Povezane vesti
Stanković: Odigrali smo fantastičan meč, mogli smo da pobedimo
Sport klub pre 8 sati
Borili smo se do kraja, odigrali smo fantastičnu utakmicu, pogotovo prvo poluvreme, da nisu imali penal, ne bi ni dali gol“, kazao je Stanković, koji je potom istakao da će ekipa biti daleko uigranija kad krenu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo marta naredne godine: „Spremamo se, ako ovako nastavimo, bićemo mnogo spremniji nego sad. Uz rad, uz selektora, radićemo do kraja da budemo spremni“. Na konstataciju da su i pored poraza igrači delovali zadovoljno,… »
Rud Van Nistelroj zagrlio srpskog fudbalera na Marakani: Pamti ga još kao dete, igrao mu protiv oca
Mondo pre 8 sati
Na putu ka tunelu, on je sreo holandsku legendu Ruda Van Nistelroja (50) i srdačno su se pozdravili. Gudelj je rođen u Holandiji 1991. i kao dete je gledao svog oca Nebojšu Gudelja kako devedeseih u dresu (58) NAK Brede igra protiv Nistelroja, tada mladog napadača nekoilko holandskih timova. Konkretno, Gudelj je u sezoni 1998/99 kao defanzivac NAK Brede igrao protiv PSV Ajndhovena sa Nistelrojem u špicu i nije uspeo da sa saigračima sačuva gol od kasnije… »
SKener: Opet ništa od Sergeja, Luka zaslužio i drugi gol
Sport klub pre 8 sati
Na obe utakmice mogla je Srbija do boljeg rezultata, ali postoje krupni razlozi zašto je završeno porazima. Luka Jović je dao nadu Srbiji i najavio da je spreman da se iskupi za promašaj protiv Grčke, ali posle izjednačujućeg gola Orlovi su se povukli i sudarili sa snagom protivnika, opterećenog što nije mogao da računa na Gakpa, Brobija i još nekoliko važnih igrača. Sabijen na svoju polovinu, navodno ojačan bedem Srbije ulaskom Erakovića, kapitulirao je u 69.… »
Pomoćnik Veljka Paunovića "završio" picu zvezdi Liverpula i Holandije ispred svlačionice na Marakani
Telegraf pre 8 sati
Od Orlova je ovog puta, na Marakani bila bolja selekcija Holandije sa 2:1, u dosta zanimljivom meču. Zanimljivo je bilo i nakon susreta ispred svlačionicam, te je tako kamera Telegrafa "uhvatila" jedan vrlo interesantan momenat. Naime, pomoćnik Veljka Paunovića, Kvinton Forčun bio je u srdačnom razgovoru sa zvezdom Liverpula i Holandije - Džeremijem Frimpongom. U jednom momentu, uhvatio ga je za ruku, i povukao ispred druge svlačionice, a ispostavilo se da mu je… »
Ekskluzivno! Virdžil van Dajk za Telegraf pričao o Tadiću, pa otkrio šta mu je rekao nakon pobede nad Srbijom
Telegraf pre 9 sati
Mnogo utakmica na terenu Van Dajk je proveo sa Dušanom Tadićem, i samo reči hvale imao je za srpskog vezistu. - Već sam rekao mnogo stvari njemu. Odigrao sam mnogo utakmica sa njim u Groningenu i Sautemptonu. Interesantno je videti ga ponovo u Holandiji. Veoma dobar lik, takođe, veoma dobar igrač - počeo je Van Dajk, a onda otkrio da su razmenili dresove - Da, rekao mi je "lepo je videti te", vidimo se sledeće nedelje. Upitali smo ga i šta misli o timu Srbije. -… »
Holanđani otkrili šta ih je najviše iznenadilo u Beogradu: Ovako su videli Srbiju, jedan čovek u centru pažnje
Večernje novosti pre 9 sati
FOTO: Dusan Milenkovic/ATAImages Za 23-godišnjeg Merdinka ovo je bila posebna noć. Posle debija protiv Nemačke, dobio je šansu od prvog minuta protiv Srbije i odmah je opravdao poverenje selektora Ćavija Ernandeza. Postigao je oba gola za Holandiju i doneo joj prvu pobedu pod novim selektorom. "Voetbal International" posebno ističe prvi pogodak Merdinka, koji je realizovao penal u prvom poluvremenu i postigao prvi gol za reprezentaciju. Holandski medij navodi da je… »
Srbija oborila negativan rekord nakon poraza od Holandije na Marakani
Telegraf pre 1 dan
Lale su slavile rezultatom 2:1, a samim tim, to je bio prvi put da je naš tim tri puta uzastopno u istoriji izgubio na našem najvećem stadionu. To se nije desilo nikada do sada. Za sve vreme trajanja Srbije i Crne Gore od 1995. godine, pa do razlaza 2006. godine, nacionalni tim je na stadionu Zvezde imao samo tri poraza - dva od Rusije i jedan od Norveške, ali ne uzastopno. Sve u svemu, kada se sve sabere, ni nakon toga Srbija nije toliko često gubila na… »
I to je moralo jednom da se desi: Srbija porazom postavila negativan rekord!
