Povezane vesti

Jokić Amerikancima pričao o letu sa Srbijom: "Prijalo mi je" VIDEO

Jokić Amerikancima pričao o letu sa Srbijom: "Prijalo mi je" VIDEO

B92 pre 1 sat
Centar Denvera Nikola Jokić ovog leta dobio je novu ulogu u reprezentaciji Srbije, jer je prvi put bio kapiten nacionalnog tima, a osim toga je sarađivao i sa novim selektorom Dušanom Alimpijevićem. Sve to bila je tema medijskog dana Nagetsa, gde su američki novinari želeli da ih Jokić objasni da li će mu to iskustvo pomoći u novoj sezoni sa timom iz Kolorada. Srpski as ističe da mu je kapitenska traka donela pre svega veći osećaj odgovornosti. "Šta su mi ta dva… »
Jokić potpisuje najveći ugovor u istoriji NBA lige: Zahteva klauzulu koja je retko viđena i to bi moglo sve da promeni

Jokić potpisuje najveći ugovor u istoriji NBA lige: Zahteva klauzulu koja je retko viđena i to bi moglo sve da promeni

Nova pre 15 sati
Nikola Jokić mogao bi narednog leta da potpiše ugovor kakav NBA liga još nije videla i dodatno učvrsti svoju budućnost u Denver Nagetsima. Srpski centar ovog leta nije produžio saradnju sa Denverom, što je otvorilo brojna pitanja o njegovoj budućnosti, ali razlog za takvu odluku trebalo bi da bude isključivo finansijske prirode. Čekanjem do leta 2027. godine Jokić bi mogao da zaradi oko 80 miliona dolara više nego da je novi ugovor potpisao odmah. Američki novinar… »
Jokić: Potpisaću novi ugovor sa Denverom sledeće godine

RTV pre 1 minut
Jokic je na medija deju potvrdio plan da sledeceg leta potpiše petogodišnji ugovor sa tom franšizom, prenosi Denver post. Srpski košarkaš je odbacio svaku pomisao da je na njegovu odluku da drugu godinu zaredom odloži potpisivanje uticala želja da vidi u kom ce se smeru tim kretati ove sezone. "Potpisacu sledece godine", rekao je Jokić, a zatim, nakon krace pauze, dodao uz dozu humora "ako me budu želeli". On je ovog jula mogao da potpiše četvorogodišnje produženje… »

Politika pre 1 sat
Srpski košarkaš Nikola Jokić izjavio je danas da će sledeće godine potpisati novi ugovor sa Denverom, istakavši da je njegova odluka da odloži potpisivanje produžetka ugovora sa Nagetsima bila isključivo poslovne prirode. Jokić je na medija deju potvrdio plan da sledećeg leta potpiše petogodišnji ugovor sa tom franšizom, prenosi „Denver postˮ. Srpski košarkaš je odbacio svaku pomisao da je na njegovu odluku da drugu godinu zaredom odloži potpisivanje uticala želja… »
Jokić i Denver: Srpski reprezentativac otkrio koliko će to trajati

Jokić i Denver: Srpski reprezentativac otkrio koliko će to trajati

Euronews pre 1 sat
Da li bi to što ga još nije potpisao moglo da postane tema tokom sezone i ometa ekipu? Srpski centar nije ostavio mnogo prostora za raspravu. "Potpisaću naredne godine, ako me budu želeli", kratko je odgovorio Jokić. O tome koliko mu Denver znači govorio je opširnije. Upitan zašto bi voleo da čitavu NBA karijeru provede u istom klubu, kao što su to učinili Stef Kari, Dirk Novicki i Kobi Brajant, prisetio se kako su Nagetsi izgledali kada je stigao. "Kad sam došao,… »
Jokić: Potpisaću novi ugovor sa Denverom, ako me budu želeli

Jokić: Potpisaću novi ugovor sa Denverom, ako me budu želeli

RTS pre 1 sat
Na pitanje da li bi to što još nije potpisao novi ugovor moglo da postane tema tokom sezone i ometa ekipu, Jokićev odgovor je bio kratak. "Potpisaću naredne godine, ako me budu želeli", istakao je Jokić. O želji da čitavu NBA karijeru provede u Denveru govorio je opširnije. Podsetio je na to kako su Nagetsi izgledali kada je stigao u klub i na put koji je ekipa od tada prešla. "Kad sam došao, dvorana je bila poluprazna", rekao je Jokić. Putovanja, treninzi, rani… »
Nikola Jokić objavio gde nastavlja karijeru! Ceo svet je ovo čekao: Oglasio se srpski as i poručio kada će i za koga potpisati…

