Povezane vesti

„Retko hrabra i moćna žena" – kolege i prijatelji se opraštaju od Vedrane Rudan

„Retko hrabra i moćna žena" – kolege i prijatelji se opraštaju od Vedrane Rudan

RTS pre 2 dana
Brojne kolege, prijatelji i poštovaoci dela Vedrane Rudan, nakon vesti o njenoj smrti, oglašavaju se na društvenima mrežama, i odaju poslednju poštu književnici. Hrvatska književnica i novinarka Vedrana Rudan preminula je u 77. godini nakon duge borbe sa… »
"Meni su moja deca stranci, žalim što sam rodila": Bolna ispovest Vedrane Rudan pred smrt - "Između nas nikad nije bilo…

"Meni su moja deca stranci, žalim što sam rodila": Bolna ispovest Vedrane Rudan pred smrt - "Između nas nikad nije bilo…

Blic pre 2 dana
U poslednjim danima života, borila se s bolešću uz podršku porodice i negovateljica koje su joj pomagale. Pisala je bez ulepšavanja o ličnoj patnji, usamljenosti i prihvatanju svoje situacije pred kraj života. Vedrana Rudan je bila veoma iskrena i… »
„Hrvati nosili plen iz opljačkanih srpskih kuća, gledala sam to“: Vedrana Rudan otvarala oči Hrvatskoj o Oluji

„Hrvati nosili plen iz opljačkanih srpskih kuća, gledala sam to“: Vedrana Rudan otvarala oči Hrvatskoj o Oluji

Mondo pre 2 dana
Čuvena hrvatska novinarka i književnica Vedrana Rudan preminula je danas u 77. godini života nakon duge i teške borbe sa retkim oblikom karcinoma. Bila je poznata u čitavom regionu po svom direktnomi oštrom govoru, nije se plašila ničijeg stava i… »
"Ne pada mi na pamet da u raju šetam Armanija" Vedrana Rudan je ovako pričala o sahrani: "Sveti Petar je poslednja osoba koju…

"Ne pada mi na pamet da u raju šetam Armanija" Vedrana Rudan je ovako pričala o sahrani: "Sveti Petar je poslednja osoba koju…

Blic pre 1 dan
Rudan je prošle godine duhovito govorila o svojoj sahrani. Tokom teških trenutaka najveća podrška su joj bili članovi porodice. Poznata književnica Vedrana Rudan preminula je u 77. godini posle duge bolesti, a kroz mučnu životnu borbu podrška bili su joj… »
"Ljubav prema detetu ubija na rate" Ovako je Vedrana govorila o majčinstvu: Evo kada je poželela da ima decu

"Ljubav prema detetu ubija na rate" Ovako je Vedrana govorila o majčinstvu: Evo kada je poželela da ima decu

Telegraf pre 1 dan
Hrvatska književnica Vedrana Rudan preminula je u 77. godini. Izgubila je život nakon duge i teške borbe sa kancerom. Vedrana je bila izuzetno uspešna u svojoj profesiji, ali je bila i posvećena i brižna majka. Često je govorila o svojoj deci i… »
"Pre braka sam imala 9 ljubavnika, posle sam prestala da brojim": Ovako je Vedrana Rudan govorila o muškarcima

"Pre braka sam imala 9 ljubavnika, posle sam prestala da brojim": Ovako je Vedrana Rudan govorila o muškarcima

Mondo pre 1 dan
Književnica Vedrana Rudan preminula je danas u 77. godini, nakon duge i teške borbe sa opakom bolešću. Tokom života uvek je otvoreno i bez ulepšavanja govorila o svom emotivnom životu, pa je tako jednom prilikom otkrila sa koliko je muškaraca bila pre… »
"Meni su moja deca stranci, nepoznati ljudi koji mi idu na živce", Vedrana Rudan nikom nije ostala dužna, pa ni svojim…

"Meni su moja deca stranci, nepoznati ljudi koji mi idu na živce", Vedrana Rudan nikom nije ostala dužna, pa ni svojim…

Kurir pre 1 dan
S mrt Vedrane Rudan ponovo je otvorila njene kolumne nastale tokom borbe sa rakom, u kojima je o bolesti, porodici i sopstvenom kraju pisala bez ulepšavanja. Hrvatska književnica i kolumnistkinja preminula je danas, a vest o njenom odlasku p otvrđena je… »
"Dete ne duguje ništa roditeljima": Vedrana Rudan isprovocirala Balkan ovim rečima