Hot sport pre 8 sati
Naime, Srbija je prvi put u istoriji pretrpela tri uzastopna poraza na svom najvećem stadionu. Takav niz do sada nije zabeležen, pa je neuspeh protiv Holandije dodatno produbio negativan period na „Marakani“. Tokom perioda u kojem je postojala Srbija i Crna Gora, od 1995. do 2006. godine, reprezentacija je na stadionu Crvene zvezde doživela svega tri poraza. Dva puta je bolja bila Rusija, dok je jednom slavila Norveška. Објава коју дели AdmiralBet (@admiralbet.rs)… »
Srbija oborila negativan rekord: Ovo se Orlovima nikad ranije nije desilo na Marakani...
Kurir pre 8 sati
To se nije desilo nikada do sada. Za sve vreme trajanja Srbije i Crne Gore od 1995. godine, pa do razlaza 2006. godine, nacionalni tim je na stadionu Zvezde imao samo tri poraza - dva od Rusije i jedan od Norveške, ali ne uzastopno. Ni nakon toga Srbija nije toliko često gubila na "Marakani". Poražena je od Belgije rezultatom 0:3, kada je na klupi sedeo Siniša Mihajlović, odnosno od Portugalije na debiju Ljubiše Tumbakovića rezultatom 2:4. Imali smo i dva poraza od… »
Paunović zagrmeo - nije bio penal: Selektor Srbije ogorčen suđenjem protiv Holandije!
Kurir pre 8 sati
Podsetimo, i u prvom kolu je Srbija izgubila istim rezultatom, ali od Grčke. Holandija je posle remija sa Nemačkom (1:1) upisala prvu pobedu. Dvostruki strelac za goste je Merding, prvi gol je postigao u 30. minutu iz penala, a drugi u 69. minutu. Jedini gol za Srbiju je postigao Luka Jović u 46. minutu. Na konferenciji za medije nakon meča govorio je selektor Srbije Veljko Paunović. koji je zadovoljan prikazanim na Marakani. "Sledi proces i vreme u kojem moramo da… »
Van Dajk nezadovoljan: Evo šta mu je smetalo na meču protiv Srbije...
Kurir pre 9 sati
Podsetimo, i u prvom kolu je Srbija izgubila istim rezultatom, ali od Grčke. Holandija je posle remija sa Nemačkom (1:1) upisala prvu pobedu. Dvostruki strelac za goste je Merding, prvi gol je postigao u 30. minutu iz penala, a drugi u 69. minutu. Jedini gol za Srbiju je postigao Luka Jović u 46. minutu. "Orlovi" su u utakmici 2. kola A2 grupe poraženi u Beogradu od Holandije sa 1:2 (0:1). Svoje impresije posle meča izneo je kapiten Holandije Virdžil van Dajk.… »
Srbiji nedostaje kvalitet, a to sada svi znaju
Nova pre 9 sati
Paunovićeva četa upisala je tako dva poraza u Beogradu na startu Lige nacija i sada je samo čudo može spasiti od poslednjeg mesta u grupi gde se pored Holanđana nalaze još Nemačka i Grčka. Kao što je Luka Jović rekao posle meča, ovom timu jednostavno nedostaje kvalitet i to je sada već više nego očigledno. Vanja Milinković-Savić - Sve što je morao da brani, to je i odbranio. Ono što nije mogao, nije. Prosto i jednostavno, golman Srbije je uradio svoj posao na veoma… »
Neverovatno: Rivali na gol Srbije šutiraju na svaka četiri minuta
Sport klub pre 9 sati
Rivali su za 192 minuta fudbala (računajući i nadoknade) uputili čak 51 udarac ka golu Orlova! Srbija nije dobro počela novi ciklus Lige nacija. Najpre je u Beogradu poražena od Grčke sa 2:1, a tri dana kasnije istim rezultatom na stadionu „Rajko Mitić“ slavila je i Holandija. Rezultati svakako nisu dobri, ali još više može da zabrine način na koji su protivnici dolazili do gola Srbije. Grčka je uputila čak 26 udaraca, a Holandija je u nedelju uveče završila… »
Ocene Srbije: Ako protiv Holandije izmišljamo, onda srpski fudbal ima veliki problem
Mondo pre 7 sati
Odlučile su nijanse, a ni bod Srbije ne bi bio nezaslužen. U skladu sa prikazanim na ovom meču podelili smo bolje ocene reprezentativcima nego posle meča protiv Grčke, jer su ih zaslužili. Iako to nije bilo dovoljno da još zasluže i pobedu. Partija nije bila impresivna, najveću ulogu imao je golman, ali treba biti realan i reći da je ova Holandija daleko kvalitetnija od srpskog tima, čak i bez Brajana Brobija, a de facto i bez Kodija Gakpa, koji je izašao na… »
Vanja Milinković-Savić za RTS: Možemo biti zadovoljni, iako smo poraženi
RTS pre 9 sati
Drugi poraz Srbije u novoj sezoni Lige nacija. Holandija je slavila na stadionu "Rajko Mitić" sa 2:1. "Mislim da smo svi bili na visini zadatka, jednostavno, moraš nešto neverovatno da uradiš da bi pobedio Holandiju. Zaslužili su da pobede. Mislim da možemo zadovoljni da budemo, iako smo poraženi", rekao je golman Srbije. Vanja Milinković-Savić je naglasio da se iz rezultatske krize izlazi igranjem fudbala, kao i to da se porazi dešavaju i boljim reprezentacijama… »
Stanković zadovoljan i pored poraza: "Mogli smo i da pobedimo, ali to je fudbal..."
