Povezane vesti
Počinje suđenje za bezumno ubistvo u Drnišu: Kristijan Aleksić ubio dečaka koji mu je dostavljao hranu
Telegraf pre 2 dana
U mladića je ispalio metak kada mu je dostavio hranu i na licu mesta ga usmrtio. Aleksića terete za teško ubistvo, prenosi portal 24sata.hr. Saopštenje DORH-a prenosimo u nastavku. "Županijsko državno tužilaštvo u Šibeniku je, nakon sprovedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1976. godine), zbog krivičnih dela teškog ubistva iz člana 111. tačka 1. Krivičnog zakona i nedozvoljenog posedovanja, izrade i… »
"Ne kajem se, u zatvoru mi je 10 puta bolje: Aleksić hladnokrvo ubio Luku u Drnišu pa izgovorio jezivu rečenicu
Mondo pre 1 dan
Pročitana mu je optužnica koja ga tereti za krivično delo teškog ubistva na podmukao način i nedozvoljeno posedovanje, izradu i nabavku oružja i eksploziva. Na pitanje sudije Vuka Adžića Katalinića, koji predsedava sudskim većem, razume li sve što mu se stavlja na teret, Aleksić je kratko izjavio da se smatra krivim. Njegova advokatica po službenoj dužnosti, Iva Baica Skert, navela je da će optuženi odgovarati samo na pitanja sudije i odbrane, dok neće odgovarati… »
Stravično priznanje ubice iz Drniša! Aleksić o ubistvu dečaka Luke: "Mogao sam da ga ranim, ali šta bih dobio? Ništa! Žao mi…
Kurir pre 1 dan
Suđenje vodi sudija Vuko Adžić-Katalinić. Aleksić je na početku suđenja rekao da se smatra krivim. U sudnici je potom pušten snimak njegovog iskaza iz policije. Ispričao je da je zbog teških životnih okolnosti, smrti majke i sve većih dugova odlučio da počini teško krivično delo kako bi završio u zatvoru, piše RTL. Rekao je da nije planirao da ubije određenu osobu, već onoga ko dođe da mu dostavi hranu. - Dosadio mi je život, nisam više imao od koga da pozajmljujem… »
Monstrum priznao ubistvo, preti mu 40 godina zatvora: "Imao sam i nož ako pištolj ne opali!"
Telegraf pre 1 dan
Aleksić je na ročištu na Županijskom sudu u Šibeniku priznao krivicu, što se i očekivalo s obzirom na to da je krivicu priznao i prilikom ispitivanja u DORH, prenosi HRT. Već tada je izneo i detalje planiranja i realizacije zločina, navodi 24sata.hr. Priznao je kako je odlučio da ubije nekoga, bilo koga u svojoj kući. S obzirom na to da je već bio u zatvoru zbog ubistva i ima podeblji krivični dosije, u kuću mu niko nije dolazio pa je zaključio je da to može biti… »