"Dete ne duguje ništa roditeljima": Vedrana Rudan isprovocirala Balkan ovim rečima

Mondo pre 1 dan
Čuvena hrvatska novinarka i književnica Vedrana Rudan preminula je danas u 77. godini života nakon duge i teške borbe sa retkim oblikom karcinoma. Bila je poznata u regionu po direktnom govoru, nije se plašila ničijeg stava i mišljenja, a njen autorski… »
Severina se potresnim rečima oprostila od Vedrane Rudan: "Devojko naša u zagrljaju metastaza, bol je prestala za tebe"

Severina se potresnim rečima oprostila od Vedrane Rudan: "Devojko naša u zagrljaju metastaza, bol je prestala za tebe"

Nova pre 1 dan
Poznata hrvatska književnica Vedrana Rudan preminula je danas u 77. godini, posle dugogodišnje borbe sa kancerom. Vest o njenoj smrti duboko je potresla region, društvene mreže su preplavljene oproštajnim porukama, oglasile su se mnoge javne ličnosti, a… »
"Sveti Petar je poslednja osoba koju želim da impresioniram", Vedrana Rudan davno odlučila u kom odelu će je sahraniti

"Sveti Petar je poslednja osoba koju želim da impresioniram", Vedrana Rudan davno odlučila u kom odelu će je sahraniti

Kurir pre 1 dan
Na svom internet sajtu Rudan.info, gde je redovno objavljivala tekste o raznim životnim pojavama, Vedrana Rudan se u više navrata dotakla tema prolaznosti, sahrane i sopstvenih želja nakon odlaska sa ovog sveta. U jednom od tekstova, književnica je u… »
"To smeće mi je toliko zla učinilo", Vedrana Rudan jedva živu glavu izvukla od oca nasilnika, dva puta pokušala da ga ubije…

"To smeće mi je toliko zla učinilo", Vedrana Rudan jedva živu glavu izvukla od oca nasilnika, dva puta pokušala da ga ubije…

Kurir pre 1 dan
Vest o odlasku poznate hrvatske književnice Vedrane Rudan, koja je preminula u 77. godini nakon teške borbe sa karcinomom, potresle su javnost. Tokom života ostala je upamćena po bezkompromisnim stavovima, a u emisiji "TV lica kao sav normalan svet"… »
Vedrana Rudan je samo jednom plakala u javnosti, evo zašto - scena slomila sve: "Neka moju smrt shvate kao..."

Vedrana Rudan je samo jednom plakala u javnosti, evo zašto - scena slomila sve: "Neka moju smrt shvate kao..."

Telegraf pre 1 dan
Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan preminula je u 77. godini nakon duge i teške bolesti. Ona će ostati upamćena po svom britkom i direktnom govoru, sarkazmu i šali koje su svi obožavali. Vedrana je o svojoj bolesti više puta govorila gostujući u… »
Ovako izgleda kuća Vedrane Rudan stara 400 godina: "Zgrozila sam se kada sam videla tu ruševinu"

Ovako izgleda kuća Vedrane Rudan stara 400 godina: "Zgrozila sam se kada sam videla tu ruševinu"

Mondo pre 1 dan
Nakon duge i teške borbe sa opakom bolešću preminula je Vedrana Rudan. Čuvena autorka iza sebe je ostavila sina Slavena i ćerku Asju iz prvog braka, kao i supruga Ljubišu Drageljevića, poznatog beogradskog advokata koji je od nje mlađi osam godina… »
Kako izgleda kuća Vedrane Rudan: 400 godina staru građevinu pretvorila u porodični dom. "Zgrozila sam se kad sam videla tu…

Kako izgleda kuća Vedrane Rudan: 400 godina staru građevinu pretvorila u porodični dom. "Zgrozila sam se kad sam videla tu…

Kurir pre 1 dan
Čuvena književnica Vedrana Rudan preminula je danas u 77. godini. Vedrana je decenijama bila jedno od najprepoznatljivijih i najprovokativnijih imena književne i javne scene regiona, koja je bila poznata po tome što je bez zadrške govorila o temama o… »
Vedrana Rudan je burno reagovala na opasku voditelja HRT-a o Srbiji, odmah ga sasekla: "Čovek voli da ga..."