Telegraf pre 9 sati
Ipak, i pored novog poraza, vezista Orlova i sin Dejana Stankovića - Aleksandar Stanković, bio je zadovoljan prikazanim. - Sigurno da je drugačija utakmica, ali borili smo se do kraja, mislim da smo igrali fantastičnu utakmicu, pogotovo prvo poluvreme, da nisu imali taj penal, mislim da ne bi ni dali gol. Mnogo sam ponosan na ekipu, kako smo se borili do kraja, rezultat je to što jeste, ali idemo dalje - počeo je Stanković. Veruje u napredak. - Spremamo se, i… »
Uprkos porazu, pozitivna atmosfera među orlovima: Stanković zadovoljan igrom – „Mogli smo da pobedimo“!
Hot sport pre 6 sati
Na stadionu „Rajko Mitić“ bilo je 1:2, a Maks Merdink je sa dva pogotka nadigrao „orlove“, koji su preko Luke Jovića uspeli da izjednače početkom drugog poluvremena. Aleksandar Stanković dobio je priliku da bude starter protiv Holandije, a na terenu je proveo 59 minuta. Selektor Veljko Paunović ga je potom zamenio, uvevši u igru Nemanju Maksimovića. Mladi vezista bio je zadovoljan izdanjem Srbije, uprkos porazu, a posebno je izdvojio ono što je ekipa pokazala u… »
Stanković posle poraza od Holandije: Ponosan sam i srećan, vratiće se sve!
Večernje novosti pre 8 sati
FOTO: Dusan Milenkovic/ATAImages Vezista je bio starter i odigrao je 45 minuta kad ga je zamenio Dušan Tadić. - Borili smo se do kraja, mislim da smo odigrali fantastičnu utakmicu, pogotovo prvo poluvreme, da nisu imali penal, možda ne bi ni dali gol. Ponosan sam na njih što smo se borili do kraja, rezultat je to što jeste, ali idemo dalje - rekao je Stanković. Sve ovo su pripreme za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje počinju u martu. - Spremamo se, ako ovako… »
Stanković: "Ponosan što nismo odustali, vratiće se..." VIDEO
B92 pre 9 sati
Holanđani su slavili sa 2:1, u okviru Grupe 2, A divzije Lige nacija na stadionu "Rajko Mitić". Srbija je poslednja sa dva poraza bez bodova. Stanković je istakao da je na tim što ste borio do kraja. "Borili smo se do kraja, mislim da smo odigrali fantastičnu utakmicu, pogotovo prvo poluvreme, da nisu imali penal, možda ne bi ni dali gol. Ponosan sam na njih što smo se borili do kraja, rezultat je to što jeste, ali idemo dalje", rekao je Stanković. Pripreme za… »
Nije ni trebalo da igra, pa postao heroj: Ko je igrač koji je sa dva gola utišao Srbiju na Marakani
Credit: ANP / Shutterstock Editorial / Profimedia Meks Merdink je sa dva gola na Marakani skrenuo pažnju na sebe i postao jedno od imena večeri u Ligi nacija. A priča o 23-godišnjem napadaču još je zanimljivija kada se pogleda kako je sve počelo. Merdink je u Beograd stigao praktično kao prinudno rešenje. Holandija je ostala bez Brajana Brobija zbog povrede, a selektor Ćavi Ernandez odlučio je da šansu pruži napadaču AZ Alkmara. Holandski mediji su ga još pre… »
Prve reči Veljka Paunovića posle poraza Srbije od Holandije
Nova pre 9 sati
Bila je to neizvesna utakmica, u kojoj je ipak Holandija zasluženo slavila i upisala prvu pobedu u novom izdanju Lige nacija (četiri boda), dok je Srbija ostala na nuli. "Svakako da je moglo bolje i treba čestitati Holandiji, ali i našim momcima na neverovatnom trudu. Iscedili su sve iz sebe, napredovali smo mnogo u odnosu na prvi meč. Organizacija, presing, ne mogu da kažem da je odnos bio drugačiji, počeli smo da verujemo. Ako moraš da izgubiš, nikad nije dobro,… »
"Ovo je korak napred": Paunović kritikovao sudiju i analizirao poraz od Holandije - brine povreda Sergeja
Nova pre 7 sati
