Rudan je ovako govorila o teškoj odluci nakon što je saznala da ima opaku bolest

"Želim eutanaziju" Vedrana Rudan je ovako govorila o teškoj odluci nakon što je saznala da ima opaku bolest

Blic pre 4 sati
Odustala je od eutanazije zbog složene procedure. Najveću podršku u teškim trenucima pružile su joj medicinske sestre na onkologiji, koje je opisivala kao humane heroine. Hrvatska književnica Vedrana Rudan umrla je u 76. godini. Ona se borila sa izuzetno… »
"Čudan život živim ja koja već dve i po godine molim za smrt" Ovako je Vedrana Rudan opisivala poslednje mesece svog života…

"Čudan život živim ja koja već dve i po godine molim za smrt" Ovako je Vedrana Rudan opisivala poslednje mesece svog života…

Blic pre 4 sati
Vedrana Rudan je preminula u 76. godini života, što je potvrđeno objavom na njenom Facebook profilu i u medijima. Od maja 2024. godine borila se sa holangiokarcinomom i otvoreno pisala o svojoj bolesti na blogu. Vedrana Rudan preminula je u 76. godini… »
"Ovako preživljavam Umiranje": Ovako je Vedrana Rudan govorila o borbi sa opakom bolešću

"Ovako preživljavam Umiranje": Ovako je Vedrana Rudan govorila o borbi sa opakom bolešću

Blic pre 4 sati
Poznata hrvatska spisateljica preminula je u 76. godini nakon dvogodišnje borbe s teškim oblikom raka. Otvoreno je govorila o svojoj bolesti, opisala svakodnevicu i zahvalila medicinskom osoblju na brizi. Poznata hrvatska spisateljica izgubila je… »
Preminula Vedrana Rudan

Preminula Vedrana Rudan

Euronews pre 4 sati
Spisateljica Vedrana Rudan je umrla u 76. godini, pišu hrvatski mediji. Objava o ovoj vesti pojavila se na fejsbuk stranici spisateljice Vedrane Rudan. "Vedrana je otišla na mesto bez signala."… »
Od novinarskih redakcija do književne karijere koja je obeležila region - ko je bila Vedrana Rudan?

Od novinarskih redakcija do književne karijere koja je obeležila region - ko je bila Vedrana Rudan?

Euronews pre 4 sati
Vedrana Rudan, jedna od najprepoznatljivijih i najprovokativnijih književnih i novinarskih glasova sa prostora bivše Jugoslavije, preminula je danas u 77. godini, posle duge i teške bolesti. Književnica, novinarka i kolumnistkinja, koja je bez zadrške… »
Umrla Vedrana Rudan: "Otišla je na područje bez signala"

Umrla Vedrana Rudan: "Otišla je na područje bez signala"

Blic pre 4 sati
U svom stilu otvoreno je govorila o bolesti i predviđanjima vezanim za svoj životni vek. Rudan je početkom maja 2024. javno saopštila da boluje od retkog oblika karcinoma žučnih kanala. Hrvatska književnica Vedrana Rudan je umrla u 76. godini, pišu… »
Vedrana Rudan je otišla na područje bez signala

Vedrana Rudan je otišla na područje bez signala

Ozon press pre 4 sati
Hrvatska književnica, novinarka i kolumnistkinja Vedrana Rudan preminula je danas u 77. godini, posle duge i teške bolesti, objavljeno je na njenoj Fejsbuk stranici. Na službenoj stranici Vedrane Rudan osvanula je objava: ‘Vedrana je otišla na područje… »
Preminula književnica i novinarka Vedrana Rudan

Preminula književnica i novinarka Vedrana Rudan

Moj Novi Sad pre 4 sati
Hrvatska književnica, novinarka i kolumnistkinja Vedrana Rudan preminula je danas u 77. godini, posle duge i teške bolesti, objavljeno je na njenoj Fejsbuk stranici. Vest o smrti književnice objavljena je uz poruku da je “otišla na područje bez signala“… »
Biografija Vedrane Rudan: Rođena u Opatiji, udavala se dva puta, njene knjige izazivale burne reakcije

