Povezane vesti

Sudija Petrov: Ranije sam kritikovao Briselski sporazum a sad razumem njegov dubinski značaj

Sudija Petrov: Ranije sam kritikovao Briselski sporazum a sad razumem njegov dubinski značaj

Serbian News Media pre 6 sati
Ne govorim o primeni. Govorim o važnosti takvog jednog akta, u momentu kada je on zaključen“, rekao je Petrov za Radio Beograd. Ukazao je da je Srbija potpisala taj sporazum sa Evropskom unijom, a ne sa Prištinom i da na to treba podsetiti, pogotovo mlađe, da ne misle da je taj Briselski sporazum nekakav sporazum dve ravnopravne strane. „Iz toga je važna pouka za ubuduće: kada se potpisuje nešto važno, treba voditi računa i s kim se potpisuje, jer to što je neko… »
Petrov: Kritikovao sam Briselski sporazum, sada razumem njegov značaj

Radio sto plus pre 6 sati
Ne govorim o primeni. Govorim o važnosti takvog jednog akta, u momentu kada je on zaključen”, rekao je Petrov za Radio Beograd. Ukazao je da je Srbija potpisala taj sporazum sa Evropskom unijom, a ne sa Prištinom i da na to treba podsetiti, pogotovo mlađe, da ne misle da je taj Briselski sporazum nekakav sporazum dve ravnopravne strane. “Iz toga je važna pouka za ubuduće: kada se potpisuje nešto važno, treba voditi računa i s kim se potpisuje, jer to što je neko… »

Beta pre 6 sati
Predsednik Ustavnog suda Vladan Petrov izjavio je danas da je "prvi Briselski sporazum, po mnogo čemu, striktno posmatrano, bio sporan sa stanovišta našeg Ustava i ustavnosti", te da je čak i on bio među onima koji su ga inicijalno kritikovali. "Međutim, on je upravo sa stanovišta šireg ustavnog i državnog interesa, po meni, izdržao teret i probu vremena. Ne govorim o primeni. Govorim o važnosti takvog jednog akta, u momentu kada je on… »
Petrov: Ranije sam kritikovao Briselski sporazum, a sad razumem njegov dubinski značaj

Petrov: Ranije sam kritikovao Briselski sporazum, a sad razumem njegov dubinski značaj

N1 Info pre 5 sati
Predsednik Ustavnog suda Vladan Petrov izjavio je danas da je "prvi Briselski sporazum, po mnogo čemu, striktno posmatrano, bio sporan sa stanovišta našeg Ustava i ustavnosti", te da je čak i on bio među onima koji su ga inicijalno kritikovali. "Međutim, on je upravo sa stanovišta šireg ustavnog i državnog interesa, po meni, izdržao teret i probu vremena. Ne govorim o primeni. Govorim o važnosti takvog jednog akta, u momentu kada je on zaključen", rekao je Petrov… »
Vladan Petrov: Najvažnija tekovina Ustava iz 2006. godine je njegova preambula o Kosovu i Metohiji

Vladan Petrov: Najvažnija tekovina Ustava iz 2006. godine je njegova preambula o Kosovu i Metohiji

RTS pre 8 sati
Vladan Petrov je podsetio da je za predlog Ustava 2006. godine glasalo 242 od 250 narodnih poslanika. Kako je naveo, Ustav nije prošao kroz javnu debatu, a kaže se da je bio pisan svega nekoliko nedelja. "Bio je jedna vrsta kombinacije dva nacrta, dve tada dominantne, odnosno vladajuće političke stranke. U tom smislu, on je bio, rečima Slobodana Jovanovića iz nekog davnog vremena, 'ustav krpež'", rekao je Petrov. Objasnio je i da se, kada se spajaju dva različita… »
Petrov: Preambula o KiM je srce našeg identiteta, Ustav iz 2006. je izdržao test vremena

Petrov: Preambula o KiM je srce našeg identiteta, Ustav iz 2006. je izdržao test vremena

Euronews pre 6 sati
Petrov je za Radio Beograd rekao da je preambula ono oko čega je tada delovalo da postoji saglasnost dve tada dominantne, odnosno vladajuće političke stranke, a što je i danas najvažnija vrednost i tekovina tog Ustava. Dodao je i da se, kada se spajaju dva različita koncepta, obično postavlja pitanje da li takav ustavni tekst ima odgovarajuću konzistentnost i unutrašnju logiku. "To je preambula koju, nažalost, i danas neki studenti, kad dođu na ispit, ne znaju šta… »
„Mi smo potpisali sporazum sa Evropskom unijom, a ne sa Prištinom” Petrov: Najvažnija tekovina Ustava je njegova preambula o…

„Mi smo potpisali sporazum sa Evropskom unijom, a ne sa Prištinom” Petrov: Najvažnija tekovina Ustava je njegova preambula o…

Dnevnik pre 7 sati
Petrov je za Radio Beograd rekao da je preambula ono oko čega je tada delovalo da postoji saglasnost dve tada dominantne, odnosno vladajuće političke stranke, a što je i danas najvažnija vrednost i tekovina tog Ustava. Dodao je i da se, kada se spajaju dva različita koncepta, obično postavlja pitanje da li takav ustavni tekst ima odgovarajuću konzistentnost i unutrašnju logiku. "To je preambula koju, nažalost, i danas neki studenti, kad dođu na ispit, ne znaju šta… »
Petrov: Najvažnija tekovina Ustava iz 2006. godine je njegova preambula o AP KiM

Petrov: Najvažnija tekovina Ustava iz 2006. godine je njegova preambula o AP KiM

RTV pre 7 sati

Vesti dana »