Povezane vesti
London traži od univerziteta da prekinu veze sa kineskim institutom
Politika pre 2 dana
Vlada Velike Britanije zatražila je od britanskih univerziteta da prekinu saradnju sa kineskim institutom China General Technology Research Institute (CGTRI), nakon upozorenja obaveštajne službe MI5 da ta organizacija može predstavljati paravan za špijunske aktivnosti. Britanski ministar za bezbednost Den Džarvis poručio je akademskim institucijama da bi njihovi istraživači trebalo da prekinu odnose sa ovim kineskim institutom. Prema navodima MI5, više od 100… »
Britanska vlada zatražila od univerziteta da prekinu saradnju sa kineskim institutom zbog špijunaže
REUC pre 1 dan
Vlada Velike Britanije zatražila je danas od britanskih univerziteta da prekinu saradnju sa kineskim institutom Čajna dženeral tehnolodži riserč (China General Technology Research Institute - CGTRI) za kojeg obavešajna služba MI5 tvrdi da je kulisa za špijunske aktivnosti. Ovaj sadržaj je dostupan registrovanim korisnicima. Prijavite se ili otvorite nalog da biste nastavili sa čitanjem. Jedan SNM Passport nalog za celu SNM mrežu.… »
Britanska vlada zatražila od univerziteta da prekinu saradnju sa kineskim institutom zbog špijunaže
Serbian News Media pre 1 dan
Ministar za bezbednost Den Džarvis ocenio je da bi britanski akademski radnici trebalo da prekinu sve odnose sa ovim kineskim institutom. Britanska obaveštajna služba MI5 saopštila je da je više od 100 akademaca povezanih sa Britanijom radilo na projektima koje je tajno finansirala kineska kontraobaveštajna služba, preko CGTRI. Projekti su, pored ostalog, imali veze sa sajberbezbednošću i veštačkom inteligencijom. MI5 je naveo da taj institut ima „veoma jake veze… »
Vesti dana »
Vremenska prognoza za Srbiju: Stabilno i toplo vreme uz velike temperaturne razlike
Naslovi.ai pre 4 satijoš 35 povezanih
Nepromenjene cene goriva u narednih sedam dana: benzin 207, a dizel 236 dinara
RTK pre 3 satajoš 53 povezane
Direktor škole pogođen vatrometom u glavu! Đaci bacaju petarde, policija digla helikopter i uzvraća suzavcem, gori kapija škole: Nasilje u Francuskoj! (video)
Kurir pre 3 satajoš 35 povezanih
Treće osnovno javno tužilaštvo: Kreni-Promeni vrši pritisak na postupajućeg tužioca
Beta pre 55 minutajoš 26 povezanih