Vedrana Rudan je burno reagovala na opasku voditelja HRT-a o Srbiji, odmah ga sasekla: "Čovek voli da ga..."

Telegraf pre 1 dan
Hrvatska književnica, Vedrana Rudan, umrla je u 77. godini nakon duge bolesti. Vedrana je u svom poslednjem televizijskom intervjuu pričala o Srbiji, te se prisetila da je pre više od dve decenije prvi put bila ovde. - U Srbiji sam zaista zvezda… »
"Čovek voli da ga cene, pa makar i u Srbiji!" Vedrana Rudan je burno reagovala na opasku voditelja u svom poslednjem…

"Čovek voli da ga cene, pa makar i u Srbiji!" Vedrana Rudan je burno reagovala na opasku voditelja u svom poslednjem…

Blic pre 1 dan
U svom poslednjem televizijskom intervjuu pričala je o svom odnosu prema Srbiji. Vedrana je istakla da je narod u Srbiji prihvatio još od prve posete 2002. godine. Hrvatska književnica Vedrana Rudan umrla je u 77. godini nakon duge bolesti, a kroz mučnu… »
"Na nebu te čeka drugarica, znaš ti koja" Dea Đurđević uputila poslednju poruku Vedrani Rudan

"Na nebu te čeka drugarica, znaš ti koja" Dea Đurđević uputila poslednju poruku Vedrani Rudan

Kurir pre 1 dan
Vest da je preminula Vedrana Rudan potresla je mnoge, a brojne poznate ličnosti se opraštaju od nje. Voditeljka Dea Đurđević čuva uspomenu na preminulu spisateljicu, pa se tako oglasila potresnim rečima. Ona je, najpre, podelila jedan od Vedraninih… »
Šta je Vedrana Rudan radila 1990. godine?

Šta je Vedrana Rudan radila 1990. godine?

Telegraf pre 1 dan
Vedrana Rudan, književnica i novinarka, preminula je danas u 77. godini. Njena oštrina, beskompromisnost i spremnost da bez dlake na jeziku govori o društvu, politici i ljudima obeležili su decenije njenog javnog rada. Tokom svoje višedecenijske karijere… »
"Ovo je najhrabriji tekst u mom životu" Vedrana Rudan nas je napustila, a o iskustvu sa lekarima je pričala: "Bojim se…

"Ovo je najhrabriji tekst u mom životu" Vedrana Rudan nas je napustila, a o iskustvu sa lekarima je pričala: "Bojim se…

Blic pre 1 dan
Rudan je javno govorila o svojim negativnim iskustvima sa lekarima, ističući njihov nedostatak empatije. Iako je ceo život bila borac, pred kraj života osećala je strah prema doktorima više nego prema smrti. Poznata hrvatska književnica Vedrana Rudan… »
"Tata je rekao da imaš rak i da ćeš umreti": Razgovor Vedrane Rudan sa unukom rasplakao je region. "Tvoji mama i tata su me…

"Tata je rekao da imaš rak i da ćeš umreti": Razgovor Vedrane Rudan sa unukom rasplakao je region. "Tvoji mama i tata su me…

Kurir pre 1 dan
Hrvatska književnica Vedrana Rudan preminula je u 77. godini nakon duge i teške borbe s karcinomom. Tokom životne borbe sa svojim čitaocima kroz kolumne je delila svoja najintimnija osećanja. Rudan je boluvala od raka žučnih kanala, a poslednje mesece… »
"Tvoji tata i mama su me već zakopali": Razgovor Vedrane Rudan i njenog unuka o teškoj bolesti potresao region

"Tvoji tata i mama su me već zakopali": Razgovor Vedrane Rudan i njenog unuka o teškoj bolesti potresao region

Mondo pre 1 dan
Poznata književnica Vedrana Rudan izgubila je bitku sa teškom bolešću u 77. godini. Iako je poslednje mesece provela u bolnici boreći se sa rakom žučnih kanala, do samog kraja je delila svoje misli i osećanja u kolumnama. Vedrana je u jednoj od svojih… »
Šta će biti sa nasledstvom Vedrane Rudan? Njena deca mogla bi da ostanu bez njega

Šta će biti sa nasledstvom Vedrane Rudan? Njena deca mogla bi da ostanu bez njega

B92 pre 1 dan
Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan preminula je u 77. godini života, a iza sebe je ostavila dvoje dece iz prvog braka, sina i ćerku. Taj brak trajao je 14 godina. Njen sin Slaven Hrvatin poznat je hrvatskoj javnosti kao psiholog i autor zbirke kolumni… »
Vedrana Rudan je dva puta pokušala da ubije oca, imala teško detinjstvo: "Nisam suzu pustila..."