Biografija Vedrane Rudan: Rođena u Opatiji, udavala se dva puta, njene knjige izazivale burne reakcije

Blic pre 4 sati
Njene knjige i kolumne bile su prepoznatljive po crnom humoru, brutalnoj iskrenosti i provokativnom stilu. Privatan život obeležili su dva braka, iskrena svedočenja o porodičnom nasilju i otvoren odnos sa suprugom i decom. Hrvatska književnica, novinarka… »
Preminula Vedrana Rudan

Preminula Vedrana Rudan

Sputnik pre 4 sati
Spisateljica Vedrana Rudan je umrla u 77. godini, pišu hrvatski mediji. Na službenoj stranici Vedrane Rudan na društvenim mrežama osvanula je objava: ‘Vedrana je otišla na područje bez signala‘, a portal Šoubiz potvrdio je informaciju iz izvora bliskih… »
Prozivala Tuđmana i katoličku crkvu, dobijala otkaze, a svi je obožavali: Životna priča Vedrane Rudan

Prozivala Tuđmana i katoličku crkvu, dobijala otkaze, a svi je obožavali: Životna priča Vedrane Rudan

Mondo pre 4 sati
Vedrana Rudan, hrvatska književnica koja nas je napustila nakon duge i teške borbe s najtežom bolešću, rođena je u Opatiji 1949. godine. Diplomirala je 1973. na Pedagoškoj akademiji u Rijeci, studije hrvatskog i nemačkog jezika. Kroz svoju karijeru… »
Vedrana Rudan znala da se bliži kraj: Pre smrti sina ostavila bez nasledstva i zabranila mu da dođe na sahranu

Vedrana Rudan znala da se bliži kraj: Pre smrti sina ostavila bez nasledstva i zabranila mu da dođe na sahranu

Mondo pre 4 sati
Književnica Vedrana Rudan preminula je danasposle duge i teške bolesti u 77. godini života. U svojoj kolumni objavljenoj 13. marta 2026. godine na njenom sajtu Rudan.info objavila je da joj je zbog raka ostalo još tri meseca života. Kroz svoju kolumnu… »
"Pranje u krevetu, iznošenje viška mog 'materijala', sramota me je": Rudan se u poslednjoj kolumni spremala za kraj

"Pranje u krevetu, iznošenje viška mog 'materijala', sramota me je": Rudan se u poslednjoj kolumni spremala za kraj

Mondo pre 4 sati
Čuvena književnica Vedrana Rudan preminula je u svojoj 77. godini. Na njenoj oficijelnoj stranici objavljena je potresna poruka: "Vedrana je otišla na područje bez signala". Iza sebe je ostavila neutešnog supruga, i dvoje dece, a tokom borbe sa rakom… »
"Kupila si vilu od Karića, još knjigu kad bi pročitala": Svi skandali Vedrane Rudan uživo, ovako ćemo je pamtiti (video)

"Kupila si vilu od Karića, još knjigu kad bi pročitala": Svi skandali Vedrane Rudan uživo, ovako ćemo je pamtiti (video)

Mondo pre 4 sati
Danas nas je nakon duge i teške bolesti napustila Vedrana Rudan, književnica koja je osvojila region romanima i britkim jezikom. Poslednjih godina smo znali sve o njenoj teškoj borbi zahvaljujući blogovima koje je objavljivala i kojih je, nažalost, bilo… »
"Bolje biti okružen Srbima nego sopstvenom decom": Zbog reči Vedrane Rudan nastao haos, a niko nije znao istinu

"Bolje biti okružen Srbima nego sopstvenom decom": Zbog reči Vedrane Rudan nastao haos, a niko nije znao istinu

Mondo pre 4 sati
Nakon teške borbe sa rakom, preminula je spisateljica Vedrana Rudan, a na njenoj službenoj Facebook stranici osvanula je potresna poruka: "Vedrana je otišla na područje bez signala". Iza sebe je ostavila neutešnog supruga, inače beogradskog advokata… »
Vedrana pre smrti izgovorila tužnu poruku koja je danas osvanula na njenom profilu: Ovako je govorila o bolesti

