Povezane vesti

Šta očekivati od prenamene izgorelog šumskog zemljišta?

Šta očekivati od prenamene izgorelog šumskog zemljišta?

Mašina pre 9 sati
Šumsko ili građevinsko zemljište? „Ne znamo šta je javni interes“ „Prenamena opožarenog šumskog zemljišta – pravna konfuzija bez potrebe“ Najnovije Srodni članci. Povodom ovih izmena zakona su se oglasile Transparentost Srbija i Regulatorni institut za… »
Srbija usvojila zakon koji omogućava izgradnju na lokacijama gde su izgorele šume

Srbija usvojila zakon koji omogućava izgradnju na lokacijama gde su izgorele šume

Jugmedia pre 8 sati
Organizacije Transparentnost Srbija i Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI) saopštili su da je Narodna Skupština usvojila izmene Zakona o planiranju i izgradnji kojim se propisuje da je namena šumskog zemljišta na kojem je… »
Da li je otvoren put da se legitimizuje gradnja na području izgorele šume?

Da li je otvoren put da se legitimizuje gradnja na području izgorele šume?

N1 Info pre 9 sati
Izmene Zakona o planiranju i izgradnji otvorile su sumnju da postoji mogućnost da izgorelo šumsko zemljište dobije drugu namenu zbog "javnog interesa". Savetnik za javne politike u Reuglatornom institutu za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI)… »
Vučić: U Deliblatskoj peščari neće ništa da se gradi

Vučić: U Deliblatskoj peščari neće ništa da se gradi

Radio 021 pre 11 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da dok je on deo vlasti u zemlji u Deliblatskoj peščari neće ništa biti sagrađeno. "Naslušao sam se priča oko Deliblastke peščare. Kažu da će tamo neko da gradi vetroparkove, zgrade... Dok se za bilo šta… »
Vučić tvrdi: Dok se za bilo šta pitam, u Deliblatskoj peščari niko neće ništa da gradi

Vučić tvrdi: Dok se za bilo šta pitam, u Deliblatskoj peščari niko neće ništa da gradi

Nedeljnik pre 12 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da dok je on deo vlasti u zemlji u Deliblatskoj peščari neće ništa biti sagrađeno. „Naslušao sam se priča oko Deliblastke peščare. Kažu da će tamo neko da gradi vetroparkove, zgrade… Dok se za bilo šta… »
SSP: Upozoravali smo da će se dozvoliti gradnja na zemljištu oštećenom u požaru, Vučić: Neće se graditi dok se ja pitam

SSP: Upozoravali smo da će se dozvoliti gradnja na zemljištu oštećenom u požaru, Vučić: Neće se graditi dok se ja pitam

Moj Novi Sad pre 12 sati
Skupština Srbije usvojila je 31. avgusta izmene Zakona o planiranju i izgradnji, kojima je omogućeno da se gradi na šumskom zemljištu na kome je šuma uništena ili oštećena u požaru. Izmene tog zakona su usvojene bez prethodno sprovedene javne rasprave… »
Studenti u blokadi: Povući usvojene izmene Zakona o planiranju i izgradnji, obnoviti Deliblatsku peščaru

Studenti u blokadi: Povući usvojene izmene Zakona o planiranju i izgradnji, obnoviti Deliblatsku peščaru

Nova pre 13 sati
Studenti u blokadi zahtevaju da se usvojene izmene Zakona o planiranju i izgradnji stave van snage i da se Deliblatska peščara obnovi tako da njeno očuvanje bude iznad interesa bilo kog pojedinačnog projekta. Studenti u blokadi se oglasili putem svog… »
Da li se sprema lex individualis za Deliblatsku peščaru: Ishitreni amandman može da prati još lošiji nastavak

Da li se sprema lex individualis za Deliblatsku peščaru: Ishitreni amandman može da prati još lošiji nastavak

Forbes pre 20 sati
Autor: Đorđe Vukotić, advokat i konsultant u oblasti građevinskih dozvola i legalizacije Iznenadnim manevrom skupštinskog odbora, samo pet dana pre glasanja o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i zgradnji, unet je amandman koji omogućava izgradnju… »

Vesti dana »