Povezane vesti
Od trnja i turskog seda, do klečanja i puzanja - šta u predizbornoj utakmici stranke misle o spoljnoj politici Srbije
RTS pre 5 sati
Gde je Kosovo i Metohija, a gde su EU, Rusija, Kina i Amerika na listi prioriteta učesnika na izborima. U svetu u kojem su "linije rascepa sve šire", kako je to rekao generalni sekretar Ujedinjenih nacija, na kojoj strani Srbija treba da traži saveznike? Treba li Srbija da teži punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, kakav odnos treba da zadrži prema Rusiji? Da li pitanje Kosova i Metohije i položaja Srba u Pokrajini Srbija može da reši sama ili i to pitanje zavisi… »
Ponoš: Vlast uspela da od politike "i Kosovo i EU" stigne do "ni Kosovo, ni EU"
Nova pre 6 sati
"To je bila zvanična politika, a u praksi su nas odveli na stranputicu od EU. Četiri zemlje će dobiti vrlo precizne tajminge za ubrzani ulazak, a Srbija nije među njima. Nisu rekli da mi to ne možemo, nego su konstatovali da ova vlast u Srbiji to neće. Mi smo uvereni da je ta politika štetna, jer nas je odvela daleko na začelje, a bili smo na čelu kolone", rekao je Ponoš. Prema njegovim rečima, spoljna politika Srbije je bila privatizovana u poslednjih 14 godina, a… »
Ponoš: Rezultat Vučićeve politike ni Kosovo ni EU
N1 Info pre 5 sati
On je za RTS kazao da od 2000. godine do danas niko nije dobio izbore, a da se nije zalagao za ulazak Srbije u EU, prenela je stranka Srbija centar (SRCE) čiji je Ponoš predsednik. "To je bila zvanična politika, a u praksi su nas odveli na stranputicu od EU", kazao je Ponoš. Po njegovim rečima, "četiri zemlje će dobiti vrlo precizne tajminge za ubrzani ulazak, a Srbija je pod 'ostalima'". Dodao je da "nisu rekli:'Vi to ne možete!', nego su samo konstatovali da ova… »
Predizborne aktivnosti – 29. septembar
RTS pre 7 sati
Iz liste "Evropska Srbija" govorili su o procesu pridruživanja Evropskoj uniji. "Jedna od najvećih neistina je da ćemo ulaskom u EU izgubiti svoj nacionalni identitet. Nećemo. Nećemo biti manje Srbi ulaskom u EU. Pogledajmo one koji su ušli pre nas. Drčniji su u isticanju svog identiteta nego pre. Ulaskom u EU srpski jezik postaće službeni jezik EU, a ćirilica je ušla u EU pre nas, eno je na novčanici evra. Ulazimo zato da bi Srbija konačno bila tamo gde pripada.… »
Vesti dana »
„Imamo nepobitne dokaze i preduzećemo odgovarajuće korake“: Siti odlučno negira krivicu
Danas pre 8 satijoš 2 povezane
Penjaroja nakon pobede istakao značaj navijača: Imam sreće što sam trener Partizana
Danas pre 5 satijoš 2 povezane
Studenti u blokadi: Svaka žena ima pravo da prošeta bez straha da će joj gradonačnik slomiti nos
Danas pre 6 satijoš 1 povezana