Povezane vesti

"Čuli smo se pre mesec dana": Oglasio se prijatelj Vedrane Rudan, tada mu je rekla: "Sve smo ih za***ali, ja nikako da umrem"

"Čuli smo se pre mesec dana": Oglasio se prijatelj Vedrane Rudan, tada mu je rekla: "Sve smo ih za***ali, ja nikako da umrem"

Blic pre 2 dana
Vedrana Rudan poslednji put se javno pojavila upravo u Stankovićevoj emisiji 'Nedjeljom u 2' 2. marta 2025. godine. U svom poslednjem intervjuu iskreno je govorila o suočavanju sa smrću, porodici i želji za eutanazijom, ostavivši snažnu poruku o ljubavi… »
Aleksandar Stanković o Vedrani Rudan: Bila je svoja, nepokolebljiva i jaka žena

Aleksandar Stanković o Vedrani Rudan: Bila je svoja, nepokolebljiva i jaka žena

Insajder pre 1 dan
Novinar i voditelj emisije „Nedeljom u 2“ na Hrvatskoj radioteleviziji Aleksandar Stanković izjavio je povodom smrti Vedrane Rudan da će je pamtiti kao neustrašivu, beskompromisnu i britku ženu koja se nije ustručavala da iznese svoje mišljenje. Novinar… »
10 moćnih citata po kojima ćemo pamtiti Vedranu Rudan: "Ženama ne trebaju ni muškarci ni deca, već sloboda"

10 moćnih citata po kojima ćemo pamtiti Vedranu Rudan: "Ženama ne trebaju ni muškarci ni deca, već sloboda"

Mondo pre 1 dan
Hrvatska književnica Vedrana Rudan preminula je u 77. godini nakon duge i teške borbe s karcinomom, javljaju tamošnji mediji. Na zvaničnoj Fejsbuk stranici hrvatske književnice Vedrane Rudan osvanula je poruka koja je rastužila njene čitaoce širom… »
Voditelj podelio poslednju prepisku s Vedranom Rudan: Nakon teške dijagnoze samo njemu dala potresnu ispovest

Voditelj podelio poslednju prepisku s Vedranom Rudan: Nakon teške dijagnoze samo njemu dala potresnu ispovest

Mondo pre 1 dan
Hrvatska književnica Vedrana Rudan preminula je danas nakon duge i teške bolesti. Prijatelji i kolege opraštaju se od legenadarne spisateljice, a jedan od njih je i urednik na Hrvatskoj radioteleviziji Aleksandar Stanković. Upravo u njegovoj autorskoj… »
Ovako je Vedrana Rudan govorila o novcu: "Ne možeš reći da si gladan, a da si slobodan - ne, ti si rob"

Ovako je Vedrana Rudan govorila o novcu: "Ne možeš reći da si gladan, a da si slobodan - ne, ti si rob"

Kurir pre 1 dan
Vest o njenoj smrti jedna je od glavnih tema u svim medijima, ne samo u Hrvatskoj, već i na prostoru čitave bivše Jugoslavije, budući da je Vedrana Rudan važila za ženu briljantnog uma, koja se nije ustručavala da javno iznese svoje stavove, ma koliko… »
"Sve smo ih za***ali, ja nikako da umrem" Voditelj objavio poslednju prepisku s Vedranom Rudan: Jedino je njemu dala ispovest…

"Sve smo ih za***ali, ja nikako da umrem" Voditelj objavio poslednju prepisku s Vedranom Rudan: Jedino je njemu dala ispovest…

Kurir pre 1 dan
Odlazak hrvatske književnice Vedrane Rudan izazvao je veliku tugu širom regiona. Povodom njenog odlaska, na društvenim mrežama oglasio se voditelj i urednik na Hrvatskoj radioteleviziji Aleksandar Stanković, sa kojim je autorka negovala dugogodišnje… »
Hrvatski voditelj Aleksandar Stanković objavio poslednju prepisku sa Vedranom Rudan: "Ja nikako da umrem"

Hrvatski voditelj Aleksandar Stanković objavio poslednju prepisku sa Vedranom Rudan: "Ja nikako da umrem"

