Povezane vesti

Milan Knežević u Skupštini Crne Gore: Za mene je general Ratko Mladić heroj

Milan Knežević u Skupštini Crne Gore: Za mene je general Ratko Mladić heroj

Euronews pre 10 sati
Za 24. septembar bila je zakazana sednica parlamenta na kojoj je na inicijativu opozicionog DPS trebalo da se raspravlja o razrešenju predsednika Skupštine Andrije Mandića. Sednica nije održana jer nje bilo kvoruma, koji čini 41 poslanik. "Nakon svih ovih tirada koje sam čuo od kolega iz DPS-a i Evropskog saveza koji su zajedno sa parlamentarnom većinom potpisali tzv. Satlerov sporazum koji podrazumeva da se mora poštovati od tačke do tačke. To smo čuli i od… »
Mandić: Haški tribunal je doneo odluku o Mladiću, svi je poštuju

Mandić: Haški tribunal je doneo odluku o Mladiću, svi je poštuju

Kurir pre 13 sati
Podsetio je da je parlament "usvojio oko 500 zakona koji su usklađeni sa tradicijom Evrope, zahvaljujući upravo strankama parlamentarne većine". - Najmanje je za evropske zakone glasao DPS, ali oni imaju najglasniju evropsku priču. Glasali su za 26 odsto evropskih zakona, ali drže predavanje kao da su glavni evropejci u parlamentu - naveo je Mandić na sednici Skupštine koju je prethodno napustio DPS. Ta partija je, prema rečima Mandića, i pala sa vlasti zato što je… »
Mandić odgovorio DPS: Vi ste pomagali Mladiću, ne držite meni lekcije

Mandić odgovorio DPS: Vi ste pomagali Mladiću, ne držite meni lekcije

Newsmax Balkans pre 14 sati
Poručio je da neće dopustiti da od NSD i njega prave organizaciju usmerenu protiv bilo koga. Mandić ističe da nije ništa rekao kada su se u regionu opraštali od njihovih generala koji su takođe bili zločinci i odavali im i počasti i upućivali saučešća. "Nikada nisam upoznao Ratka Mladića, nisam pripadnik Vojske Republike Srpske, niti sam bio u prilici da pomognem toj vojsci, a ova partija koja je danas napustila parlament sve je uradila da pomogne i Ratku Mladiću i… »
"Haški tribunal doneo odluku o Ratku Mladiću i svi je poštuju" Mandić: "Izjavio sam saučešće Darku, nisam nijednu majku…

"Haški tribunal doneo odluku o Ratku Mladiću i svi je poštuju" Mandić: "Izjavio sam saučešće Darku, nisam nijednu majku…

Blic pre 14 sati
Mandić je ocenio da je bivša vlast DPS-a ranije podržavala Ratka Mladića i Vojsku Republike Srpske, podsećajući na politiku iz tog perioda. Andrija Mandić, predsednik Skupštine Crne Gore, rekao je da se prilikom izjavljivanja saučešća Darku Mladiću "nijednog rečju nije osvrnuo" na Ratka Mladića nego da je sledio tradiciju. Kako je naveo, do izbora je ostalo šest meseci i poručio da niko "neće destabilizovati parlamentarnu većinu koja je u prethodne tri godine… »
DPS ucenio Skupštinu: Mandić da osudi Mladića i prizna genocid u Srebrenici; Mandić: Zbog mene nijedna majka nije zaplakala

DPS ucenio Skupštinu: Mandić da osudi Mladića i prizna genocid u Srebrenici; Mandić: Zbog mene nijedna majka nije zaplakala

RTV pre 15 sati
Nikolić je kazao da opozicija neće bojkotovati parlament, ali da neće sarađivati niti glasati sa parlamentarnom većinom dok se ne omogući izjašnjavanje o veličanju ratnih zločinaca ili, kako je naveo, "dok Mandić ne osudi Ratka Mladića i prizna da je u Srebrenici počinjen genocid". Nikolić kaže da stanje u parlamentu nije redovno. Nećemo pristati da se danas stvara privid da jeste. Ovde smo da jasno kažemo: parlamentarna većina je uskraćivanjem kvoruma sprečila… »
Opozicija napustila sednicu parlamenta Crne Gore, rasprava ponovo o Ratku Mladiću

Opozicija napustila sednicu parlamenta Crne Gore, rasprava ponovo o Ratku Mladiću

N1 Info pre 12 sati
Na početku sednice, DPS je saopštio da neće učestvovati u radu parlamenta kako ne bi stvarao utisak da institucija normalno funkcioniše, nakon što 24. septembra nije obezbeđen kvorum za vanrednu sednicu na kojoj je trebalo da se raspravlja o smeni predsednika Skupštine Andrije Mandića. Andrija Nikolić, šef poslaničkog kluba DPS-a, izjavio je da njegova stranka neće u potpunosti bojkotovati parlament, ali da neće sarađivati sa parlamentarnom većinom niti… »

Vesti dana »