Vedrana pre smrti izgovorila tužnu poruku koja je danas osvanula na njenom profilu: Ovako je govorila o bolesti

Mondo pre 4 sati
Hrvatska književnica Vedrana Rudan preminula je danas nakon duge i teške bolesti u 77 godini života, a vest je osvanula na njenom zvaničnom Fejsbuk profilu. Svojevremeno je gostovala u jednoj emisiji i tom prilikom govorila o opakoj bolesti i otkrila… »
Vedrana Rudan u poslednjoj kolumni opisala stanje u kom se nalazila: "Pranje na krevetu, glumim kako dremuckam, sramota me je…

Vedrana Rudan u poslednjoj kolumni opisala stanje u kom se nalazila: "Pranje na krevetu, glumim kako dremuckam, sramota me je…

Nova pre 4 sati
Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan preminula je jutros u 77. godini nakon duže borbe sa karcinomom. Ona je početkom maja 2024. godine javno otkrila da joj je dijagnostikovan karcinom žučnih kanalića, a tokom lečenja otvoreno je govorila o svojoj bolesti… »
Vedrana Rudan je umrla od veoma podmukle bolesti: Dugo ne daje simptome, a ovaj znak svi ignorišu

Vedrana Rudan je umrla od veoma podmukle bolesti: Dugo ne daje simptome, a ovaj znak svi ignorišu

Mondo pre 4 sati
Vedrana Rudan, poznata hrvatska književnica, preminula je u 77. godini nakon borbe sa rakom žučnih kanala. O svojoj bolesti govorila je otvoreno i bez ulepšavanja, zadržavajući prepoznatljivu iskrenost i direktnost po kojoj je bila poznata. I kada se… »
"Poput kostura sam prekrivenog kožom, kosti su mi osute metastazama." Zbog ovih reči Vedrane Rudan je plakao region

"Poput kostura sam prekrivenog kožom, kosti su mi osute metastazama." Zbog ovih reči Vedrane Rudan je plakao region

Kurir pre 4 sati
Književnica Vedrana Rudan preminula je nakon borbe sa rakom žučnih kanalića, potvrđeno je medijima. Rudan je mesecima unazad govorila o svojim bolničkim danima. Na svom blogu Rudan.info objavila je jednu kolumnu pod naslovom „Sestre“, u kojoj je brutalno… »
"Ne želim da umirem na rate, želim eutanaziju": Vedrana Rudan skupljala 17.000 evra za ovaj proces, a evo zbog čega je odustala…

"Ne želim da umirem na rate, želim eutanaziju": Vedrana Rudan skupljala 17.000 evra za ovaj proces, a evo zbog čega je odustala…

Nova pre 4 sati
Hrvatska književnica, novinarka i kolumnistkinja Vedrana Rudan preminula je u 76. godini nakon borbe sa izuzetno agresivnim oblikom karcinoma – rakom žučnih kanala. O svojoj bolesti govorila je bez zadrške. Teške trenutke, bolove, ali i dane koje je… »
Vedrana Rudan je pred smrt bila u kolicima, a njena ispovest potresla je region: "Ja umirem ali ti moraš znati koliko je život…

Vedrana Rudan je pred smrt bila u kolicima, a njena ispovest potresla je region: "Ja umirem ali ti moraš znati koliko je život…

Nova pre 4 sati
Vedrana Rudan preminula je u 76. godini, a vest o njenoj smrti objavljena je na njenom Facebook profilu, uz kratku i potresnu poruku: „Vedrana je otišla na područje bez signala.“. Rudan je od maja 2024. godine vodila tešku borbu sa holangiokarcinomom… »
"Sramota me je na koje sam grane pala" Ovako je Vedrana Rudan provela poslednje dane života: Do detalja opisala muke kroz koje…

"Sramota me je na koje sam grane pala" Ovako je Vedrana Rudan provela poslednje dane života: Do detalja opisala muke kroz koje…

