Povezane vesti

Tepić: Zašto Vučić, dan pred ostavku, Putinu polaže račune

Tepić: Zašto Vučić, dan pred ostavku, Putinu polaže račune

N1 Info pre 2 sata
Potpredsednica Stranke slobode i pravde i jedna od nosilaca izborne liste "Evropska Srbija" Marinika Tepić upitala je zašto predsednik Srbije Aleksandar Vučić, poslednjeg dana pred svoju ostavku, polaže račune predsedniku Rusije Vladimiru Putinu. "Poslednjeg dana svog predsedničkog mandata Vučić je odlučio da Putinu referiše o pripremama za izbore u Srbiji. A onda njih dvojica zajedno poruče da je 'nedopustivo spoljno mešanje u izborne procese'", objavila je Tepić… »
Kremlj: Putin i Vučić zaključili - nedopustivo mešanje stranaca u izbore

Kremlj: Putin i Vučić zaključili - nedopustivo mešanje stranaca u izbore

Sputnik pre 7 sati
Predsednik Srbije je čestitao Putinu na uspešno održanim izborima za Dumu. Lideri su istakli da je nedopustivo mešanje spolja u izborne procese. Vučić i Putin su razgovarali i o aktuelnim međunarodnim pitanjima, između ostalog i o sukobu u Ukrajini. Predsednici su ukazali na potrebu očuvanja Dejtonske arhitekture u Bosni i Hercegovini, kao i na potrebu da se osiguraju legitimna prava i interesi Republike Srpske. Predsednik Srbije je zahvalio Putinu na pomoći… »
Vučić i Putin o gasu i ostavci: Srbija obezbedila povoljnu cenu energenta

Beta pre 7 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas, posle, kako je rekao: dugog, jednočasovnog telefonskog razgovora s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom da će Srbija imati nisku cenu gasa, kao i da je obavestio Putina da će sutra, u nedelju, podneti ostavku na mesto predsednika. "Razgovarali smo, razume se, i o pitanju energetskih problema sa kojima se mi suočavamo, dakle, pre svega nama ističe aneks ugovora o gasnom aranžmanu za koji… »
Vučić sat vremena razgovarao sa Putinom: "I dalje imamo nisku cenu gasa": Predsednik otkrio detalje, glavne teme energetika…

Vučić sat vremena razgovarao sa Putinom: "I dalje imamo nisku cenu gasa": Predsednik otkrio detalje, glavne teme energetika…

Blic pre 2 sata
Tokom razgovora dotaknute su i teme vezane za Naftnu industriju Srbije, uz nadu za povoljan ishod za obe strane Vučić je zahvalio Rusiji na pomoći tokom gašenja požara u Srbiji Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, a jedna od glavnih tema jednočasovnog razgovora bila je energetska saradnja dve zemlje. Vučić je naveo da veruje da će gasni aranžman, koji ističe 30. septembra, biti produžen, kao i da će… »
Vučić: Očekujem produženje aneksa za ruski gas od 28. septembra po ceni od oko 318 evra

Vučić: Očekujem produženje aneksa za ruski gas od 28. septembra po ceni od oko 318 evra

iKragujevac pre 4 sati
Vučić je nakon jednosatnog telefonskog razgovora sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Vladimirovičem Putinom rekao da aneks ugovora ističe za nekoliko dana i da je siguran da će njegovo važenje biti produženo. Prema njegovim rečima, Srbija bi tako nastavila da dobija gas po povoljnoj i niskoj ceni. On je naveo da cena ruskog gasa za Srbiju iznosi približno 318 evra za 1.000 kubnih metara, dok je cena na tržištu TTF trenutno 868 evra za istu količinu. Vučić… »
Vučić razgovarao sa Putinom: Obezbeđeno stabilno snabdevanje i niska cena gasa za Srbiju

Vučić razgovarao sa Putinom: Obezbeđeno stabilno snabdevanje i niska cena gasa za Srbiju