Nikola Jokić objavio gde nastavlja karijeru! Ceo svet je ovo čekao: Oglasio se srpski as i poručio kada će i za koga potpisati…

Kurir pre 1 sat
Jokić se pojavio pred novinarima na "danu za medije" koji je organizovao njegov Denver. Pitanje na koje je Jokić morao da odgovori, ticalo se ugovora koji još uvek nije potpisao. "Nisi potpisao ugovor (produžetak saradnje sa klubom) ovog leta. Šta možeš da kažeš o razgovorima koje si imao sa čelnicima i da li misliš da bi to pitanje moglo da bude ometajući faktor za tebe i druge u Nagetsima?" "Potpisaću sledeće godine", rekao je Jokić, a zatim dodao: "Ako me budu… »
Jokić i novi ugovor: Ako me žele, potpisaću naredne godine

Jokić i novi ugovor: Ako me žele, potpisaću naredne godine

Sport klub pre 1 sat
Jokićev aktuelni ugovor ističe za dve godine, ali za sezonu 2027-28 ima opciju izlaska iz aktuelnog ugovora. Trostruki MVP NBA lige nije ovog leta potpisao produžetak ugovora sa Denverom, ali iza te odluke postoji veoma jednostavna finansijska logika. Ako sačeka leto 2027. godine, Jokić bi mogao da potpiše novi petogodišnji ugovor vredan projektovanih 359,5 miliona dolara. Bio bi to najveći ugovor u istoriji NBA lige. Jokić je ovog leta mogao da potpiše maksimalno… »
Jokić otkrio sve! Srbin potpisuje novi ugovor sa Denverom, evo kada će se to desiti!

Jokić otkrio sve! Srbin potpisuje novi ugovor sa Denverom, evo kada će se to desiti!

Večernje novosti pre 2 sata
Photo: Justin Edmonds / Getty images / Profimedia Posle igranja za reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Mundobasket i zasluženog odmora, Nikola Jokić se vratio u Denver. Tokom "medija dana", najboljem igraču nekadašnjeg NBa šampiona, novinari su postavili više pitanja, a među njima se našlo i neizbežno produženje ugovora. Srbin je po ko zna koji put dobio pitanje kada će staviti potpis na novu vernost Denveru, dok je Jokić otklonio sve dileme. Naime, najbolji… »
Jokić će potpisati ugovor kakav NBA liga nikada nije videla

Jokić će potpisati ugovor kakav NBA liga nikada nije videla

Nova pre 2 sata
Čekanje do leta 2027. godine za Nikolu Jokića doneće istorijsku finansijsku dobit i trajno će promeniti granice NBA poslovanja. Prema saznanjima američkih medija, srpski centar bi u tom trenutku stekao uslove da potpiše petogodišnji maksimalni ugovor vredan neverovatnih 360 miliona dolara. Ukoliko dođe do realizacije ovog posla, trostruki MVP NBA lige postao bi najplaćeniji košarkaš u istoriji NBA po ukupnoj vrednosti ugovora. "Potpisaću sledeće godine, naravno,… »
Jokić odgovorio na najvažnije pitanje VIDEO

Jokić odgovorio na najvažnije pitanje VIDEO

B92 pre 2 sata
Srpski centar to je potvrdio na Media Day-u pred početak nove NBA sezone. "Potpisaću sledeće godine, ako me žele", rekao je Jokić, odgovarajući na pitanje o produženju saradnje sa Nagetsima. Jokić je i ranije govorio da želi da ostane u Denveru do kraja karijere, a sada je potvrdio i vremenski okvir za novi ugovor. Srpski centar trenutno ima važeći ugovor sa Nagetsima do kraja sezone 2026/27, dok za sezonu 2027/28 ima igračku opciju. Razlog za čekanje je pre svega… »
Jokić potvrdio da li će napustiti Denver, više nema dileme VIDEO

