Povezane vesti

"Maršal me je pozvao, bila sam osuđena na Goli otok": Poznata Jugoslovenka Titu rekla "ne", a onda je krenuo njen pakao

"Maršal me je pozvao, bila sam osuđena na Goli otok": Poznata Jugoslovenka Titu rekla "ne", a onda je krenuo njen pakao

Kurir pre 1 dan
Ime Žuži Jelinek ostalo je upisano u istoriji bivše Jugoslavije kao sinonim za bezvremensku eleganciju, luksuz i vrhunsku modu. Oblačila je tadašnju društvenu elitu i suvereno vladala balkanskom modnom scenom. Međutim, iza sjaja pisti i raskošnih… »
"Osudio me je na Goli otok, rekao je da će da me uništi": Poznata Jugoslovenka je Titu rekla "ne", a onda joj se život…

"Osudio me je na Goli otok, rekao je da će da me uništi": Poznata Jugoslovenka je Titu rekla "ne", a onda joj se život…

Blic pre 1 dan
Početkom šezdesetih godina odbila je Titovu ponudu da preuzme fabriku 'Teteks', riskirajući svoju sigurnost. Zbog odbijanja, bila je osuđena na Goli otok, ali je noć pre deportacije pobegla iz zemlje sa decom. Modna scena bivše Jugoslavije pamti Žuži… »
"Osudio me je na Goli otok, a ja sam noć pre pobegla": Poznata Jugoslovenka je Titu rekla "ne", a onda joj se život pretvorio…

"Osudio me je na Goli otok, a ja sam noć pre pobegla": Poznata Jugoslovenka je Titu rekla "ne", a onda joj se život pretvorio…

Nova pre 1 dan
Svi su mislili da Žuži Jelinek živi u svili i kadifi, a niko nije znao da je gledala smrti u oči. Ona je bila žena koja je oblačila jugoslovensku elitu, kraljica glamura i jedna od najvećih modnih ikona Balkana. Ali iza zatvorenih vrata odigrala se drama… »

Vesti dana »