Povezane vesti

Advokat Kočić o pomilovanju „Novosadske dvanaestorke“: Uskraćena im je mogućnost da dokažu nevinost pred sudom

Advokat Kočić o pomilovanju „Novosadske dvanaestorke“: Uskraćena im je mogućnost da dokažu nevinost pred sudom

Insajder pre 9 sati
Okupljanje ispred suda u Novom Sadu pred nastavak suđenja studentima i aktivistima, foto: Insajder/Stefan MIljuš Vučić je večeras saopštio da je pomilovao 49 osoba, među kojima je 12 novosadskih aktivista optuženih za pokušaj rušenja ustavnog poretka. Naveo je i da je pomilovao 11 osoba koje su, prema njegovim rečima, učestvovale u incidentima protiv studenata u blokadi. Kočić, koji zastupa Srđana Đurića, Lada Jovovića i Anju Pitulić, smatra da pomilovanje neće… »
Advokat Kočić o Vučićevom pomilovanju: Cilj je da se ne priča o SNS kriminalcima

Advokat Kočić o Vučićevom pomilovanju: Cilj je da se ne priča o SNS kriminalcima

Nova pre 10 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je večeras, pre nego što je podneo ostavku na tu funkciju, izjavio da je pomilovao 49 osoba, uključujući "12 lica iz Novosadske grupe na čelu sa Milom Pajić", kao i "11 lica koji su sa druge strane učestvovali u incidentima protiv blokadera". "Na prvom mestu bih istakao da je ovakva odluka predsednika promišljena, cilj je da mediji pričaju o Novosadskoj dvanaestorici, a ne o SNS kriminalcima koje je predsednik pomilovao u ko zna… »
Advokat Kočić: Cilj Vučićevog pomilovanja je da se priča o "Novosadskoj dvanaestorici", a ne o SNS kriminalcima

Advokat Kočić: Cilj Vučićevog pomilovanja je da se priča o "Novosadskoj dvanaestorici", a ne o SNS kriminalcima

N1 Info pre 10 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je večeras, pre nego što je podneo ostavku na tu funkciju, izjavio da je pomilovao 49 osoba, uključujući "12 lica iz Novosadske grupe na čelu sa Milom Pajić", kao i "11 lica koji su sa druge strane učestvovali u incidentima protiv blokadera". "Na prvom mestu bih istakao da je ovakva odluka predsednika promišljena, cilj je da mediji pričaju o Novosadskoj dvanaestorici, a ne o SNS kriminalcima koje je predsednik pomilovao u ko zna… »
Srđan Đurić odbio Vučićevo pomilovanje: Ne tražim milost, već pravdu i pravično suđenje

Srđan Đurić odbio Vučićevo pomilovanje: Ne tražim milost, već pravdu i pravično suđenje

Insajder pre 11 sati
Foto: Insajder Đurić je jedan od 12 aktivista PSG i studetske grupe STAV koji su osumnjičeni za navodno pripremanje dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti, odnosno za navodni pokušaj rušenja ustavnog poretka. "Posle više godina borbe protiv mafijaškog kartela na vlasti u kojoj sa, privođen više od deset puta, prebijan, targetiran, procesuiran u izmišljenim postupcima, ruku 'pomirenja' ne prihvatam", naveo je Đurić na svom Instagram nalogu. Đurić je istakao da… »
Đurić reagovao na Vučićevo pomilovanje: "Ne prihvatam ruku pomirenja, ovo je besraman pokušaj da pravdu izbegnu oni kojima…

Đurić reagovao na Vučićevo pomilovanje: "Ne prihvatam ruku pomirenja, ovo je besraman pokušaj da pravdu izbegnu oni kojima…

Nova pre 11 sati
Đurić je jedan od 12 aktivista PSG i studetske grupe STAV koji su osumnjičeni za navodno pripremanje dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti, odnosno za navodni pokušaj rušenja ustavnog poretka. "Posle više godina borbe protiv mafijaškog kartela na vlasti u kojoj sa privođen više od deset puta, prebijan, targetiran, procesuiran u izmišljenim postupcima, ruku 'pomirenja' ne prihvatam", naveo je Đurić na svom Instagram nalogu. Đurić je istakao da ne traži… »
Vučić: Doneo sam odluku o aboliciji i pomilovanju 49 osoba, među njima i "novosadska grupa"

Vučić: Doneo sam odluku o aboliciji i pomilovanju 49 osoba, među njima i "novosadska grupa"

Insajder pre 12 sati
Fotografija sa ranijih suđenja. Foto: Stefan MIljuš "Ja sam pretposlednjeg dana svog predsednikovanja doneo odluku o abolicijama i pomilovanju 49 lica. Od toga su 23 lica vezana za sve ove užasne događaje kroz koje smo prolazili u poslednjih godinu i po dana. I uprkos mišljenju dela komisije, uprkos mišljenju različitih službi Srbije, bezbednosnih službi, ja sam doneo odluku da pomilujem 12 lica iz Novosadske grupe, na čelu sa Milom Pajić", rekao je Vučić… »
Vučić: Doneo sam odluku o aboliciji i pomilovanju 49 osoba

Vučić: Doneo sam odluku o aboliciji i pomilovanju 49 osoba

Euronews pre 12 sati
Od toga su 23 lica vezana za sve ove užasne događaje kroz koje smo prolazili u poslednjih godinu i po dana. I uprkos mišljenju dela komisije, uprkos mišljenju različitih službi Srbije, bezbednosnih službi, ja sam doneo odluku da pomilujem 12 lica iz Novosadske grupe, na čelu sa Milom Pajić", rekao je Vučić obraćajući se javnosti iz zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike. Dodao je da je doneo odluku i da pomiluje 11 lica koja su, sa druge strane,… »
Pomilovani novosadski aktivisti optuženi za planiranje državnog udara

Pomilovani novosadski aktivisti optuženi za planiranje državnog udara

Radio 021 pre 12 sati
Kako je naveo Vučić, to radi "zbog njihovih godina", a ne zbog toga što su "krivi ili nisu krivi". "To sam uradio i da ne bi dobili višegodišnje, ogromne, zakonske kazne", objasnio je Vučić. Kako je naveo, ovaj njegov akt treba posmatrati isključivo kao "milosrđe predsednika republike". Ipak, rekao je da "sve najgore misli o njihovoj politici" i da neće ulaziti u legalne i legitimne aspekte njihovih delovanja. Podsećamo, sudski postupak protiv novosadskih aktivista… »

Vesti dana »