Jokić potvrdio da li će napustiti Denver, više nema dileme VIDEO

Nova pre 2 sata
"Potpisaću sledeće godine, naravno, ako me budu želeli", rekao je Jokić i tako prekinuo sve glasine o njegovom odlasku iz Denvera. "I'm going to sign next year." - Nikola Jokic just now at Media Day 🃏✍️ pic.twitter.com/xQ5ZqwALu5 Srpski centar ovog leta nije produžio saradnju sa Denverom, što je otvorilo brojna pitanja o njegovoj budućnosti, ali sada je sve jasno. Čekanjem do leta 2027. godine Jokić bi mogao da zaradi oko 80 miliona dolara više nego da je novi… »
Nikola Jokić: "Potpisaću, ako budu želeli"

Nikola Jokić: "Potpisaću, ako budu želeli"

Mondo pre 2 sata
Denver je njegov drugi dom, karijeru će završiti kao najbolji igrač u istoriji Nagetsa, a narednog leta potpisaće najveći ugovor u istoriji NBA - i to je jasno rekao Amerikancima. Već dugo se priča o novom ugovoru Denvera i Jokića, koji je mogao i ovog leta da stavi paraf na saradnju. Ipak, doneo je odluku da sačeka godinu dana, pa da narednog leta potpiše produžetak ugovora sa Denverom i tako se praktično "osigura" do kraja karijere. Sada je svoju odluku… »
Nikola Jokić otvoreno rekao kada potpisuje ugovor života, čeka ga novac kakav NBA još nije video

Nikola Jokić otvoreno rekao kada potpisuje ugovor života, čeka ga novac kakav NBA još nije video

Telegraf pre 2 sata
Na Media Day-u pred početak nove NBA sezone, Jokić je ponovo upitan kada bi mogao da stavi paraf na novi ugovor, a njegov odgovor nije doneo nikakvu veliku misteriju – srpski centar je još jednom potvrdio ono što se već neko vreme najavljuje. - Potpisaću sledeće godine, ako me žele... Da podsetimo, čekanje do leta 2027. godine za Jokića bi moglo da znači ogromnu finansijsku razliku. Prema informacijama iz SAD, srpski centar bi tada mogao da potpiše petogodišnji… »
Nikola Jokić dobija najveći ugovor u istoriji NBA?

Nikola Jokić dobija najveći ugovor u istoriji NBA?

Danas pre 9 sati
Ta mogućnost je već pokrenula pitanja o tome kako će Denver graditi tim oko njega. Nagetsi su iza sebe ostavili sezonu sa učinkom 54-28, koja je završena porazom u prvoj rundi plej-ofa od Minesota Timbervulvsa, piše yahoo.sports. U međuvremenu, Jokić ostaje centralna figura svega što Denver pokušava da izgradi. Očekuje se da će Jokić sačekati leto 2027. godine, pre nego što potpiše sledeći ugovor. Ako to učini, mogao bi da stekne pravo na petogodišnji ugovor vredan… »
Jokić dobija 360.000.000 dolara, ali to nije sve! Milioni su samo deo priče, tu je klauzula koja menja pravila!

Jokić dobija 360.000.000 dolara, ali to nije sve! Milioni su samo deo priče, tu je klauzula koja menja pravila!

Kurir pre 13 sati
Ali novac nije jedina stvar zbog koje je ova priča toliko zanimljiva. Jokić bi, prema pravilima NBA kolektivnog ugovora, mogao da dobije i klauzulu zabrane trejda, što bi značilo da Denver ne bi mogao da ga pošalje u drugi klub bez njegove saglasnosti. Reč je o mogućnosti koju Jokić dobija ako sačeka leto 2027. i tada kao slobodan igrač potpiše novi petogodišnji maksimalni ugovor. Jokić trenutno ima ugovor sa Denverom do kraja sezone 2026/27, uz igračku opciju za… »
Jokić dobija najveći ugovor u istoriji NBA lige!

Jokić dobija najveći ugovor u istoriji NBA lige!

B92 pre 14 sati
Iako je Srbin više puta izrazio želju da ostane u Koloradu, dogovor još nije finalizovan. Čekanje do sledećeg leta ima smisla u finansijskom pogledu, pošto Jokić može da dobije projektovano petogodišnji ugovor vredan 360.000.000 dolara. Bio bi to najbogatiji ugovor u istoriji NBA lige. Iako stručnjaci iz lige očekuju da trostruki MVP ostane, Denver ne sme da se opusti, jer ukoliko tim opet bude ispao iz borbe za "prsten", podsticaj za odlazak mogao bi da poraste.… »

Vesti dana »