"Orlovi" su poraženi i na drugom uzastopnom meču u Beogradu, tako da će im biti veoma teško da izbore opstanak u A diviziji Lige nacija. "Sledi proces i vreme u kojem moramo da se uzdignemo. Ovaj meč je pokazao da se našim navijačima svidela igra reprezentacije, nismo se predali, bili smo organizovani, imali akcije... Ovo je korak napred, ali i dalje postoji proces, moramo da budemo u najboljem izdanju. Ono što je pozitivno je da su momci verovali, kroz tunel sam… »
Veljko Paunović oštro o dosuđenom penalu za Holandiju: Pogrešna odluka sudija
Euronews pre 8 sati
Za pojam Veljka Paunovića, sudije su se ogrešile o naš tim pre nego što je junak utakmice, Meks Merdink, rutinski realizovao najstrožu kaznu. Mada nema običaj da pred medijima komentariše (ne)činjenje arbitara, srpski selektor se jasno izjasnio o toj situaciji. U kojoj su isti stav zauzeli i oni na terenu i oni u VAR sobi, zaduženi za analizu video zapisa. "Cilj nam je bio da igramo čvrsto, da pokušamo da ne primimo gol. Svirali su nam penal, po meni nezaslužen i… »
Paunović za RTS: Jeftin penal koji se na ovom nivou ne svira, video sam veru u ekipi
RTS pre 8 sati
Srbija nije iskoristila početnu prednost domaćeg terena, upisavši i drugi poraz na stadionu "Rajko Mitić" u Ligi nacija. Selektor Srbije Veljko Paunović je istakao za RTS posle utakmice da je dao priliku određenim igračima sa kojima nije imao prilike da radi kako bi se oprobale nove taktičke zamisli. "Ovo je bila prilika da probamo nove varijante sa igračima s kojima nisam imao prilike da radim dovoljno da bih ih upoznao. Jako važan aspekt je i ovaj ritam utakmica,… »
Holandija porazila Srbiju u Ligi nacija, selektor Paunović kaže da je malo nedostajalo da se osvoji bod
Nedeljnik pre 9 sati
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Veljko Paunović rekao je večeras da je ekipa mnogo napredovala u odnosu na prvo kolo Lige nacija, kao i da su bili blizu da osvoje bod u utakmici protiv Holandije. „Svakako je moglo bolje i treba čestitati Holandiji, ali svakako i našim momcima na ovom neverovatnom trudu, bukvalno su sve ‘iscedili’ iz sebe. Mislim da smo u svakom pogledu mnogo napredovali u odnosu na prvu utakmicu (poraz od Grčke 1:2). Mislim da je i sama… »
Paunović kritikuje sudije: „Nepravedno smo oštećeni penalom, bio je previše mekan!“
Hot sport pre 9 sati
Na stadionu „Rajko Mitić“ bilo je 1:2, a Maks Merdink je sa dva pogotka nadigrao „orlove“, koji su preko Luke Jovića uspeli da izjednače početkom drugog poluvremena. Selektor Srbije Veljko Paunović je u svom prvom obraćanju posle utakmice istakao zadovoljstvo igrom i ocenio da je naša reprezentacija ostvarila napredak. Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs) Paunović je nakon utakmice govorio i za RTS, gde je pričao o promenama u sastavu,… »
Paunović posle novog poraza: „Vidljiv napredak u igri“
Sputnik pre 9 sati
„Moglo je bolje, čestitam Holandiji, ali i našim momcima na trudu. Iscedili smo sve iz sebe. Veliki napredak u odnosu na prvu utakmicu. Organizacija, presing, ne mogu da kažem da je odnos bio drugačiji, počeli smo da verujemo. Bili smo blizu da izjednačimo, na poluvremenu su momci videli da može Holandija da se pobedi. Potreban nam je bio izjednačujući gol, hteli smo da obradujemo publiku, koja je bila tu danas u većem broju tu“, rekao je Paunović za TV Arena… »
Paunović: "Sudijski kriterijum nije bio isti - penal premekan"
B92 pre 9 sati
"Lale" su do prve prednosti stigle na isteku pola sata igre, nakon što je Terzić oborio Samervila u sopstvenom šesnaestercu, a Merdink realizovao penal. Paunović je izrazio neslaganje sa sudijskim kriterijumom Šimona Marčinjaka. "Sledi proces i vreme u kojem moramo da se uzdignemo. Ovaj meč je pokazao da se našim navijačima svidela igra reprezentacije, nismo se predali, bili smo organizovani, imali akcije.. Ovo je korak napred, ali i dalje postoji proces, moramo da… »
