Povezane vesti

Imate beneficirani staž i planirate raniju penziju? PIO fond objasnio od čega zavisi snižavanje starosne granice

Imate beneficirani staž i planirate raniju penziju? PIO fond objasnio od čega zavisi snižavanje starosne granice

NIN pre 2 dana
Za snižavanje starosne granice važni su i ukupan staž osiguranja i stepen po kojem se staž uvećava. To znači da ni osiguranik koji ima oko 12 godina staža sa beneficijama ne može samo na osnovu tog podatka da zna koliko ranije može da ode u penziju. Potrebno je proveriti koliko je efektivno radio na tim poslovima i koliki deo njegovog ukupnog staža čini rad na mestima sa uvećanim trajanjem staža. Upravo takvu nedoumicu imao je čitalac iz Vladičinog Hana, koji se… »
"Imam 12 godina beneficiranog staža, kako da odem ranije u penziju"? Stigao odgovor iz pio fonda

"Imam 12 godina beneficiranog staža, kako da odem ranije u penziju"? Stigao odgovor iz pio fonda

Blic pre 2 dana
Iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje objašnjavaju da prilikom odlaska u starosnu penziju moraju da budu ispunjena dva ključna uslova kako bi se osiguraniku snizila starosna granica. Čitalac S. S. iz Vladičinog Hana obratio se "Glasu osiguranika", sa pitanjem u vezi sa ostvarivanjem prava na raniji odlazak u penziju: "Imam oko 12 godina staža sa beneficijama. Kako se određuje da li neko ima pravo na snižavanje starosne granice za odlazak u starosnu penziju… »

Vesti dana »