Kurir pre 3 sata
Hrvatska književnica Vedrana Rudan preminula je u 77. godini nakon duge i teške borbe s karcinomom. Tužnu vest su za portal Dnevnik.hr potvrdili izvori bliski spisateljici nakon što je jutros na njenom Fejsbuk profilu objavljeno da se " preselila na… »
Evo od čega je Vedrana Rudan bolovala i koliko dugo se lečila: "Operacija je moguća kod pet odsto pacijenata"

Evo od čega je Vedrana Rudan bolovala i koliko dugo se lečila: "Operacija je moguća kod pet odsto pacijenata"

Nova pre 4 sati
Vedrana Rudan preminula je jutros u 77. godini, posle duge i teške bolesti, objavljeno je na njenoj Fejsbuk stranici. Rudan je početkom maja 2024. godine javno otkrila da joj je dijagnostikovan karcinom žučnih kanalića, a tokom lečenja otvoreno je… »
Preminula Vedrana Rudan: Vest o smrti književnice potvrđena posle poruke na Fejsbuku

Preminula Vedrana Rudan: Vest o smrti književnice potvrđena posle poruke na Fejsbuku

Dnevnik pre 4 sati
Književnica Vedrana Rudan preminula je u 77. godini nakon duge borbe sa retkim oblikom raka. Vest o njenoj smrti prvi je objavio hrvatski portal "Dnevnik", koji navodi da su ovu informaciju potvrdile osobe bliske književnici. Podsetimo, jutros je na… »
Preminula Vedrana Rudan

Preminula Vedrana Rudan

Nova pre 4 sati
Hrvatska književnica, novinarka i kolumnistkinja Vedrana Rudan preminula je danas u 77. godini, posle duge i teške bolesti, objavljeno je na njenoj Fejsbuk stranici. Vest o smrti književnice objavljena je uz poruku da je „otišla na područje bez signala“… »
"Organizovala sam svoju sahranu, platila sam čoveka da...": Ovo je poslednja želja Vedrane Rudan

"Organizovala sam svoju sahranu, platila sam čoveka da...": Ovo je poslednja želja Vedrane Rudan

Nova pre 3 sata
Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan preminula je jutros u 77. godini, saopšteno je na njenoj Fejsbuk stranici. Njene kolumne pratio je ceo region, čitaoce je u poslednje dve godine izveštavala o svom zdravstvenom stanju, te bez ustezanja pisala o bolu… »
Vedrana Rudan otišla na područje bez signala: Objavljena kratka poruka

Vedrana Rudan otišla na područje bez signala: Objavljena kratka poruka

B92 pre 4 sati
Na zvaničnoj Fejsbuk stranici hrvatske književnice i novinarke Vedrane Rudan objavljena je kratka i zagonetna poruka koja je privukla pažnju njenih pratilaca. "Vedrana je otišla na područje bez signala", objavljeno je na službenoj stranici Vedrane Rudan… »
Ko je bila Vedrana Rudan? Književnica koja se nikad nije plašila da kaže šta misli

Ko je bila Vedrana Rudan? Književnica koja se nikad nije plašila da kaže šta misli

B92 pre 4 sati
Vedrana Rudan preminula je u 77. godini života, a iza sebe je ostavila veoma bogatu biografiju. Vedrana Rudan rođena je 29. oktobra 1949. godine u Opatiji. Odrasla je u Mošćeničkoj Dragi, a školovala se u Rijeci, gde je završila Pedagošku akademiju. Pre… »
Od čega je preminula Vedrana Rudan: Šta je rak žučnih kanala?

Od čega je preminula Vedrana Rudan: Šta je rak žučnih kanala?

B92 pre 4 sati
Rak žučnih kanala, poznat i kao holangiokarcinom, redak je i ozbiljan maligni tumor koji nastaje u žučnim kanalima - cevima koje povezuju jetru i žučnu kesu sa tankim crevom i kojima se žuč odvodi iz jetre. Žuč pomaže organizmu da vari masti, a tumor… »
Sve knjige koje je napisala Vedrana Rudan: „Dabogda te majka rodila“, „U zemlji krvi i idiota“...

Sve knjige koje je napisala Vedrana Rudan: „Dabogda te majka rodila“, „U zemlji krvi i idiota“...