Paunović: "Hvala Luki što je gol podelio sa mnom"
Mondo pre 9 sati
Dali smo sve od sebe i napravili napredak. Organizacija, presing, odnos je bio drugačiji, osetili smo da verujemo i da možemo. Nikad nij dobro da izgubiš, ali bili smo blizu da izjednačimo. Dva puta smo pokušali da se vratimo, prvi put uspeli. Momci su na poluvremenu videli da Holandija može da se pobedi", rekao je Paunović posle meča za TV Arena sport, Upravo je u poluvremenu selektor Paunović uveo u igru kapitena Dušana Tadića i napadača Luku Jovića, koji je za… »
Van Dajku protiv Srbije najveći problem bio teren
B92 pre 9 sati
"Lale" su u Beogradu savladale "orlove" rezultatom 2:1 u meču drugog kola Lige nacija. "Teren... Nije bilo lako igrati. Imali smo mnogo šansi da olakšamo sebi. Srbija ima kvalitet. Na kraju smo pobedili, ali mnogo stvari treba da popravimo", rekao je Van Dajk. Nije bio raspoložen da daje savete Srbiji kako da unapredi svoj nivo. "Igraćemo vrlo brzo ponovo, ne znam da li sam u poziciji da dajem savete..." I "lale" su na novom startu sa Ćavijem Ernandesom. "Bolje smo… »
Virdžil van Dajk ima pohvalno mišljenje o selekciji Srbije: Ko zna šta bi bilo da nismo dali drugi gol
Euronews pre 8 sati
Smatra da su Holanđani imali prilike da ranije reše meč, ali je pohvalio reakciju Srbije posle pauze. "Nije bila baš laka utakmica. Mislim da smo imali dosta šansi, dosta prilika da olakšamo sebi. Srbija ima kvalitet, posle poluvremena su izgledali dobro, ali smo mi ostali smireni. Pobedili smo, ali ima prostora za napredak i korekcije u našoj igri." Na pitanje šta Holandija može bolje, Van Dajk je ponovo ukazao na to koliko je Srbija bila opasna dok je rezultat… »
Holanđani slavili, a kapiten brutalno iskren: Van Dijk posle pobede nad Srbijom rekao ono što niko nije očekivao
Večernje novosti pre 8 sati
Photo: Dusan Milenkovic/ATAImages Fudbalska reprezentacija Holandije odnela je iz Beograda pobedu rezultatom 2:1, ali u taboru „Oranja“ nisu bili preterano zadovoljni načinom na koji su došli do tri boda. To je najbolje pokazao kapiten Virgil van Dijk, koji je posle utakmice za holandski NOS otvoreno priznao da njegova ekipa nije odigrala dobar meč. - Mislim da je ovo bila loša utakmica sa naše strane. Ne mogu mnogo više da kažem - rekao je Van Dijk. Iskusni štoper… »
"To je bilo naređenje": Dušan Tadić zadovoljan izdanjem Srbije uprkos porazu u Ligi nacija!
FOTO: Dusan Milenkovic/ATAImages Ako je neko bio upoznat sa kvalitetom rivala, to je iskusni vezista, s obzirom na to da od ove sezone nastupa za NEC. - Znali smo da će biti teško, imali smo zajedništvo na terenu. Hteli smo da postignemo gol, to je bilo naređenje, to smo i uspeli. Mislim da je bila dobra i borbena Srbija, sa mnogo timskog rada. Treba da nastavimo ovako. Kad možemo protiv Holandije ovako, možemo onda protiv svakog. Bila je dobra komunikacije sa… »
"Možemo protiv svakoga": Tadić veruje u bolje dane Srbije, otkrio šta je pričao sa Holanđanima
Nova pre 9 sati
Srbija je nakon poraza od Grčke na istom mestu odigrala solidan meč protiv Holandije, koja je ipak zasluženo slavila. "Mislim da je utakmicu protiv Grčke malo pokvario taj utisak, taj poslednji minut i onda naravno kad izgubiš da si razočaran. Možda da je bio drugačiji rezultat, bilo bi drugačije raspoloženje. Mislim da sad nemamo za čim da žalimo, dali smo sve od sebe, imali smo neke prilike, možda smo i zaslužili bolji rezultat", počeo je Tadić. Upitan je i šta… »
Tadić posle poraza od Holandije: „Ako možemo ovako protiv velike reprezentacije, možemo sa svakim“!
