Povezane vesti
Trampov samit o veštačkoj inteligenciji: Ovo su tri ključna zaključka! Lider SAD okupio elitu koja "gradi zlatno doba SAD"…
Kurir pre 2 sata
Na listi gostiju bili su lideri iz OpenAI-ja, Entropika, Nvidije, SpejsEks-a, Mete i Gugla - sve ključne ličnosti u američkoj industriji veštačke inteligencije. Sastanak je održan u trenutku kada su neki rukovodioci i stručnjaci iz tehnoloških kompanija pozvali na strožiji nadzor nad veštačkom inteligencijom, navodeći zabrinutost zbog potencijalnih rizika koje ona predstavlja za čovečanstvo. Ovo su tri ključna zaključka sa Trampovog tehnološkog samita u Beloj kući.… »
Tramp okupio AI titane u Beloj kući: Kompanije sada same obećavaju da će kontrolisati svoje modele
Kurir pre 2 sata
Za istim stolom našli su se Mark Zakerberg iz Meta-e, Darijo Amodei iz Anthropic-a, Sundar Pičai iz Google-a, Džensen Huang iz Nvidije, Greg Brokman iz OpenAI-ja i Ilon Mask iz xAI-ja. Razgovor nije bio samo o razvoju novih modela, već i o tome kako sprečiti da sve sposobniji AI sistemi naprave poteze koje njihovi tvorci nisu planirali. Sastanak dolazi posle niza incidenata u kojima su AI agenti tokom testiranja pristupali stvarnim sistemima ili pokušavali da… »
Tramp okuplja vrh američke tehnološke industrije: Stižu šefovi Mete, Gugla, Nvidije i Antropika
Blic pre 5 sati
Ručak se održava u okviru celodnevne konferencije na kojoj će biti predstavljena nova veb-stranica za federalne informacije i resurse Konferencija uključuje panel diskusije o temama kao što su veštačka inteligencija, energetika i svemir Generalni direktori kompanija Antropik i Meta, Dario Amodej i Mark Zakerberg, biće među čelnicima tehnoloških kompanija koji će danas prisustvovati ručku sa američkim predsednikom Donaldom Trampom i predsednikom Predstavničkog doma… »
Tramp doneo važnu odluku o veštačkoj inteligenciji: Sudbina čovečanstva možda zavisi od toga da li je u pravu!
Telegraf pre 6 sati
Predsednik SAD Donald Tramp se u utorak obratio javnosti ispred Bele kuće, okružen tehnološkim magnatima koji, po sopstvenoj proceni, drže sudbinu planete u svojim rukama. Nekoliko sati ranije, sve učestalija upozorenja kompanija koje se bave veštačkom inteligencijom poprimila su zlokoban ton nakon otkrića da kompanija "Antropik" (Anthropic) strahuje da njeni modeli predstavljaju "katastrofalan ili egzistencijalni rizik po čovečanstvo". Ova vest se, pomalo… »
Tramp i lideri razvoja AI potpisali moralno obavezujući dokument
Politika pre 11 sati
VAŠINGTON – Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je potpisao dokument, koji se odnosi na veštačku inteligenciju, sa vodećim rukovodiocima tehnoloških kompanija u Vašingtonu. „To je skoro kao Ustav na neki način, i najveći ljudi na svetu su to potpisali, a ja sam to potpisao kao predsednik i to je zaista oblik zaštite”, rekao je Tramp novinarima nakon sastanka sa direktorima trehnoloških kompanija u Beloj kući, prenosi Rojters. On je dodao da je… »
Tramp: Tehnološke kompanije pristale na dobrovoljna pravila bezbednosti AI
Biznis.rs pre 2 sata
Posle sastanka sa vodećim ljudima američke tehnološke industrije u Beloj kući, Donald Tramp je saopštio da su kompanije pristale na dobrovoljna pravila za bezbednost veštačke inteligencije. Prema dogovoru, AI kompanije bi trebalo da angažuju nezavisne revizore koji će proveravati da li njihovi sistemi rade u skladu sa namerama onih koji su ih napravili. Kompanije su se takođe obavezale da će raditi na tome da njihovi AI alati ne provaljuju u tehničke sisteme niti… »
Tramp okupio tehnološki vrh: Potpisan dokument o veštačkoj inteligenciji
Večernje novosti pre 4 sati
Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Brandon, File - To je skoro kao Ustav na neki način, i najveći ljudi na svetu su to potpisali, a ja sam to potpisao kao predsednik i to je zaista oblik zaštite - rekao je Tramp sinoć novinarima nakon sastanka sa direktorima tehnoloških kompanija u Beloj kući, prenose mediji. - Takođe razmišljamo o formiranju neke vrste odbora u koji bismo možda stavili deset ljudi... kako bi odbor mogao da nadgleda ceo poduhvat - kazao je Tramp. Raspored… »
Tramp i rukovodioci tehnoloških kompanija potpisali dokument o veštačkoj inteligenciji
Sputnik pre 4 sati
"To je skoro kao Ustav na neki način, i najveći ljudi na svetu su to potpisali, a ja sam to potpisao kao predsednik i to je zaista oblik zaštite", rekao je Tramp sinoć novinarima nakon sastanka sa direktorima tehnoloških kompanija u Beloj kući, prenose mediji. On je dodao da je dokument "moralno obavezujući", kao i da njegova administracija razmišlja o formiranju nadzornog odbora. Tramp je potpisao i izvršnu naredbu kojom se izraz "veštačka inteligencija"… »
Tramp naredio promenu naziva za veštačku inteligenciju
Politika pre 5 sati
Američki predsednik Donald Tramp potpisao je izvršnu uredbu kojom se saveznim institucijama nalaže da termin „veštačka inteligencija” zamene izrazom „superinteligencija”. Tramp smatra da reč „veštačka” umanjuje stvarne mogućnosti ove tehnologije. Istovremeno je poručio da Sjedinjene Američke Države imaju veliku prednost u razvoju veštačke inteligencije u odnosu na druge zemlje, uključujući Kinu. „Imamo veliku prednost i zadržaćemo je. To je veoma pozitivna stvar.… »
Vesti dana »
Drama na letu za Izrael: Pilot navodno izboden, avion sleteo u Saudijsku Arabiju
BBC News pre 10 minutajoš 33 povezane
NATO avioni dignuti u 2 zemlje EU zbog ruskog napada na Ukrajinu! U Kijevu i okolinu dete među 3 ubijenih; Zelenski: Nismo oborili sve balističke rakete (video)
Kurir pre 55 minutajoš 20 povezanih
Danas ističe OFAC-ova licenca za rad NIS-a i gasni aranžman Srbije sa Rusijom
NIN pre 2 satajoš 15 povezanih