Povezane vesti

Šta očekivati od prenamene izgorelog šumskog zemljišta?

Šta očekivati od prenamene izgorelog šumskog zemljišta?

Mašina pre 21 dana
Izmenama Zakona o planiranju predviđa se mogućnost prenamene izgorelog šumskog zemljišta u požarima zarad realizacije projekata od javnog interesa. Dok neki smatraju da će ovo ugroziti budućnost uništenih površina, drugi smatraju da je ova izmena pravna… »
Srbija usvojila zakon koji omogućava izgradnju na lokacijama gde su izgorele šume

Srbija usvojila zakon koji omogućava izgradnju na lokacijama gde su izgorele šume

Jugmedia pre 20 dana
Organizacije Transparentnost Srbija i Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI) saopštili su da je Narodna Skupština usvojila izmene Zakona o planiranju i izgradnji kojim se propisuje da je namena šumskog zemljišta na kojem je… »
Da li je otvoren put da se legitimizuje gradnja na području izgorele šume?

Da li je otvoren put da se legitimizuje gradnja na području izgorele šume?

N1 Info pre 20 dana
Izmene Zakona o planiranju i izgradnji otvorile su sumnju da postoji mogućnost da izgorelo šumsko zemljište dobije drugu namenu zbog "javnog interesa". Savetnik za javne politike u Reuglatornom institutu za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI)… »
Vučić: U Deliblatskoj peščari neće ništa da se gradi

Vučić: U Deliblatskoj peščari neće ništa da se gradi

Radio 021 pre 20 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da dok je on deo vlasti u zemlji u Deliblatskoj peščari neće ništa biti sagrađeno. "Naslušao sam se priča oko Deliblastke peščare. Kažu da će tamo neko da gradi vetroparkove, zgrade... Dok se za bilo šta… »
Vučić tvrdi: Dok se za bilo šta pitam, u Deliblatskoj peščari niko neće ništa da gradi

Vučić tvrdi: Dok se za bilo šta pitam, u Deliblatskoj peščari niko neće ništa da gradi

Nedeljnik pre 20 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da dok je on deo vlasti u zemlji u Deliblatskoj peščari neće ništa biti sagrađeno. „Naslušao sam se priča oko Deliblastke peščare. Kažu da će tamo neko da gradi vetroparkove, zgrade… Dok se za bilo šta… »
SSP: Upozoravali smo da će se dozvoliti gradnja na zemljištu oštećenom u požaru, Vučić: Neće se graditi dok se ja pitam

SSP: Upozoravali smo da će se dozvoliti gradnja na zemljištu oštećenom u požaru, Vučić: Neće se graditi dok se ja pitam

Moj Novi Sad pre 20 dana
Skupština Srbije usvojila je 31. avgusta izmene Zakona o planiranju i izgradnji, kojima je omogućeno da se gradi na šumskom zemljištu na kome je šuma uništena ili oštećena u požaru. Izmene tog zakona su usvojene bez prethodno sprovedene javne rasprave… »
Studenti u blokadi: Povući usvojene izmene Zakona o planiranju i izgradnji, obnoviti Deliblatsku peščaru

Studenti u blokadi: Povući usvojene izmene Zakona o planiranju i izgradnji, obnoviti Deliblatsku peščaru

Nova pre 20 dana
Studenti u blokadi zahtevaju da se usvojene izmene Zakona o planiranju i izgradnji stave van snage i da se Deliblatska peščara obnovi tako da njeno očuvanje bude iznad interesa bilo kog pojedinačnog projekta. Studenti u blokadi se oglasili putem svog… »
Da li se sprema lex individualis za Deliblatsku peščaru: Ishitreni amandman može da prati još lošiji nastavak

Da li se sprema lex individualis za Deliblatsku peščaru: Ishitreni amandman može da prati još lošiji nastavak

Forbes pre 21 dana
Autor: Đorđe Vukotić, advokat i konsultant u oblasti građevinskih dozvola i legalizacije Iznenadnim manevrom skupštinskog odbora, samo pet dana pre glasanja o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i zgradnji, unet je amandman koji omogućava izgradnju… »

Vesti dana »