Povezane vesti

Svi ga obožavali, a odigrao samo jednu glavnu ulogu: Evo zbog čega su legendarnog glumca odbijali za vodeće role: "Svestan sam…

Svi ga obožavali, a odigrao samo jednu glavnu ulogu: Evo zbog čega su legendarnog glumca odbijali za vodeće role: "Svestan sam…

Blic pre 1 dan
Preminuo je 1993. godine, a u rodnom Kruševcu podignuta mu je bista – ostavivši trajan trag u srpskoj umetnosti. Neki glumci ostvare na stotine uloga, a ipak ostanu zaboravljeni. Drugi odigraju samo jednu glavnu ulogu i zauvek postanu deo filmske istorije. Upravo takva bila je sudbina Taška Načića, jednog od najomiljenijih srpskih glumaca i majstora komedije. Iako je obeležio domaću kinematografiju, malo ko zna da je za celog života dobio samo jednu glavnu ulogu.… »
"Ne mogu da igram ljubavnike niti heroje": Iza kultnih uloga Taška Načića krila se jedna prepreka o kojoj je otvoreno govorio…

"Ne mogu da igram ljubavnike niti heroje": Iza kultnih uloga Taška Načića krila se jedna prepreka o kojoj je otvoreno govorio…

Nova pre 1 dan
Načić je bio visok 192 centimetra i smatrao je da se zbog svoje pojave ne uklapa u svaki lik. To ga nije obeshrabrivalo: ulogama koje je dobijao nastojao je da pruži najviše što može. „Svestan sam da, zbog svoje spoljašnjosti, ne mogu da igram ljubavnike niti heroje. Potpuno sam siguran da nikada neću biti Hamlet“, rekao je Načić jednom prilikom. Novinari su ga svojevremeno pitali i kako doživljava to što reditelji u njegovim ulogama ističu fizički izgled.… »

Vesti dana »