Vedrana Rudan je dva puta pokušala da ubije oca, imala teško detinjstvo: "Nisam suzu pustila..."

Telegraf pre 1 dan
Vedrana Rudan umrla je u 77. godini života, a njen život obeležilo je teško detinjstvo, o kome je svojevremeno govorila. O odnosu sa ocem, koji je bio kamen spoticanja tokom njenog odrastanja, otvoreno je govorila: - Pokušala sam da ubijem oca kad sam… »
"Oni su me držali u životu koji je besmislen" Vedrana Rudan je preminula, a ovako je pričala o tegobama u bolnici: "Kosti su…

"Oni su me držali u životu koji je besmislen" Vedrana Rudan je preminula, a ovako je pričala o tegobama u bolnici: "Kosti su…

Blic pre 1 dan
Bolovala je od retkog oblika karcinoma žučnih kanalića i otvoreno je govorila o svojoj bolesti. Vedrana je iskreno delila svoje emocije i iskustva, otkrivajući tamnu stranu borbe s bolešću i smrti. Čuvena hrvatska književnica Vedrana Rudan preminula je u… »
"Tata je rekao da imaš rak i da ćeš umreti" Vedrana Rudan je pre dve godine opisala razgovor sa unukom: "Platila sam operaciju…

"Tata je rekao da imaš rak i da ćeš umreti" Vedrana Rudan je pre dve godine opisala razgovor sa unukom: "Platila sam operaciju…

Blic pre 1 dan
Njen poslednji blog prenosi emotivan i sirov razgovor o bolesti i smrti sa unukom. Vedrana je direktno govorila o svom raku, iskustvima sa zdravstvenim sistemom i visokim troškovima lečenja. Hrvatska književnica Vedrana Rudan umrla je u 76. godini… »
"I meni i Evropi se je*e za Ukrajinu, Zelenski svira ku*cem": Najsuroviji tekst Vedrane Rudan

"I meni i Evropi se je*e za Ukrajinu, Zelenski svira ku*cem": Najsuroviji tekst Vedrane Rudan

Mondo pre 1 dan
Čuvena hrvatska novinarka i književnica Vedrana Rudan preminula je danas u 77. godini života nakon duge i teške borbe sa retkim oblikom karcinoma. Bila je poznata u regionu po direktnom govoru, nije se plašila ničijeg stava i mišljenja, a njen autorski… »
Ovo je Vedranin sin koji je ostao bez nasledstva: Evo čime se bavi i kako se oglašavao tokom majčine bolesti

Ovo je Vedranin sin koji je ostao bez nasledstva: Evo čime se bavi i kako se oglašavao tokom majčine bolesti

Telegraf pre 1 dan
Poznata književnica, Vedrana Rudan, preminula je u 77. godini, posle dugogodišnje borbe sa kancerom. Iza sebe je ostavila sina Slavena i ćerku Asju, koje je dobila iz prvog braka i koje je poslednjih meseci života često pominjala u svojim kolumnama. Sin… »
Bolan momenat kada je Vedrana Rudan pre dve godine saopštila da ima rak: "Moji vršnjaci su zdravi, u punoj formi, a ja..."

Bolan momenat kada je Vedrana Rudan pre dve godine saopštila da ima rak: "Moji vršnjaci su zdravi, u punoj formi, a ja..."