Euronews pre 6 sati
Glavne teme jednočasovnog razgovora bile su bilateralni odnosi, situacija u regionu, sukob u Ukrajini i nastavak energetske saradnje, a predsednik Srbije je ruskog kolegu obavestio i o svom povlačenju sa funkcije. Poseban fokus tokom razgovora stavljen je na pitanje energetske bezbednosti i gasnog aranžmana koji ističe 30. septembra. Predsednik Srbije je izrazio očekivanje da će aneks ugovora biti produžen već od ponedeljka, čime će se obezbediti stabilno… »
Vučić sa Putinom razgovarao o gasnom aranžmanu i NIS-u, obavestio ga da u nedelju podnosi ostavku

Vučić sa Putinom razgovarao o gasnom aranžmanu i NIS-u, obavestio ga da u nedelju podnosi ostavku

N1 Info pre 6 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas, posle, kako je rekao, dugog, jednočasovnog telefonskog razgovora s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, da će Srbija imati nisku cenu gasa, kao i da je obavestio Putina da će sutra podneti ostavku na mesto predsednika. "Razgovarali smo, razume se, i o pitanju energetskih problema sa kojima se mi suočavamo, dakle, pre svega nama ističe aneks ugovora o gasnom aranžmanu za koji dan, i siguran sam da će već od… »
Vučić o razgovoru s Putinom: Imaćemo nisku cenu gasa, obavestio sam ga da sutra podnosim ostavku

Vučić o razgovoru s Putinom: Imaćemo nisku cenu gasa, obavestio sam ga da sutra podnosim ostavku

Nova pre 7 sati
"Razgovarali smo, razume se, i o pitanju energetskih problema sa kojima se mi suočavamo, dakle, pre svega nama ističe aneks ugovora o gasnom aranžmanu za koji dan, i siguran sam da će već od ponedeljka taj aneks biti produžen i da ćemo i dalje moći da imamo, rekao bih, dobru, nisku cenu gasa, i - da ljudi razumeju - to je nekih 318 evra po 1.000 kubnih metara gasa. Danas je na TTF-u na tržištu 868 evra po 1.000 kubnih metara", objavio je Vučić, na instagramu… »
Vučić: Siguran sam da će od ponedeljka biti produžen aneks za ruski gas po niskoj ceni

Vučić: Siguran sam da će od ponedeljka biti produžen aneks za ruski gas po niskoj ceni

RTK pre 7 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas posle telefonskog razgovora sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Vladimirovičem Putinom da je siguran da će već od ponedeljka aneks ugovora o gasnom aranžmanu biti produžen i da će Srbija i dalje moći da ima dobru i nisku cenu gasa, od oko 318 evra za 1.000 metara kubnih. „Pre svega, nama ističe aneks ugovora o gasnom aranžmanu za koji dan i siguran sam da će već od ponedeljka taj aneks biti produžen, i da… »
Vučić posle razgovora s Putinom očekuje produžetak gasnog aranžmana, za NIS još nema rešenja

Vučić posle razgovora s Putinom očekuje produžetak gasnog aranžmana, za NIS još nema rešenja

Bloomberg Adria pre 7 sati
Posle jednočasovnog telefonskog razgovora rekao je da očekuje da aneks ugovora bude produžen već od ponedeljka, dok je pitanje NIS-a ocenio kao komplikovanije. Putina je, kako je naveo, obavestio i o ranije najavljenoj ostavci, koju planira da podnese u nedelju, 27. septembra. "Siguran sam da će već od ponedeljka taj aneks biti produžen", rekao je Vučić. Prema njegovim rečima, Srbija ruski gas plaća oko 318 evra za hiljadu kubnih metara, dok je tržišna cena… »
Vučić razgovarao sa Putinom: Pričali o gasnom aranžmanu i pitanju NIS

Vučić razgovarao sa Putinom: Pričali o gasnom aranžmanu i pitanju NIS

Nedeljnik pre 7 sati
U videu objavljenom na Instagramu Vučić je rekao da je sa Putinom završio „dug jednočasovni razgovor“. „Četrnaest i više godina otkad razgovaramo, govorili smo o svemu tome. Govorili smo o saradnji Srbije i Ruske Federacije, o našim bilateralnim odnosima, o sukobu u Ukrajini, o situaciji na Balkanu“, rekao je Vučić. Prema njegovim rečima, razgovarali su o energetskim problemima sa kojima se suočavamo. „Dakle, pre svega nama ističe aneks ugovora o gasnom aranžmanu… »
Vučić razgovarao sa Putinom: "Siguran sam da će gasni aranžman biti produžen"

