Povezane vesti
"Ovo je više Šaćirijev nego moj tim" Jokanoviću stiglo nezgodno pitanje: Srbin bez dlake na jeziku odgovorio Švajcarcu!
Kurir pre 13 sati
Srpski stručnjak nije želeo da ulazi u političke teme. „Nisam politička, već fudbalska osoba. Moj posao je da budem trener“, jasno je poručio Jokanović. Podsetio je da je tokom karijere radio u različitim sredinama, između ostalog u Dubaiju i Izraelu. U njegovu odbranu odmah je stao i direktor Bazela Andreas Herman. On je naglasio da je Jokanović kosmopolita i da njegov angažman u Moskvi ne bi trebalo posmatrati kroz političku prizmu. Predsednik i većinski vlasnik… »
Slaviša Jokanović odmah dobio pitanje o Šaćiriju i Rusiji, dao brutalan odgovor: "Nisam političar"
Telegraf pre 10 sati
Nije moglo da prođe bez pitanja o Đerdanu Šaćiriju. - U ovom trenutku ovo je više Šaćirijev klub nego moj. Očekujem dobru saradnju i očekujem da bude dovoljno motivisan da preuzme važnu ulogu u ekipi - rekao je Jokanović. Dobio je Jokanović pitanje i o Rusiji i periodu provedenom tamo. - Nisam političar, već fudbalski trener. Ako želite da pričamo o politici, možemo da pričamo i o mom periodu u Dubaiju ili Izraelu. I tamo bi bilo stvari o kojima bismo mogli da… »
Jokana pitali za Šaćirija i Rusiju: Možemo da pričamo i o Izraelu
Sport klub pre 12 sati
Švajcarska je deseta zemlja u kojoj će Jokanović raditi kao trener. „To je deo mog načina života. Imam mnogo iskustva u takvim situacijama. Zato sam uveren da ću se brzo prilagoditi Bazelu i biti spreman za posao“, poručio je novi trener FCB-a. Brzo prilagođavanje biće mu potrebno, uprkos dugoj reprezentativnoj pauzi. Prvi sati Jokanovića u novoj sredini bili su veoma intenzivni – u grad je stigao u ponedeljak uveče, u utorak ujutru prvi put se pojavio pred… »
Slaviša Jokanović: "Nisam politička ličnost, ovo je Šaćirijev tim"
Mondo pre 14 sati
Jokanović je dogovorio saradnju do kraja sezone, a u novom klubu radiće i sa Džerdanom Šaćirijem koji je u prethodnom periodu više puta provocirao Srbe. Jokanović nije komentarisao te poteze švajcarskog fudbalera albanskog porekla, već je istakao njegov značaj za ekipu. Takođe, nije želeo da komentariše ni period karijere koji je kao trener proveo u Rusiji, iako je Švajcarce zanimalo šta o tome ima da kaže. "Pre svega, nisam politička već fudbalska osoba. Radio sam… »
Ovo se neće svideti Srbima, Jokanović imao hvalospeve o Šaćiriju: Degen iz Bazela morao da se oglašava!
Hot sport pre 14 sati
Slaviša Jokanović zvanično je predstavljen kao novi trener Bazela, a njegova prva konferencija za medije donela je mnogo više od klasičnih fudbalskih pitanja. Srpski stručnjak govorio je o svojim planovima u Švajcarskoj, Džerdanu Šaćiriju, ali je morao da odgovara i na pitanja koja su se odnosila na njegove prethodne angažmane. Jokanović je tokom bogate trenerske karijere radio u različitim delovima sveta, uključujući Izrael, Ujedinjene Arapske Emirate i Rusiju.… »
Jokanović promovisan u Bazelu: "Ovo je trenutno više Šaćirijev nego moj tim"
B92 pre 14 sati
Jednog od švajcarskih novinara zanimalo je zbog čega je Jokanović 2022. godine prihvatio ponudu moskovskog Dinama, nakon početka rata u Ukrajini. Nekadašnji trener Partizana jasno je poručio da sebe ne vidi kao političku ličnost i da želi da govori isključivo o poslu kojim se bavi. "Nisam politička već fudbalska osoba. Moj posao je da budem trener", odgovorio je Jokanović, podsetivši da je tokom karijere radio i u Dubaiju i Izraelu. U njegovu zaštitu odmah je stao… »
Švajcarci pokušali da isprovociraju Jokanovića
Sputnik pre 9 sati
Švajcarski novinari pokušali su da ga odvedu na politički teren pitanjem o njegovom nekadašnjem angažmanu u Rusiji, iako je povod konferencije bilo predstavljanje novog trenera i razgovor o budućnosti Bazela. Jokanović, međutim, nije dozvolio da bude uvučen u polemiku koja nema direktne veze sa poslom zbog kojeg je stigao u Švajcarsku. „Nisam političar, već fudbalski trener. Ako želite da pričamo o politici, možemo da pričamo i o mom periodu u Dubaiju ili… »
Ja sam Srbin, 'ajde o tome da pričamo: Jokanovićeva "šamarčina" novinarima, pitali ga o Šaćiriju, Rusiji...
Večernje novosti pre 14 sati
Foto: Youtube/FC Basel 1893 Slaviša Jokanović je zvanično preuzeo kormilo švajcarskog velikana Bazela, a njegovo prvo obraćanje tamošnjim medijima izazvalo je ogromnu pažnju. Poznat kao čovek bez dlake na jeziku, smiren, ali izuzetno direktan, srpski stručnjak se na promociji na „Sent Jakobs parku“ nije libio da odgovori na „vruća“ pitanja lokalnih novinara – od političkih pritisaka zbog rada u Rusiji, preko saradnje sa Đerdanom Šaćirijem, pa sve do detalja… »
Vesti dana »
Jutro sveže, tokom dana sunčano i toplo: Najviša dnevna do 26 °C
Telegraf pre 55 minutajoš 6 povezanih
Studenti u blokadi: Svaka žena ima pravo da prošeta bez straha da će joj gradonačnik slomiti nos
Danas pre 6 satijoš 1 povezana
Koliki je kurs evra danas u Srbiji: Ovo su vrednosti po kojim menjačnice prodaju valute
Mondo pre 40 minutajoš 1 povezana