Blic pre 1 dan
U svom blogu od 6. maja 2024. godine, otkrila je da boluje od teške bolesti, što je duboko pogodilo njene čitaoce i prijatelje. Opisala je kako je saznala dijagnozu. Spisateljica Vedrana Rudan umrla je u 76. godini nakon duge i teške borbe sa opakom… »
Vedrana Rudan zabranila sinu da joj dođe na sahranu: "Odlučila sam, neće dobiti ni komadić kuće"

Vedrana Rudan zabranila sinu da joj dođe na sahranu: "Odlučila sam, neće dobiti ni komadić kuće"

Nova pre 1 dan
Popularna hrvatska književnica, novinarka i kolumnistkinja Vedrana Rudan preminula je u 76. godini, nakon duge i teške borbe sa bolešću. Vest o njenoj smrti potresla je javnost, a Rudan je do samog kraja bila poznata po tome što je bez zadrške govorila o… »
Ovo su deca Vedrane Rudan: Sin kom nije želela išta da ostavi, cenjen i poznat, ćerka ogromna misterija

Ovo su deca Vedrane Rudan: Sin kom nije želela išta da ostavi, cenjen i poznat, ćerka ogromna misterija

Mondo pre 1 dan
Čuvena književnica Vedrana Rudan preminula je nakon duge i teške borbe sa retkim oblikom raka, a iza sebe je ostavila osam godina mlađeg supruga, inače beogradskog advokata Ljubiše Drageljevića, kao i dvoje dece iz prvog braka, sina Slavena i ćerku Asju… »
Poznati se opraštaju od Vedrane Rudan: Cecina poruka odjeknula, Jovana Jeremić slomljena zbog smrti književnice

Poznati se opraštaju od Vedrane Rudan: Cecina poruka odjeknula, Jovana Jeremić slomljena zbog smrti književnice

Mondo pre 1 dan
Čuvena književnica britkog jezika, Vedrana Rudan, preminula je u 77. godini nakon duge i teške borbe sa retkim oblikom kancera. Iza sebe je ostavila dvoje dece iz prvog braka, a nakon vesti o njenoj smrti, oglasili su se i brojni poznati. Među prvima se… »
Ovako je govorila Vedrana Rudan: „Da danas umrem, umrla bih sretna jer se nisam držala pravila“

Ovako je govorila Vedrana Rudan: „Da danas umrem, umrla bih sretna jer se nisam držala pravila“

Nedeljnik pre 1 dan
Možda je najveća nepravda prema Vedrani Rudan bila to što je medijski odjek njenih knjiga gotovo uvek bio u senci njenih javnih nastupa, uprkos tome što joj romani i dalje spadaju u najtraženije naslove. A malo je bilo i do nje. I do načina na koji se… »
Ceca se oprostila od Vedrane Rudan: Objavila video u kom spisateljica govori o njoj i ovim rečima joj se poslednji put obratila…

Ceca se oprostila od Vedrane Rudan: Objavila video u kom spisateljica govori o njoj i ovim rečima joj se poslednji put obratila…

Kurir pre 1 dan
Vedrana Rudan preminula je danas u 77. godini života. Spisateljicu i novinarku britkog jezika retko ko nije voleo, jer je bila jedna od javnih ličnosti koja se nije libila da kaže šta misli. Jednom prilikom govorila je i o Ceci Ražnatović, a danas se… »
Nije je bilo briga šta ko o njoj misli

Nije je bilo briga šta ko o njoj misli

Velike priče pre 1 dan
Preminula je Vedrana Rudan. Milioni ljudi sa postjugoslovenskog prostora smatrali su da je baš ona govorila ono što bi i oni govorili. Samo kada bi mogli, znali ili smeli... Možda je najveća nepravda prema Vedrani Rudan bila to što je medijski odjek… »
Vedrana Rudan o smrti i sahrani: "Sveti Petar je poslednja osoba koju želim da impresioniram"

Vedrana Rudan o smrti i sahrani: "Sveti Petar je poslednja osoba koju želim da impresioniram"

B92 pre 1 dan
Vedrana Rudan je svojevremeno na svom blogu Rudan.info, gde je često pisala kolumne o različitim temama, govorila i o smrti, sahrani i onome što bi želela nakon svoje smrti. U tekstu, koji je objavila na svom blogu, Rudan je, u svom prepoznatljivom… »
Životna priča Vedrane Rudan: Književnica britkog jezika koja ni pred kim nije ćutala

Životna priča Vedrane Rudan: Književnica britkog jezika koja ni pred kim nije ćutala

Kurir pre 1 dan
Čuvena književnica Vedrana Rudan preminula je danas u 77. godini, nakon što je maja meseca 2024. godine, podelila sa čitaocima vest o svojoj dijagnozi u tekstu pod nazivom "Rak i ja". Objasnila je da je nakon lekarskog pregleda upućena u Opštu bolnicu u… »

Vesti dana »