Vučić razgovarao sa Putinom: "Siguran sam da će gasni aranžman biti produžen"

Newsmax Balkans pre 7 sati
"Verujem da će, posle razgovora, gasni aranžman biti produžen i da ćemo obezbediti stabilno snabdevanje gasom", naglasio je Vučić. Prema njegovim rečima, građani Srbije treba da znaju i dalje imaju nisku cenu gasa od 318 evra za 1.000 metara kubnih. "Umesto da plaćamo tržišnu cenu, koja iznosi 868 evra", naveo je predsednik Srbije na Instagramu. Vučić je siguran da će već od ponedeljka aneks ugovora o gasnom aranžmanu biti produžen i da će Srbija i dalje moći da… »
Vučić posle razgovora s Putinom izrazio uverenje o produženju gasnog aranžmana s Rusijom

Vučić posle razgovora s Putinom izrazio uverenje o produženju gasnog aranžmana s Rusijom

Slobodna Evropa pre 7 sati
Srbija, koja je zavisna od ruskog gasa, nije postigla sporazum o dugoročnom ugovoru, pošto je prethodni trogodišnji sporazum istekao u leto 2025, pa se sada aneksi ugovora kratkoročno produžavaju. Aranžman koji ističe produžen je u junu za tri meseca. "Pre svega nama ističe aneks ugovora o gasnom aranžmanu za koji dan i siguran sam da će već od ponedeljka taj aneks biti produžen i da ćemo i dalje moći da imamo, rekao bih, dobru nisku cenu gasa", rekao je Vučić u… »

Radio sto plus pre 7 sati
“Razgovarali smo, razume se, i o pitanju energetskih problema sa kojima se mi suočavamo, dakle, pre svega nama ističe aneks ugovora o gasnom aranžmanu za koji dan, i siguran sam da će već od ponedeljka taj aneks biti produžen i da ćemo i dalje moći da imamo, rekao bih, dobru, nisku cenu gasa, i – da ljudi razumeju – to je nekih 318 evra po 1.000 kubnih metara gasa. Danas je na TTF-u na tržištu 868 evra po 1.000 kubnih metara”, objavio je Vučić, na instagramu… »

Serbian News Media pre 7 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas, posle, kako je rekao: dugog, jednočasovnog telefonskog razgovora s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom da će Srbija imati nisku cenu gasa, kao i da je obavestio Putina da će sutra, u nedelju, podneti ostavku na mesto predsednika.“Razgovarali smo, razume se, i o pitanju energetskih problema sa kojima se mi suočavamo, dakle, pre svega nama ističe aneks ugovora o gasnom aranžmanu za koji dan, i siguran sam da će… »
Vučić razgovarao sa Putinom, obavestio ga da sutra podnosi ostavku

Vučić razgovarao sa Putinom, obavestio ga da sutra podnosi ostavku

Danas pre 7 sati
Navodeći da je razgovor bio „sadržajan i dobar“, te da je važan za budućnost Srbije, Vučić je naveo u video izjavi da veruje da će u ponedeljak biti produžen aneks ugovora o gasnom aranžmanu sa Rusijom i da će Srbija i dalje moći da ima dobru, nisku cenu gasa od 318 evra po hiljadu kubnih metara, umesto 868 evra koliko je na svetskom tržištu. Prema rečima Vučića, razgovarali su i o Naftnoj industriji Srbije, odnosno razmenili mišljenja u nadi da će doći do rešenje… »
Vučić: Imao sam dobar razgovor sa Putinom o rešenju za NIS i stabilnom snabdevanju gasom

Vučić: Imao sam dobar razgovor sa Putinom o rešenju za NIS i stabilnom snabdevanju gasom

