Povezane vesti

„Važno mi je da ostane zapisano šta su radili“: Jelena Riznić za Danas o napadima Informera

„Važno mi je da ostane zapisano šta su radili“: Jelena Riznić za Danas o napadima Informera

Danas pre 1 dan
Riznić sa Danas kaže da ovo nije prvi put da je ovaj prorežimski tabloid proziva, te da je sve počelo od njene viralne izjave „igraću kolo kad vas (Informer) budu hapsili“. „Ovo čak nije ni prvi put ove godine. Dešavalo se zapravo inicijalno, kada je nastala ona ‘kolo’ izjava. Neposredno nakon toga krenuo je talas spina i užasnih stvari o meni na internetu, privatnih pretećih poruka i svega ostalog“, ukazuje Jelena Riznić. Tada se, kaže, nije toliko bavila time… »
Zašto Informer targetira aktivistkinju Jelenu Riznić i druge feministkinje?

Zašto Informer targetira aktivistkinju Jelenu Riznić i druge feministkinje?

Mašina pre 1 dan
Jelena Riznić, feministička aktivistkinja, naučnica i jedna od prepoznatljivih figura studentskih i feminističkih borbi, poslednjih dana našla se u fokusu Informera i drugih tabloida. Povod je, između ostalog, njen nastup u promotivnom spotu studenata u blokadi Fakulteta dramskih umetnosti (FDU), kao i viralni snimak u kojem, odgovarajući novinarki Informera, govori da će „igrati kolo onog dana kad vas budu hapsili“. Međutim, aktuelni napadi na Riznić imaju i širi… »

Vesti dana »