Povezane vesti

Leskovac ponovo zamirisao na ajvar: Penzioneri pobednici 13. sezone „Izađi mi na teglu“

Leskovac ponovo zamirisao na ajvar: Penzioneri pobednici 13. sezone „Izađi mi na teglu“

ROMinfomedia pre 1 dan
Miris pečene paprike širio se danas kroz centar Leskovca, dok su takmičari tokom celog dana pekli, ljuštili, mleveni i pržili papriku, pokušavajući da naprave ajvar koji će osvojiti naklonost stručnog žirija. Manifestacija „Izađi mi na teglu“ organizovana je uz podršku Turističke organizacije grada Leskovca, koja je i ove godine bila lokalni partner i suorganizator, dok je organizator projekta Asocijacija „Bašta mašta“. Cilj takmičenja nije samo da se pronađe… »
Klub prijateljstva leskovačkog Udruženja penzionera osvojio prvo mesto u pripremi ajvara

Klub prijateljstva leskovačkog Udruženja penzionera osvojio prvo mesto u pripremi ajvara

Jugmedia pre 1 dan
Prvoplasirana i drugoplasirana ekipa plasirale su se na veliko finale manifestacije „Izađi mi na teglu“, gde će se takmičiti za titulu kralja ili kraljice ajvara 13. sezone ovog karavana. Takmičenje u pripremi ajvara održano je 29. septembra u dvorištu Šop-Đokićeve kuće u Leskovcu, u okviru manifestacije „Izađi mi na teglu“. Lokalni partner i suorganizator događaja bila je Turistička organizacija grada Leskovca, dok je organizator manifestacije Asocijacija „Bašta… »
Klub prijateljstva (Udruženje penzionera grada Leskovca) pravi najbolji ajvar

Klub prijateljstva (Udruženje penzionera grada Leskovca) pravi najbolji ajvar

Jug press pre 1 dan
Turistička organizacija grada Leskovca je i ove godine bila lokalni partner i suorganizator u realizaciji projekta “Izađi mi na teglu” koju organizuje asocijacija “Bašta mašta”, a cilj je promocija ajvara, kao jednog od srpskih brendova, ali i da se kroz takmičenje afirmiše priprema ovog specijaliteta na tradicionalan način. Najbolji ajvar odabrao je tročlani žiri, koji je pratio tehnološki i proizvodni proces u toku celodnevne pripreme ajvara, činili su Zoran… »

Vesti dana »