Povezane vesti
Džeko neće kao Tadić: "Ja sam malo stariji"
B92 pre 17 sati
Džeko će protiv Švedske odigrati 152. meč u dresu "zmajeva", poslednji u reprezentativnoj karijeri. Novinari su probali da ga "nagovore" da se vrati, kao što se Dušan Tadić predomislio u nacionalnom timu Srbije. "Ne bih odlučio da ne mislim da je to to. Dušan se oprostio malo ranije, on je malo mlađi od mene, bilo je prostora da se vrati i da pomogne. Meni je to sasvim ok, ako on to misli i ako ga nacija treba to je sasvim legitimno, ne samo za Dušana, nego… »
Džeko neće kao Tadić: Legendarni napadač jasno poručio – Nema povratka!
Kurir pre 16 sati
Džeko je tokom razgovora sa novinarima upitan da li bi mogao da promeni odluku i vrati se u reprezentaciju, poput Dušana Tadića, koji je nakon oproštaja nastavio da igra za Srbiju. "Ne bih odlučio da ne mislim da je to to. Dušan se oprostio malo ranije, on je malo mlađi od mene, bilo je prostora da se vrati i da pomogne. Meni je to sasvim ok, ako on to misli i ako ga nacija treba to je sasvim legitimno, ne samo za Dušana, nego generalno za sve igrače koji se… »
Legenda BiH emotivna pred oproštajni meč: Ne mogu ja kao Tadić...
Večernje novosti pre 19 sati
AP Photo/Petros Karadjias, File Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dočekaće sutra uveče Švedsku (20.45) u okviru 3. kola B Divizije u Ligi nacija, što će ujedno biti oproštajni meč za Edina Džeka (40). Čuveni napadač će na stadionu "Bilino polje" poslednji put nositi dres sa državnim grbom, koji je dosad oblačio 151 put i dao rekordna 73 pogotka. Sve u Zenici biće u znaku popularnog "Dijamanta", koji je "zmajeve" dva puta predvodio na velikim takmičenjima… »
Edin Džeko: "Nagovarali su me, ali ne mogu ja kao Dušan Tadić"
Mondo pre 23 sata
To će Dijamantu biti poslednji 152. nastup u dresu nacionalne selekcije, a videćemo da li će uspeti da popravi svoj impresivan saldo od 73 gola za nacionalni tim. “Velika utakmica za mene lično, ali važna i za reprezentaciju. Svesni smo da dolazi lider grupe, kvalitetan tim sa novim trenerom. BIće teška utakmica za nas, ali i za njih. To su igrači koji igraju u ligama na velikim stadionima pred mnogo navijača tako da tu nema nekih problema. Zenica je naš dom,… »
Džeko na ivici suza: Kao da prvi put treba da izađem na teren…
Sport klub pre 21 sat
Duel sa Švedskom u Ligi nacija u petak biće njegov oproštaj od nacionalnog tima posle skoro dve decenije. Na poslednjoj konferenciji za medije u ulozi reprezentativca, Džeko je jedva zadržavao suze. „Nekako je tih skoro 20 godina proletelo. Preplavljen sam emocijama. Imali smo toliko srećnih trenutaka zajedno, bilo je i loših. Bilo je i kritika, nekad previše, nekad zasluženih, nekad nezasluženih, ali hvala vam na svemu tome. Dobra kritika nekad može da bude… »
Edin Džeko: Zadovolje se kad zarade prve pare, kod nas je mentalni sklop takav
Mondo pre 17 sati
Sačekao je baš taj meč i svoj 152. nastup da kaže "kraj". "Nekako, kako se približava sve, sve sam onako emotivniji. Neki pritisak u grudima osećam, neki dečački osjećaj. Isto kao kad treba prvi put da igraš utakmicu, pa eto", rekao je on na konferenciji za novinare na kojoj je pominjao i Dušana Tadića. Da li je kasno da promeni odluku? "Ovo je taman. Ne bih odlučio da mislim da to nije to". Šta će mu najviše ostati u uspomeni? "Verovatno ta dva svetska prvenstva… »
Sve je spremno za spektakl - Edin Džeko se oprašta od nacionalnog dresa: Dan kada broj "11" odlazi u istoriju...
