Povezane vesti

"Ako me vidiš, zaplači": Zastrašujuće upozorenje izronilo sa dna presušenih reka u Evropi

"Ako me vidiš, zaplači": Zastrašujuće upozorenje izronilo sa dna presušenih reka u Evropi

Mondo pre 4 sati
Kako suša otkriva delove rečnih korita u srednjoj Evropi, ponovo izranja čuveno „kamenje gladi” – stene na kojima su generacijama unazad urezivane oznake tokom izuzetno niskih vodostaja. Ovo kamenje, sa uklesanim godinama od 15. do 20. veka, predstavlja… »
"Ako me vidiš, zaplači": Zbog suše ponovo izronilo kamenje gladi u Evropi: Ovo su vekovna upozorenja

"Ako me vidiš, zaplači": Zbog suše ponovo izronilo kamenje gladi u Evropi: Ovo su vekovna upozorenja

Telegraf pre 6 sati
Osvanula poruka iz 1707. godine. Vekovima su zajednice duž reka u centralnoj Evropi beležile izuzetno nizak vodostaj urezivanjem oznaka u stene, koje bi se pojavile iznad površine. Tako je nastao neobičan i trajan zapis o uslovima koji su mogli da ugroze… »
"Kamenje gladi" se ponovo pojavljuje u Evropi i imamo razlog za brigu: "Ako me vidiš, plači"

"Kamenje gladi" se ponovo pojavljuje u Evropi i imamo razlog za brigu: "Ako me vidiš, plači"

Nova pre 9 sati
Kako suša otkriva delove rečnih korita u srednjoj Evropi, ponovo se pojavljuju oznake koje su prethodne generacije urezivale kako bi zabeležile nizak vodostaj. Vekovima su zajednice uz reke u srednjoj Evropi na stenama koje bi izronile iz vode beležile… »

Vesti dana »