Povezane vesti

Nagađali su da ne sme da se pogleda u ogledalo zbog ove uloge: Tim Kari otkrio zašto je nije voleo

Nagađali su da ne sme da se pogleda u ogledalo zbog ove uloge: Tim Kari otkrio zašto je nije voleo

B92 pre 10 sati
Legendarni glumac Tim Kari, koji je preminuo u 81. godini, u svojim memoarima otkrio je zašto mu jedna od najpoznatijih uloga u karijeri, klovna Penivajza u filmu "It" iz 1990. godine, nikada nije bila među omiljenima. U knjizi "Vagabond" Tim Kari je… »
Don’t Dream It, Be It: Film u kojem će Tim Kari večno živeti

Don’t Dream It, Be It: Film u kojem će Tim Kari večno živeti

Buro pre 11 sati
Veliki umetnici imaju prečicu do besmrtnosti – kroz dela koja različite generacije otkrivaju iz godine u godinu, dajući im nova značenja. Britanski glumac Tim Kari će tako večno živeti u svojim filmovima, od kojih je najvoljenije remek-delo kempa –… »
Tim Kari je svojevremeno otkrio zašto je "mrzeo" kultnu ulogu Penivajza

Tim Kari je svojevremeno otkrio zašto je "mrzeo" kultnu ulogu Penivajza

N1 Info pre 14 sati
Britanski glumac Tim Kari, zvezda kultnog filma „The Rocky Horror Picture Show“ i nezaboravni Penivajz iz mini-serije „To“, preminuo je u 80. godini. Upravo o ulozi jezivog klovna, koja je obeležila njegovu karijeru i ostala jedna od najpoznatijih u… »
Tima Karija ova uloga je proslavila, ali je on nije voleo: "Fanovi su mi govorili da sam im uništio detinjstvo"

Tima Karija ova uloga je proslavila, ali je on nije voleo: "Fanovi su mi govorili da sam im uništio detinjstvo"

Blic pre 15 sati
Pravi razlog za nelagodu bile su reakcije ljudi Istakao je da nije imao duboki unutrašnji sukob s tom ulogom, ali joj nije pripisivao veliko umetničko ispunjenje Legendarni glumac Tim Kari, koji je preminuo juče u 81. godini, svojevremeno je u svojim… »
Preminuo glumac Tim Kari, zvezda filma ‘Roki horor šou’

Preminuo glumac Tim Kari, zvezda filma ‘Roki horor šou’

Danas pre 1 dan
Engleski glumac Tim Kari, najpoznatiji po ulozi ekscentričnog Frenka-en-Furtera u filmskom mjuziklu Roki horor šou, preminuo je u 80. godini. Kari je ovu ulogu najpre igrao u pozorištu, a zatim i u filmskoj verziji koja je premijerno prikazana 1975… »
Preminuo Tim Kari

Preminuo Tim Kari

Danas pre 1 dan
Tim Kari, glumac proslavljen ulogama dr Frenka-N-Furtera u kultnom filmu „The Rocky Horror Picture Show“ i Penivajza u verziji „It“ iz 1990. godine, preminuo je u 80. godini. Kari je preminuo u utorak, 25. avgusta, potvrdio je njegov menadžer za CBS… »

Vesti dana »