Povezane vesti
Oglasila se urednica RTS-a nakon smrti oca, poznatog pevača Slavka Perovića: Ovako se oprostila od njega
Telegraf pre 6 sati
Slavko je bio otac urednice zabavnog programa RTS-a, Sandre Perović, koja se sada oglasila ovim tužnim povodom. Sandra je na Instagramu objavila fotografiju svog oca iz mlađih dana i oprostila se od njega emotivnim rečima. - Volim te najviše, tatice moj najbolji - napisala je Sandra Perović. Ko je bio Slavko Perović Slavko Perović ostaće poznat po izvođenju meksičkih pesama, koje su šezdesetih godina bile veoma popularne u Jugoslaviji. Među njegovim najpoznatijim… »
"Volim te najviše, tatice moj najbolji": Oglasila se Sandra Perović nakon smrti oca, urednica zabavnog programa RTS neutešna
Blic pre 7 sati
Njegovi najpoznatiji hitovi su "Mama Huanita", "Pesma majci" i "Ja pijem čašu gorkih suza". Sandra Perović, urednica RTS-a i ćerka legendarnog pevača Slavka Perovića, oglasila se na društvenoj mreži Instagram nakon vesti da je njen otac umro u 93. godini. Ona je na Instagramu objavila fotografiju oca Slavka iz mlađih dana i oprostila se od njega emotivnim rečima. "Volim te najviše, tatice moj najbolji." Slavko Perović ostaće poznat po izvođenju meksičkih pesama,… »
Preminuo pevač Slavko Perović, jedan od pionira muzičkog programa Televizije Beograd
Euronews pre 7 sati
Perović je bio jedan od najpopularnijih pevača jugoslovenske zabavne muzike šezdesetih godina, izvodeći zabavnu i starogradsku muziku, romanse, meksičke i grčke pesme, šansone, napolitanske melodije i kompozicije iz srpske muzičke baštine. Bio je jedan od pionira muzičkog programa Televizije Beograd, pokrenute 1958. godine, gde već 1962. sa svojim triom nastupa u popularnoj emisiji "Sredom u šest", koju je vodila Beba Lončar, a potom i u emisijama "Kod zlatnog… »
Ko je bio otac Sandre Perović koji je umro u 93. godini? Pevač prodao milionske tiraže, Jugoslavija ga je obožavala zbog ovih…
Blic pre 9 sati
Ostaće upamćen kao prepoznatljiv izvođač meksičkih pesama, koje su tokom šezdesetih godina prošlog veka uživale ogromnu popularnost širom bivše Jugoslavije. Njegovi čuveni hitovi, među kojima se izdvajaju „Mama Huanita“, „Pesma majci“, „Ja prodajem crne oči“, „Jedan dan života“ i „Ja pijem čašu gorkih suza“, ostali su trajni deo domaće muzičke baštine. Ploče koje je izdao za diskografsku kuću „Jugoton“ prodate su u milionskom tiražima. Muzički put Slavka Perovića… »
Preminuo poznati pevač Slavko Perović, otac urednice zabavnog programa RTS-a
Telegraf pre 9 sati
Slavko Perović ostaće poznat po izvođenju meksičkih pesama, koje su šezdesetih godina bile veoma popularne u Jugoslaviji. Među njegovim najpoznatijim hitovima izdvajaju se "Mama Huanita", "Pesma majci", "Ja prodajem crne oči", "Jedan dan života" i "Ja pijem čašu gorkih suza". Njegove ploče izdate za diskografsku kuću "Jugoton" prodate su u milionskom tiražu, a pesme su ostale deo muzičke arhive i podsećanje na vreme kada su meksički melosi osvajali publiku širom… »
Umro pevač Slavko Perović: Otac urednice zabavnog programa RTS Sandre Perović preminuo u 93. godini
Kurir pre 9 sati
Muzička scena ostala je bez još jednog velikana. Slavko Perović, slavni pevač koji je šezdesetih godina prošlog veka doneo duh Meksika na naše prostore, preminuo je u 93. godini. Široj javnosti manje je poznato da je ovaj muzički bard zapravo otac Sandre Perović, dugogodišnje novinarke, filmske kritičarke i aktuelne urednice zabavnog programa Radio-televizije Srbije. U vreme kada je meksička muzika doživljavala neverovatnu ekspanziju na Balkanu, Slavko Perović bio… »