Kurir pre 18 sati
Preplavljen sam emocijama. Imali smo toliko srećnih trenutaka zajedno, bilo je i loših. Bilo je i kritika, nekad previše, nekad zasluženih, nekad nezasluženih, ali hvala vam na svemu tome. Dobra kritika nekad može da bude korisna, da čoveku ukaže na greške koje ne vidi. Nekad ne možeš ni da priznaš da si pogrešio. Hvala vam svima. Čuvajte ove momke, pazite na njih i kada se prekine dobar niz. Daju sve od sebe i, iznad svega, vole Bosnu i Hercegovinu" rekao je… »
Čuveni Džeko se oprašta od Bosne i Hercegovine, dan kada broj "11" odlazi u istoriju, obratio se javnosti
Telegraf pre 18 sati
On se obratio i medijima na konferenciji za novinare, na kojoj je bio veoma emotivan. - Nekako je tih skoro 20 godina proletelo. Preplavljen sam emocijama. Imali smo toliko srećnih trenutaka zajedno, bilo je i loših. Bilo je i kritika, nekad previše, nekad zasluženih, nekad nezasluženih, ali hvala vam na svemu tome. Dobra kritika nekad može da bude korisna, da čoveku ukaže na greške koje ne vidi. Nekad ne možeš ni da priznaš da si pogrešio. Hvala vam svima. Čuvajte… »
Poslednji ples dijamanta: Edin Džeko protiv Švedske zauvek skida dres Bosne i Hercegovine!
Hot sport pre 20 sati
Bosna i Hercegovina će 2. oktobra protiv Švedske u Zenici odigrati utakmicu Lige nacija koja će zauvek ostati upisana u istoriju tamošnjeg fudbala, jer će Edin Džeko poslednji put obući dres nacionalnog tima. Posle gotovo dve decenije, rekorder po broju nastupa i golova oprašta se od reprezentacije pred svojim navijačima. Džeko u poslednju utakmicu ulazi sa 151 nastupom i 73 gola, čime drži reprezentativne rekorde Bosne i Hercegovine u obe kategorije. Protiv… »
Emotivne reči Džeka, odigraće poslednju utakmicu u dresu BiH: "Osećam neki pritisak u grudima"
Nova pre 20 sati
Iskusni 40-godišnji napadač stavlja tačku na reprezentativnu karijeru tokom koje je u dresu sa državnim grbom zabeležio 151 nastup i postigao rekordna 73 pogotka. Uoči emotivnog susreta na Bilinom polju u Zenici, Džeko je govorio o emocijama, definitivnoj odluci da se povuče, ali i o budućnosti državnog tima. „Teška utakmica za mene lično, ali na kraju je sve oko reprezentacije. Želim da uživam i pokušam da ostvarimo dobar rezultat, što je za mene uvek bila… »
Džeko čvrsto odlučio: "Ovo je taman"
B92 pre 21 sat
Kapiten i najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima oprostiće se od dresa koji je nosio 151 put i u kojem je postigao 73 gola. Džeko će poslednji meč za reprezentaciju odigrati protiv Švedske, a uoči susreta govorio je o emocijama, odluci da se povuče, ali i budućnosti nacionalnog tima. "Teška utakmica za mene lično, ali na kraju je sve oko reprezentacije. Želim da uživam i pokušam da ostvarimo dobar rezultat, što je za mene uvek bila najvažnija stvar. Daćemo… »
BiH se oprašta od najvećeg - spremna posebna ceremonija
B92 pre 1 dan
Edin Džeko će u petak na "Bilinom Polju" u Zenici odigrati poslednju utakmicu za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Rekorder reprezentacije sa čak 151 nastupom i 73 postignuta pogotka biće, bez dileme, zvezda večeri, a organizatori i navijačke grupe pripremili su detaljan protokol kako bi ovaj događaj protekao u najboljem redu, pišu mediji u BiH. Iako je takmičarski ulog protiv Švedske izuzetno važan (BiH ima 4 boda posle dva meča), posebna pažnja biće usmerena na… »
Ode Edin Džeko, a sa njim i deset ćevapa!
Večernje novosti pre 1 dan
ELVIS BARUKCIC / AFP / Profimedia Iskusni napadač će svoju poslednju utakmicu u dresu nacionalnog tima odigrati protiv Švedske, a glavni grad BiH sprema mu spektakularan i prilično neobičan ispraćaj koji je prevazišao okvire samog stadiona. U akciju ispraćaja kapitena uključilo se Udruženje sarajevskih ćevabdžija, koje je odlučilo da spoji kraj jedne velike sportske ere sa najpoznatijim gastronomskim brendom Sarajeva. Naime, na dan odigravanja utakmice, u svim… »
Vesti dana »
Gorivo sa nižom akcizom do 11. oktobra: Šta to znači za Kragujevčane?
iKragujevac pre 14 minutajoš 30 povezanih
Ministar traži da roditelji plate štetu koju učenici naprave tokom blokada
Politika pre 1 satjoš 24 povezane
Prvo oglašavanje heroja pilota na kobnom letu za Izrael: "Borio sam se za svoj život, ali nisam dozvolio da drugi umru"
Blic pre 1 satjoš 15 povezanih
EBRD ulazi u AikGroup: 64 miliona evra za pet odsto udela
Bloomberg Adria pre 49 minutajoš 12 povezanih