Hot sport pre 9 sati
Na stadionu „Rajko Mitić“ bilo je 1:2, a Maks Merdink je sa dva pogotka nadigrao „orlove“, koji su preko Luke Jovića uspeli da izjednače početkom drugog poluvremena. Nakon utakmice pred kamere TV Arena sport stao je kapiten nacionalnog tima Dušan Tadić, koji je, uprkos porazu, imao pozitivne utiske o izdanju Srbije. Iskusni vezista istakao je da je Srbija pokazala veliko zajedništvo i borbenost, posebno u defanzivnom delu igre. Naglasio je i da je ekipa na startu… »
Tadić za RTS: Zajedništvo se vidi, rezultat će doći
RTS pre 9 sati
Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Holandije rezultatom 2:1 u Beogradu u okviru drugog kola grupe 2 A Lige nacija. Istim rezultatom je Grčka u prvoj rundi bila bolja od Srbije. "Bila je dosta dobra igra, trudili smo se i borili. I protiv Grčke smo dali sve od sebe, sada smo se takođe borili. Ide na bolje, trudimo se i težimo ka tome, a najbitnije je da se vidi zajedništvo, onda će i rezultat doći", rekao je Tadić. U narednom kolu Lige nacija Srbija će… »
Paunović nezadovoljan suđenjem: "Jeftin i mekan penal"
Mondo pre 7 sati
Takođe, Paunović je istakao i da ne može biti zadovoljan zbog položaja Srbije na tabeli - nakon dva meča i dva poraza u A diviziji Lige nacija. Završena je konferencija za medije selektora Srbije Veljka Paunovića. "Nemci će igrati sa svim što imaju, mi ćemo igrati sa svim što imamo. Uvek može bolje. Približavamo se nečemu što će nam doneti rezultat. Nismo toliko odbrambeno loši koliko pokazuju primljeni golovi", rekao je Paunović i dodao: "Svakako, očekivao sam… »
Ćavi potpuno iskren! Analizirao Srbiju nakon pobede u Beogradu, pomenuo i Veljka Paunovića!
Kurir pre 9 sati
Ćavi je na terenu istakao najbitnije tačke meča: - Igrali smo protiv nikskog i srednjeg bloka, Tadić je napravio razliku kada je ušao. Malo smo patili, ali imali smo kontrolu većim delom meča. Ovo je proces, druga mi je utakmica kao selektora, neće biti lako. Moj tim napreduje iz dana u dan, zadovoljan sam kako igramo. Očekavali smo rotacije Srbije, znao je Paunović da ćemo pokušati da dominiramo, da ćemo koristiiti prostor. Popravićemo sve ono što nije dobro -… »
Ćavi: „Zasluženo smo pobedili Srbiju“
Sputnik pre 7 sati
„Pobedili smo, ali možemo da igramo bolje. Zaslužili smo pobedu, ali nije bilo lako, posebno kad je Srbija zaigrala sa Tadićem, Jovićem i Kostićem i pokazala visok individualni kvalitet“, rekao je španski stručnjak na konferenciji za medije posle utakmice. Priznao je Ćavi da prvo poluvreme i nije bilo baš dobro. „Mislim da smo u drugom poluvremenu dominirali, iskoristili prostor, što nije lako na gostujućem terenu“, naveo je Ćavi. Selektor „lala“ dodao je da… »
Za razliku od paunovića, Ćavi nije zadovoljan: „Ulaskom Tadića protivnik napravio razliku na terenu – patili smo!“
Hot sport pre 7 sati
Junak pobede „Lala“ bio je Meks Merdink, koji je sa dva pogotka nadjačao izjednačujući gol Luke Jovića. Nakon svog drugog meča na klupi Holandije, selektor Ćavi Ernandez analizirao je susret i posebno istakao razliku u odnosu na duel sa Nemačkom. Španac je ocenio da je utakmica u Beogradu bila potpuno drugačija od prethodne, pre svega zbog načina na koji se Srbija postavila na terenu. „Bila je ovo potpuno drugačija utakmica u odnosu na meč sa Nemačkom. Imali smo… »
"Ima prostora za napredak": Ćavi se oglasio nakon pobede Holandije nad Srbijom
FOTO: Dusan Milenkovic/ATAImages On je istakao da je njegova selekcija zasluženo trijumfovala u Beogradu, ali i da može bolje da igra. - Pobedili smo, ali možemo da igramo bolje. Zaslužili smo pobedu, ali nije bilo lako, posebno kad je Srbija zaigrala sa Tadićem, Jovićem i Kostićem i pokazala visok individualni kvalitet - rekao je Ćavi. Priznao je bivši trener Barselone da prvo poluvreme i nije bilo baš dobro. - Mislim da smo u drugom poluvremenu dominirali,… »