Morava info pre 8 sati
Rekao je da su razgovrali i o produžetku gasnog aranžmana koji ističe 30. septembra i pitanju Naftne industrije Srbije (NIS). Rekao je da su tokom dugog, jednočasovnog razgovora, obuhvatii niz tema – bilateralne odnose, situaciju u regionu, sukob u Ukrajini, kao i sve ostale od značaja za Srbiju i Rusiju. Licenca za rad Naftne industrije Srbije ističe 30. septembra. Istog dana ističu i rok za pregovore MOL-a i NIS-a o kupovini ruskog udela, dozvola Janafa za… »
Vučić obavestio Putina o ostavci: Razgovor telefonom o produžetku gasnog aranžmana i rešenju za NIS

Vučić obavestio Putina o ostavci: Razgovor telefonom o produžetku gasnog aranžmana i rešenju za NIS

Insajder pre 8 sati
Foto: Srđan Ilić "Verujem da će, posle današnjeg razgovora, on (gasni aranžman) biti produžen i da ćemo obezbediti stabilno snabdevanje gasom. Građani Srbije treba da znaju da ćemo i dalje da imamo dobru, nisku cenu gasa od 318 evra za 1.000 m3, umesto da plaćamo tržišnu cenu, koja danas iznosi 868 evra", naveo je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav. A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) Rekao je da su tokom dugog, jednočasovnog razgovora,… »
Vučić razgovarao sa Putinom: Objavio važne detalje o ceni gasa

Vučić razgovarao sa Putinom: Objavio važne detalje o ceni gasa

RINA pre 8 sati
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Vladimirovičem Putinom i istakao da su imali dobar i sadržajan ragovor, kao i da su razgovrali i o produžetku gasnog aranžmana koji ističe 30. septembra i pitanju Naftne industrije Srbije (NIS). "Verujem da će, posle današnjeg razgovora, on (gasni aranžman) biti produžen i da ćemo obezbediti stabilno snabdevanje gasom. Građani Srbije treba da znaju da… »
Vučić razgovarao sa Putinom sat vremena: Evo šta je ruski predsednik čuo od njega pred ostavku

Vučić razgovarao sa Putinom sat vremena: Evo šta je ruski predsednik čuo od njega pred ostavku

Mondo pre 8 sati
Vučić je naveo da veruje da će gasni aranžman, koji ističe 30. septembra, biti produžen, kao i da će Srbija nastaviti da plaća gas 318 evra za 1.000 kubnih metara. Vučić je na Instagramu objavio da su razgovarali i o Naftnoj industriji Srbije ( NIS), bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i sukobu u Ukrajini. Predsednik Srbije je Putina obavestio i da će sutra podneti ostavku. Najavu ostavke Vučić je izneo i prethodnih dana, kada je najavio razgovor sa ruskim… »
Vučić: Imao sam dobar razgovor sa Putinom o rešenju za NIS

Vučić: Imao sam dobar razgovor sa Putinom o rešenju za NIS

Radio 021 pre 8 sati
Rekao je da su razgovrali i o produžetku gasnog aranžmana koji ističe 30. septembra i pitanju Naftne industrije Srbije (NIS). "Verujem da će, posle današnjeg razgovora, on (gasni aranžman) biti produžen i da ćemo obezbediti stabilno snabdevanje gasom. Građani Srbije treba da znaju da ćemo i dalje da imamo dobru, nisku cenu gasa od 318 evra za 1.000 m3, umesto da plaćamo tržišnu cenu, koja danas iznosi 868 evra", naveo je Vučić. Rekao je da su tokom dugog,… »
Predsednik veruje u produžetak Vučić: Dobar razgovor sa Putinom o rešenju za NIS i produžetku gasnog aranžmana telefonirali…

Predsednik veruje u produžetak Vučić: Dobar razgovor sa Putinom o rešenju za NIS i produžetku gasnog aranžmana telefonirali…

Dnevnik pre 8 sati
"Verujem da će, posle današnjeg razgovora, on (gasni aranžman) biti produžen i da ćemo obezbediti stabilno snabdevanje gasom. Građani Srbije treba da znaju da ćemo i dalje da imamo dobru, nisku cenu gasa od 318 evra za 1.000 m3, umesto da plaćamo tržišnu cenu, koja danas iznosi 868 evra", naveo je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav. A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) Rekao je da su tokom dugog, jednočasovnog razgovora, obuhvatii niz tema -… »

Vesti dana »