Nova pre 1 dan
Vest o smrti hrvatske književnice Vedrane Rudan potresla je javnost širom regiona. Od nje se na društvenim mrežama oprostio i Aleksandar Stanković, novinar i urednik Hrvatske radiotelevizije, ali i njen dugogodišnji prijatelj. Upravo je kod Stankovića… »
"Niste mogli da nađete nekog pastuha da vas oplodi" Vedrana Rudan je zbog reči upućenih Mariji Kilibardi bila na meti osuda…

"Niste mogli da nađete nekog pastuha da vas oplodi" Vedrana Rudan je zbog reči upućenih Mariji Kilibardi bila na meti osuda…

Kurir pre 1 dan
Književnica Vedrana Rudan, koja je osvojila region romanima i britkim jezikom, preminula je posle teške bolesti u 77. godini. Tužnu vest su potvrdili izvori bliski spisateljici nakon što je na njenom Fejsbuk profilu objavljeno da se preselila na područje… »
Preminula književnica i kolumnistkinja Vedrana Rudan

Preminula književnica i kolumnistkinja Vedrana Rudan

Luftika pre 1 dan
Hrvatska književnica, novinarka i kolumnistkinja Vedrana Rudan preminula je u 77. godini, posle duge i teške bolesti, objavljeno je na njenoj Fejsbuk stranici. Vest o smrti književnice objavljena je uz poruku da je „otišla na područje bez signala“, a… »
"Čuli smo se pre mesec dana, prevarili smo ih sve": Hrvatski novinar otkrio poslednje Vedranine reči!

"Čuli smo se pre mesec dana, prevarili smo ih sve": Hrvatski novinar otkrio poslednje Vedranine reči!

Telegraf pre 1 dan
Vedrana Rudan, jedna od najpoznatijih i najbeskompromisnijih književnica, novinarki i kolumnistkinja regiona, preminula je u 77. godini, nakon duge i teške borbe sa karcinomom. Vest o njenoj smrti potresla je čitaoce, kolege i brojne javne ličnosti koje… »
Vučić uputio saučešće povodom smrti Vedrane Rudan

Vučić uputio saučešće povodom smrti Vedrane Rudan

RTV pre 1 dan
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je saučešće povodom smrti hrvatske književnice Vedrane Rudan njenoj porodici, prijateljima i poštovaocima njenog dela. "Sa tugom sam primio vest o smrti Vedrane Rudan. Njene reči nisu kucale pre ulaska… »
Predsednik Vučić uputio saučešće povodom smrti Vedrane Rudan

Predsednik Vučić uputio saučešće povodom smrti Vedrane Rudan

Euronews pre 1 dan
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je saučešće povodom smrti hrvatske književnice Vedrane Rudan njenoj porodici, prijateljima i poštovaocima njenog dela. "Sa tugom sam primio vest o smrti Vedrane Rudan. Njene reči nisu kucale pre ulaska, išle su… »
Vučić se oprostio od Vedrane Rudan: Umela je da izgovori ono što bi drugi radije prećutali

Vučić se oprostio od Vedrane Rudan: Umela je da izgovori ono što bi drugi radije prećutali

NIN pre 1 dan
Na njegovoj zvaničnoj stranici na društvenoj mreži "X" Aleksandar Vučić se oprostio uz reči: "Sa tugom sam primio vest o smrti Vedrane Rudan. Njene reči nisu kucale pre ulaska, išle su pravo u suštinu. Umela je da nas nasmeje onda kada nam nije bilo do… »
"Umela je da nas nasmeje onda kada nam nije bilo do smeha": Aleksandar Vučić se oprostio od Vedrane Rudan

"Umela je da nas nasmeje onda kada nam nije bilo do smeha": Aleksandar Vučić se oprostio od Vedrane Rudan

Mondo pre 1 dan
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je saučešće povodom smrti hrvatske književnice Vedrane Rudan i rekao da je umela da nasmeje narod i kada im nije bilo do smeha, kao i da je poštovao hrabrost jer je uvek govorila ono što misli. "Sa tugom sam… »
"Umela je da izgovori ono što bi drugi radije prećutali": Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oprostio se od Vedrane Rudan

"Umela je da izgovori ono što bi drugi radije prećutali": Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oprostio se od Vedrane Rudan

Blic pre 1 dan
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oprostio se od nje, ističući njenu hrabrost i iskrenost. Hrvatska književnica Vedrana Rudan preminula je u 76. godini života. Hrvatska književnica Vedrana Rudan je umrla u 76. godini, a od nje se oprostio predsednik… »

Vesti dana »