Umro pevač Slavko Perović, otac urednice zabavnog programa RTS Sandre Perović, preminuo u 93. godini
Blic pre 10 sati
Proslavio se izvođenjem meksičkih pesama i duetima sa Nikolom Karovićem i Silvanom Armenulić. Pevač Slavko Perović, otac urednice zabavnog programa RTS, Sandre Perović, umro je u 93. godini. Slavko Perović ostaće poznat po izvođenju meksičkih pesama, koje su šezdesetih godina bile veoma popularne u Jugoslaviji. Među njegovim najpoznatijim hitovima izdvajaju se "Mama Huanita", "Pesma majci", "Ja prodajem crne oči", "Jedan dan života" i "Ja pijem čašu gorkih suza".… »
Preminuo istaknuti muzički umetnik Slavko Perović
RTS pre 8 sati
Slavko Perović ostaće poznat po izvođenju meksičkih pesama, koje su šezdesetih godina bile veoma popularne u Jugoslaviji. Među njegovim najpoznatijim hitovima su Mama Huanita, Pesma majci, Ja prodajem crne oči, Jedan dan života i Ja pijem čašu gorkih suza. Odrastao je uz operu i koncerte, a među njegovim ranim muzičkim iskustvima bilo je i pevanje u Kulturno-umetničkom društvu „Ivo Lola Ribar“. Nastupao je na festivalima u Splitu, Opatiji i na Beogradskom proleću,… »
Preminuo pevač Slavko Perović: RTS se oprostio od oca urednice Javnog servisa Sandre Perović
Mondo pre 9 sati
Posebnu popularnost stekao je izvođenjem meksičkih pesama i čestim duetima sa Nikolom Karovićem i Silvanom Armenulić, piše RTS. Slavko Perović ostaće poznat po izvođenju meksičkih pesama, koje su šezdesetih godina bile veoma popularne u Jugoslaviji. Među njegovim najpoznatijim hitovima su "Mama Huanita", "Pesma majci", "Ja prodajem crne oči", "Jedan dan života" i "Ja pijem čašu gorkih suza". Ploče Slavka Perovića, izdate od strane diskografske kuće Jugoton, prodate… »
Umro čuveni pevač Slavko Perović
Telegraf pre 9 sati
Stekao je posebnu popularnost izvođenjem meksičkih pesama i čestim duetima sa Nikolom Karovićem i Silvanom Armenulić.Među njegovim najpoznatijim hitovima su Mama Huanita, Pesma majci, Ja prodajem crne oči, Jedan dan života i Ja pijem čašu gorkih suza. Ploče Slavka Perovića, izdate od strane diskografske kuće Jugoton, prodate su u milionskom tiražu, Bio je jedan od pionira nastanka Televizije Beograd koja je počela sa radom 1958. godine. Slavko je već 1962. godine… »
Preminuo Slavko Perović: Pevač čije su pesme obeležile šezdesete u Jugoslaviji
NIN pre 9 sati
Pevač Slavko Perović preminuo je u 93. godini. Bio je jedan od zapaženih izvođača zabavne muzike šezdesetih godina, a posebnu popularnost stekao je pevajući meksičke pesme, tada omiljene među publikom u Jugoslaviji. Među pesmama po kojima će ostati upamćen su "Mama Huanita", "Pesma majci", "Ja prodajem crne oči", "Jedan dan života" i "Ja pijem čašu gorkih suza". Snimao je i duete sa Nikolom Karovićem i Silvanom Armenulić. Perović je pevao u Kulturno-umetničkom… »
Vesti dana »
Stevanović (Fondacija Ćuruvija): Vlast nema nameru da omogući REM-u da radi po zakonu
Beta pre 4 satijoš 50 povezanih
Letovi Er Srbije za Kataniju preusmereni zbog aktivnosti vulkana Etna, za putnike organizovan autobuski transfer
Newsmax Balkans pre 13 minutajoš 17 povezanih
Ambasada SAD traži povraćaj doniranih vozila od beogradskog VJT
Naslovi.ai pre 2 satajoš 13 povezanih