Telegraf pre 4 sati
Vedrana Rudan je tokom života objavila sedamnaest knjiga. Prevedene su na engleski, mađarski, slovenski, poljski, francuski, talijanski, ruski i makedonski jezik. U Rusiji su joj prevedene čak tri knjige, u Americi nekoliko priča i tri knjige. Pozorišne… »
Biografija Vedrane Rudan: Karakerističan stil pisanja, borac za ljudska prava....

Biografija Vedrane Rudan: Karakerističan stil pisanja, borac za ljudska prava....

Telegraf pre 4 sati
Misteriozna poruka osvanula je na zvaničnoj stranici Vedrane Rudan koja je rastužila mnoge njene poštovaoce. "Vedrana je otišla na područje bez signala", piše u poruci, pri čemu komentari nisu omogućeni. Biografija Vedrane Rudan Vedrana Rudan se rodila u… »
"Umrijet ću, umrijet će i drugi...": Poslednja kolumna koju je napisala Vedrana Rudan

"Umrijet ću, umrijet će i drugi...": Poslednja kolumna koju je napisala Vedrana Rudan

Telegraf pre 4 sati
Tužna poruka osvanula je na službenoj stranici Vedrane Rudan na Fejsbuku. "Vedrana je otišla na područje bez signala", navodi se u poruci, pri čemu su onemogućeni komentari. Podsetimo, Vedrana Rudan je na svom sajtu rudan.info objavljivala brojne… »
"Organizovala sam..." Vedrana izgubila bitku sa kancerom, a ovako je govorila o svojoj sahrani: "Platila sam..."

"Organizovala sam..." Vedrana izgubila bitku sa kancerom, a ovako je govorila o svojoj sahrani: "Platila sam..."

Telegraf pre 4 sati
Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan preminula je u 77. godini. Umrla je posle duge i teške bolesti. Tužne vesti su saopštene na njenoj Fejsbuk stranici. Krajem jula, ponovo je potresla javnost iskrenom i emotivnom kolumnom u kojoj je progovorila o životu… »
Dok je bila u braku, zaljubila se u njega: Ovo je 8 godina mlađi muž Vedrane Rudan, spasio je od nasilja

Dok je bila u braku, zaljubila se u njega: Ovo je 8 godina mlađi muž Vedrane Rudan, spasio je od nasilja

Telegraf pre 4 sati
Hevatska spisateljica Vedrana Rudan, preminula je u 77. godini posle duge i teške bolesti. Uz nju je pored dece, sve vreme bio i 8 godina mlađi izabranik. Vedrana je često potpuno otvoreno i bez ustezanja govori o privatnom životu. Upravo zbog toga mnogi… »
Dva meseca pre smrti, Vedrana Rudan je “molila da umre”: “Izaziva halucinacije, znaš da ti spasa nema, a…”

Dva meseca pre smrti, Vedrana Rudan je “molila da umre”: “Izaziva halucinacije, znaš da ti spasa nema, a…”

Telegraf pre 4 sati
Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan preminula je posle duge i teške bolesti. Ona se često oglašavala na mrežama, dok je dane provodila na odeljenu Onkologije i javnosti obaveštavala o svom teškom stanju. Kako je navela u jednom od svojih poslednjih… »
"Želim...." Vedrana je nakon saznanja teške dijagnoze sakupljala 17.000€: Ovako je želela da umre

"Želim...." Vedrana je nakon saznanja teške dijagnoze sakupljala 17.000€: Ovako je želela da umre

Telegraf pre 3 sata
Vedrana Rudan preminula je u 76. godini života, nakon duge i teške bolesti. Vest o njenoj smrti prethodno se pojavila na njenom Fejsbuk profilu, uz opis: "Vedrana je otišla na područje bez signala." Nakon čega je za Dnevnik.hr potvrđeno da je umrla… »
Vedrana Rudan otišla na područje bez signala: Misteriozan post - preminula poznata književnica (foto)

Vedrana Rudan otišla na područje bez signala: Misteriozan post - preminula poznata književnica (foto)

