Povezane vesti
Tajna lista aboliranih: Ko je pomilovan i zašto javnost to još ne zna?
N1 Info pre 4 sati
Imena njih 12 je saopštio a reč je o aktivistima, političarima i studentima iz Novog Sada koji su prošlog marta prisluškivani na sastanku neposredno pre protesta u Beogradu 15. marta. Ko je na listi aboliranih još je tajna. Bivši predsednik Srbije Aleksandar Vučić pomenuo je 12 osoba iz Novog Sada. Da smo bili krivi ovaj slučaj bi tekao do kraja, ocenjuje jedan od uhapšenih Mladen Cvijetić. "Ja i moji saborci želeli smo da se sudi po pravdi do kraja i da dokažemo i… »
Tema jutra: Pomilovanje - akt milosti ili politički manevar?
N1 Info pre 5 sati
Kako je rekao, među njima je 12 članova takozvane "novosadske grupe", 11 osoba koje su učestvovale u incidentima protiv studenata, ali o preostalih 26 ni reč. Advokat Nikola Lakić za N1 kaže da je problem što javnost nije upućena u ceo postupak, a da je još gore od toga što Vučić najavljuje određenu grupu lica, da bi od očiju javnosti sklonio onu drugu grupu koja će takođe biti pomilovana.… »
Advokat Lakić: Vučić najavljuje pomilovanje jedne grupe, da bi sklonio od javnosti one druge
N1 Info pre 8 sati
Kako je rekao, među njima je 12 članova takozvane "novosadske grupe", 11 osoba koje su učestvovale u incidentima protiv studenata, ali o preostalih 26 ni reč. Advokat Nikola Lakić za N1 kaže da je problem što javnost nije upućena u ceo postupak, a da je još gore od toga što Vučić najavljuje određenu grupu lica, da bi od očiju javnosti sklonio onu drugu grupu koja će takođe biti pomilovana. Kako je u Novom danu objasnio advokat Nikola Lakić, Zakon o pomilovanju iz… »
Ministarstvo pravde: Mi ne znamo koga je Vučić pomilovao
Danas pre 9 sati
Sagovornik Bete iz Ministarstva pravde nije mogao da potvrdi da je ispoštovana zakonska procedura oko odabira lica za pomilovanje. „Mi ne znamo koga je Vučić pomilovao. Sve je to bila odluka bivšeg predsednika i naše ministarstvo neće učestvovati u sprovođenju te odluke. Vučićeve odluke bi sada trebalo da budu dostavljene nadležnim tužilaštvima i sudovima. Predmeti koji su u fazi istrage ili dokaznih radnji trebalo bi da budu dostavljeni tužilaštvima, a oni koji su… »
Mladen Cvijetić o Vučićevom pomilovanju: On nas je tužio i sudio, a sada nas kao oslobađa
N1 Info pre 9 sati
Nije nam bivši predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao ko se sve nalazi među 49 osoba koje ja pomilovao, osim kako se izrazio njih 12 iz „novosadske terorističke grupe“, na čelu sa Milom Pajić. Jedan od onih koji su se teretili za rušenje ustavnog poretka je Mladen Cvijetić iz Pokreta slobodnih građana. Za N1 navodi da je još pre nekoliko meseci čuo da SNS razmišlja o pomilovanjima. "Nisam obraćao pažnju na to jer smo moji saborci i ja želeli da nam se sudi po… »
Kada će abolirani novosadski studenti moći da se vrate iz egzila?
N1 Info pre 11 sati
Od njih 12, šestoro je u egzilu već duže od godinu i po dana. Povratnu kartu za Srbiju još ne mogu da kupe, jer Vučićeva najava ne znači ništa dok Ministarstvo pravde ne uputi rešenje nadležnim sudovima i tužilaštvima, a za to ne postoji zakonski rok. Sedam članova STAV-a (Studenti protiv autoritarne vlasti) i pet članova Pokreta slobodnih građana (PSG) optuženo je za “nasilno rušenje ustavnog poretka”. Među njima su Doroteja Antić, Anja Pitulić, Branislav… »
Marija Vasić nakon abolicije: Tužba protiv države
Radio 021 pre 11 sati
Podnoseći ostavku na mesto predsednika Srbije, Aleksandar Vučić je rekao da je nekoliko dana ranije potpisao ukaz o aboliciji i pomilovanju 49 osoba. Među njima su, kako je naveo, 23 osobe povezane sa "svim užasni događajima kroz koje smo prolazili u poslednjih godinu i po dana". Kako je istakao, reč je o 11 učesnika u incidentima protiv "blokadera", kao i 12 osoba iz novosadske grupe optužene za rušenje ustavnog poretka. Međutim, od svih pomilovanih, Vučić je… »
Aktivisti tuže državu zbog neosnovanog pritvora
Danas pre 1 dan
Vučić je pre podnošenja ostavke u nedelju najavio da će doneti odluku o pomilovanju i aboliciji pojedinih osoba zbog događaja iz prethodnih godinu i po dana, a tom prilikom pomenuo je i „novosadsku grupu“ aktivista. Dvanaest novosadskih aktivista i studenata optuženo je za navodni pokušaj rušenja ustavnog poretka. Postupak protiv njih je započet 24. novembra prošle godine, a okrivljeni su aktivisti PSG-a Marija Vasić, Davor Stefanović, Lada Jovović, Srđan Đurić i… »
Vesti dana »
Ovako je Partizan pobedio Pariz: Pogledajte najbolje akcije sa utakmice iz "grada svetlosti"
Kurir pre 26 minutajoš 49 povezanih
Hitno upozorenje EPS-a za građane: Šalju se lažni računi za struju na sumnjive mejlove
Nova pre 5 satijoš 23 povezane
Australijanci spremaju rudnik zlata u Srbiji: Na Rogozni procenjeno 288 tona, evo koliko bi vadili godišnje
Blic pre 8 satijoš 8 povezanih
Koliko će ove zime koštati grejanje na drva, gas, pelet i struju: Ovo je računica za stan od 60 kvadrata
Morava info pre 8 satijoš 15 povezanih
Šta bi bilo sa Šapićem da je Srbija u EU: Sva nasilja i krivična dela s potpisom gradonačelnika Beograda
Nova pre 2 satajoš 186 povezanih