Srbija poražena od Holandije u Ligi nacija
Radio sto plus pre 10 sati
Pobedu gostima doneo je svojim drugim golom Merdink u 69. minutu. Prvi udarac u okvir gola uputila je selekcija Srbije u 17. minutu, kada je loptu u prostor poslao Kosta Nedeljković, ali je udarac Dejana Joveljića odbranio holandski golman Bart Verbrugen. Samo minut kasnije Holandija je uputila prvi šut ka golu Srbije, kada je sa ivice kaznenog prostora pokušao Merdink, ali je odbranu upisao golman Vanja Milinković-Savić. U 28. minutu u kaznenom prostoru Srbije… »
Holanđani oštri prema svojim igračima: Pojedinci bili vrlo slabi
Sport klub pre 8 sati
Jedini pogodak za Orlove postigao je Luka Jović početkom drugog poluvremena. Holandija je odnela sva tri boda iz Beograda pobedom protiv Srbije (2:1), ali tamošnji mediji nisu bili naročito impresionirani izdanjem reprezentacije Ćavija Ernandesa. Jedan igrač ipak nije imao razloga da brine zbog ocene, dvostruki strelac Meks Merdink. Napadač Holandije bio je junak utakmice na stadionu „Rajko Mitić“. Najpre je u 30. minutu realizovao jedanaesterac, a zatim u 69.… »
Fudbaleri Srbije poraženi od Holandije
Politika pre 8 sati
Fudbaleri Srbije poraženi su na stadionu „Rajko Mitić” od Holandije rezultatom 2:1 u meču drugog kola Grupe A2 Lige nacija. Posle dva odigrana meča Srbija nema ni bod, dok Holandija sad ima četiri boda. Srbija je imala veliku šansu u 17. minutu, ali je Dejan Joveljić iz odlične pozicije šutirao pravo u golmana. U istom minutu igru je napustio fudbaler Holandije Kodi Gakpo, a zamenio ga je Ruben van Bomel. U 30. minutu Holandija je povela golom Meksa Merdinka sa… »
Srbija poražena od Holandije u Ligi nacija
Radio 021 pre 8 sati
Holandija je povela golom Meksa Merdinka u 30. minutu sa penala, da bi izjednačenje Srbiji doneo Luka Jović u 46. minutu. Pobedu gostima doneo je svojim drugim golom Merdink u 69. minutu. Prvi udarac u okvir gola uputila je selekcija Srbije u 17. minutu, kada je loptu u prostor poslao Kosta Nedeljković, ali je udarac Dejana Joveljića odbranio holandski golman Bart Verbrugen. Samo minut kasnije Holandija je uputila prvi šut ka golu Srbije, kada je sa ivice kaznenog… »
"Morali smo bolje da napadamo Srbiju": Ćavi i posle pobede našao greške Holandije
Mondo pre 9 sati
Tokom konferencije istakao je da njegov tim mora bolje da napada prostor, ali da im nije bilo lako jer se Srbija branila u niskom bloku. "Mislim da možemo da igramo bolje, napredujemo. Srbija ima dobre pojedince - Jovića, Tadića, Kostića... Nismo dobro počeli drugi deo meča. Smatram da smo zaslužili pobedu", rekao je Ćavi i dodao: "Srećan sam, ali što se tiče fudbala - moramo da budemo bolji. Ima vremena. Manje-više, isti meč. Protiv Nemačke je bilo drugačije, sada… »
Luka Jović krivi sebe za poraze Srbije: "Da sam tada pogodio, bilo bi drugačije"
Mondo pre 10 sati
Prvo je izgubila od Grčke golom u poslednjem minutu (2:1), pa onda i od Holandije (2:1). Oba meča odigrana su na "Marakani", ali je druga utakmica bila mnogo bolje odigrana. To misli i strelac jedinog gola za "orlove" Luka Jović. "Naglasio bih da smo odigrali jako dobar meč, borili smo se, bili svi kao jedan tokom celog meča. Ponosan sam na momke. Što se gola tiče, mislim da smo isto tako odigrali u prvom delu, imali smo šanse za gol, nije nam se dalo. Eto, meni se… »
Jović nakon poraza od Holandije: "Nedostajao je kvalitet"
Nova pre 9 sati
„Odigrali smo dobru utakmicu, dosta bolju nego protiv Grčke. Pokazali smo zube, pokazali smo da možemo. Dobili smo samopouzdanje i ovo treba da nam bude pokazatelj kako treba dalje. Mogao sam da postignem tri gola, kao i protiv Grčke. Nekada uđe, nekada ne. To je fudbal“, rekao je Jović. Na pitanje šta je nedostajalo Srbiji za pobedu, napadač je imao kratak odgovor. „Kvalitet. Igrali smo protiv jedne od najboljih reprezentacija na svetu, a ne neke tamo“, jasno je… »