Večernje novosti pre 4 sati
NA zvaničnoj stranici hrvatske književnice Vedrane Rudan pojavila se misteriozna objava koja ukazuje da je književnica preminula. Photo: Zorana Mandic/ATAImages "Vedrana je otišla na mesto bez signala" kratko je navedeno. Foto: Printskrin Tokom jednog od… »
Preminula Vedrana Rudan: Poznata književnica izgubila tešku životnu bitku

Preminula Vedrana Rudan: Poznata književnica izgubila tešku životnu bitku

HRVATSKA književnica Vedrana Rudan preminula je u 77. godini života nakon duge i teške borbe s karcinomom. Foto: Printskrin/Jutjub/RTL Vest o smrti književnice podeljena je na njenoj Fejsbuk stranici uz poruku da je "otišla na područje bez signala"… »
"Ne pada mi na pamet da u raju šetam Armanija..." Ovako je Vedrana Rudan govorila o sahrani i smrti

"Ne pada mi na pamet da u raju šetam Armanija..." Ovako je Vedrana Rudan govorila o sahrani i smrti

HRVATSKA književnica Vedrana Rudan izgubila je borbu sa opakom bolešću. Foto: Printskrin/Jutjub/ Nedjeljom u 2 | HRT Kako je potvrđeno za hrvatske medije, književnica je danas preminula. Zbog objave na njenoj zvaničnoj Fejsbuk stranici "Vedrana je otišla… »
Ko je bila Vedrana Rudan? Oštri stavovi i privatni život bez cenzure

Ko je bila Vedrana Rudan? Oštri stavovi i privatni život bez cenzure

HRVATSKA kwiževnica Vedrana Rudan preminula je u 77. godini života, a iza sebe je ostavila veoma zanimljivu i bogatu biografiju. Foto: Printskrin/Jutjub/N1 Dugi niz godina je poznata kao jedna od najkontroverznijih ličnosti u medijima. Njeno pisanje je… »
"Vedrana je otišla na područje bez signala" Objavljena kratka poruka na zvaničnoj stranici Vedrane Rudan

"Vedrana je otišla na područje bez signala" Objavljena kratka poruka na zvaničnoj stranici Vedrane Rudan

Kurir pre 4 sati
"Vedrana je otišla na područje bez signala", objavljeno je na zvaničnoj stranici Vedrane Rudan. Vedrana Rudan, hrvatska književnica, novinarka, kolumnistkinja i aktivistkinja, početkom maja 2024. objavila je da boluje od karcinoma. "Moj je rak je*eno… »
"Vedrana je otišla na područje bez signala" Poruka sa službenog profila Vedrane Rudan uznemirila javnost, mnogi se plaše da je…

"Vedrana je otišla na područje bez signala" Poruka sa službenog profila Vedrane Rudan uznemirila javnost, mnogi se plaše da je…

Dnevnik pre 4 sati
Kratka i neobična poruka sa službenog profila književnice Vedrane Rudan uznemirila je njene čitaoce širom regiona. Administratori profila oglasili su se sa kratkom porukom: "Vedrana je otišla na područje bez signala". Brojni čitaoci njenih knjiga i… »
"Vedrana Rudan otišla na područje bez signala": Objava potresla javnost

"Vedrana Rudan otišla na područje bez signala": Objava potresla javnost

Mondo pre 4 sati
Vedrana Rudan, književnica i kolmunistica boluje od vrlo retkog oblika raka. Sada se na službenoj Facebook stranici Vedrane Rudan osvanula je objava: "Vedrana je otišla na područje bez signala." Ova poruka zabrinula je javnost, jer nije najjasnije čemu… »
"Vedrana Rudan je otišla na područje bez signala": Ova poruka je upravo objavljena na FB stranici književnice

"Vedrana Rudan je otišla na područje bez signala": Ova poruka je upravo objavljena na FB stranici književnice

Telegraf pre 4 sati
Na zvaničnoj Fejsbuk stranici Vedrane Rudan osvanula je poruka koja je rastužila mnoge. Prenosimo je u celosti. "Vedrana je otišla na područje bez signala", navodi se u poruci. Podsetimo, Vedrana je svojevremeno pisala o svom raku i borbi sa njim. ‘Moj… »

Vesti dana »