Povezane vesti

Pavlović: „Naša sloga je najtvrđi bedem, a ljubav najveća snaga“ – u Nišu završeni „Dani Srpske u Srbiji“

Pavlović: „Naša sloga je najtvrđi bedem, a ljubav najveća snaga“ – u Nišu završeni „Dani Srpske u Srbiji“

Glas juga pre 2 dana
Pavlović je poručio da su sloga i zajedništvo od posebnog značaja. „Naša sloga i danas, kao i uvek, jeste i biće najtvrđi bedem, a naša ljubav će zauvek biti naša najveća snaga“, rekao je Pavlović. Kada je reč o odnosima Srbije i Republike Srpske, istakao je: „Srpska i Srbija su mnogo više od dve susedne države. Sve države poštujemo, ali Srpsku volimo. Bratski, iskreno i nedeljivo, jer to je deo naše porodice, to je deo našeg bića.“ Klokić je sumirao devet dana… »
U Nišu svečano zatvorena 14. manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“

U Nišu svečano zatvorena 14. manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“

Telegraf pre 1 dan
Gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović je izjavio da mu je drago što je taj grad imao priliku da i ove godine da bude domaćin ovakvoj manifestaciji. "Večeras ćemo sigurno imati bogat kulturni program. Kao i uvek, širokih ruku dočekujemo naše goste, s tim što oni ovde kod nas nisu 'pravi gosti', oni su i domaćini i znam da se tako osećaju svaki put kada dođe delegacija iz Republike Srpske. Mi smo jedan narod, mi smo faktički jedna vera. Mi smo, iako nas geografski… »
Pavlović i Đurić o novim vezama Niša i Han Pijeska: "Da već sledeće godine vidimo rezultate"

Pavlović i Đurić o novim vezama Niša i Han Pijeska: "Da već sledeće godine vidimo rezultate"

Kurir pre 1 dan
Gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović i predsednik opštine Han Pijesak Slobodan Đurić saglasni su da susreti ne bi trebalo da ostanu samo na protokolarnom nivou, već da otvore prostor za saradnju u turizmu, obrazovanju, sportu i privredi. Pavlović je istakao da je za Niš domaćinstvo završnice manifestacije čast, ali i obaveza, podsećajući na istorijsku ulogu grada. „Ovo je grad koji je 1914. bio ratna prestonica Srbije i u kome je u decembru te godine doneta Niška… »
Pavlović i Đurić o novim vezama Niša i Han Pijeska: „Da već sledeće godine vidimo rezultate“

Pavlović i Đurić o novim vezama Niša i Han Pijeska: „Da već sledeće godine vidimo rezultate“

Glas juga pre 1 dan
Takav grad zna koliko vredi kada se ljudi istog jezika i istih običaja ne zaborave. Zato mislim da završnica ove manifestacije nije slučajno u Nišu“, rekao je Pavlović. On je naglasio da je još važnije ono što će ostati nakon završetka manifestacije. „Ne bih voleo da ovo ostane samo svečanost. Kad se gosti vrate kući, pravo pitanje nije da li je bilo lepo, nego šta smo započeli. Smisao ovakvih dana vidim u tome da se ljudi upoznaju direktno: gradonačelnik sa… »

Vesti dana »