Luka Jović otkrio šta je nedostajalo Srbiji protiv Holandije (video)
Photo: Dusan Milenkovic/ATAImages Fudbaleri Srbije sa dva poraza su otvorili Ligu nacija. Nakon Grčke, "orlove" je pobedila i Holandija sa 2:1 na stadionu "Rajko Mitić". Dva gola za domaće postigao je Maks Merdnik, dok je jedini za "orlove" delo Luke Jovića. Posle meča upravo je centralni napadač AEK-a izneo utiske. Prvo govorio za TV Arena sport, a zatim je imao priliku da razgovara sa predstavnicima medija u pres zoni stadiona "Rajko Mitić". Kakav je utisak u… »
"Ponosan sam na momke": Luka Jović se oglasio posle utakmice Srbija - Holandija
Večernje novosti pre 10 sati
FOTO: Dusan Milenkovic/ATAImages Napadač AEK-a žali za krajnjim rezultatom. - Pre svega bih naglasio da smo odigrali dobru utakmicu. Celu utakmicu smo bili svi kao jedan, ponosan sam na sve momke. Što se tiče gola, da smo odigrali dobru utakmicu i u prvom poluvremenu, nije nam se dalo, ali se meni vratilo za promašaj protiv Grčke. Ostaje žal što nismo zadržali taj rezultat i da postignemo drugi da izjednačimo. Možemo da budemo zadovoljni ovom utakmicom i treba da… »
(VIDEO) Zlatna izmena: Joviću jedan minut dovoljan za 1:1!
Sport klub pre 10 sati
Fudbaleri Srbije uspeli su da izjednače na 1:1 protiv Holandije već na startu drugog poluvremena. Luka Jović koji je u pauzi ušao sa klupe, uspeo je da pogodio mrežu holandskog gola, i to nakon dve odbrane golmana gostiju. Manje od jednog minuta na terenu bilo je dovoljno Joviću da vrati „Orlove“ u egal. Podsetimo, Holanđani su poveli u prvom poluvremenu golom iz penala.… »
VIDEO Konačno: Srbija izjednačila protiv Holandije, Jović ušao i odmah dao gol
Nova pre 10 sati
Luka Jović je na poluvremenu zamenio Dejana Joveljića i ta izmena se odmah isplatila selektoru Veljku Paunoviću. Srbija je organizovala lepu akciju, golman Bart Verbrugen je dva puta spasio svoj tim u nekoliko sekundi, ali onda je i on morao da izvadi loptu iz mreže. Lopta je došla do Saše Lukića, koji je šutirao, ali nije zahvatio loptu kako je hteo. Zapravo, tim potezom je asistirao Joviću, koji je bio na pravom mestu u pravo vreme, te je loptu spretno poslao u… »
(VIDEO) Nedić otklonio dilemu: Jeste penal!
Sport klub pre 11 sati
Posle duela Alekse Terzića i Krisensija Samervila sudija Marčinjak dosudio je penal. Sudijski ekspert Dejan Nedić smatra da je odluka Poljaka ipak opravdana. – Dok smo radili analizu delovalo nam je da nije penal. Dok se nije pojavio snimak iz sudijske perspektive. Gledamo levu nogu našeg igrača (Terzića) i levu nogu njihovog igrača (Samervila). Leva noga malo kasni, on je prošao i to je to. Nažalost po nas, tako je. Ipak se Marčinjak ne bi igrao da ne dosudi ovako… »
VIDEO Evo kako je Srbija primila gol od Holandije, ovo ne bi smelo da se dešava
Nova pre 11 sati
U 28. minutu dogodilo se ono što ne bi smelo, bar ne na ovom nivou. Krisensio Samervil je po desnom krilu pretrčao Aleksu Terzića, ali je jedva došao do lopte, koju je poslao ka petercu, s tim da je Saša Lukić stigao do nje. Ipak, sudija Šimon Marčinjak je pokazao na belu tačku, jer je Terzić zakasnio, te užasno startovao i oborio Samervila, koji je pao i dileme nije bilo. VAR je potvrdio odluku glavnog sudije, a Holanđane je u prednost doveo Mex Merdink, koji je… »
Vesti dana »
UKRAJINSKA KRIZA: Kremlj: Još nije odlučeno o odlasku Putina na samit G20; Rusi pogodili dva data centra u Kijevu
RTV pre 15 minutajoš 1 povezana
Jutro hladno, tokom dana sunčano i toplo: temperatura do 26 stepeni
Telegraf pre 1 satjoš 4 povezane
Olimpijakos u drami razočarao Trinkijerija i PAOK, dominantni Vezenkov doneo prvi trofej u sezoni
Nova pre 6 satijoš 1 povezana