Povezane vesti
Nema kompromisa sa slobodom i uređivačkom nezavisnošću
Radar pre 6 sati
Nema kompromisa sa slobodom i uređivačkom nezavisnošću. Redakcija nedeljnika Radar protivi se svakom vidu nasilne ili puzajuće promene uređivačke politike. Zato podržavamo odvažnost celokupne redakcije portala Nova.rs da se javno suprotstavi nametanju kadrovskih rešenja bez dogovora sa redakcijom i njihovo pravo da brane uređivačku nezavisnost koju su im garantovali i novi vlasnici. Podsetimo, novinari i zaposleni na Nova.rs juče su javno saopštili da je menadžment… »
Društvo novinara Slovenije: Novo rukovodstvo zadire u uređivačku nezavisnost Nova.rs
Nova pre 8 sati
Novinari i zaposleni u srpskom portalu Nova.rs u četvrtak su obavestili javnost da je rukovodstvo kompanije Adria News Network (ANN), koja upravlja portalom, zameniku glavnog i odgovornog urednika dostavilo imena i prezimena novinara koje bi doveli u Novu. Prema navodima DNS-a, reč je o novinarima koji dolaze iz srpskih provladinih medija, poput Alo i Novosti. Tim povodom su danas Javnu agenciju Republike Slovenije za zaštitu konkurencije (AVK), Inspektorat za… »
Zaposleni TV Nova podržali kolege sa Nova.rs: "Nismo spremni da prihvatamo izmenu uređivačke politike i nametanje kadrovskih…
Nova pre 11 sati
Njihovo saopštenje prenosimo u celosti: "Od početka tranzicije u medijima u kojima radimo, najpre promenama u okviru Junajted grupe, potom prodaje Alpak fondu, mi smo bili spremni da razgovaramo i sa novom upravom i sa novim vlasnicima. Niko nije odbio razgovor i dogovor, ali će svi odbiti nametanje rešanja koja su u suprotnosti sa profesionalnim standardima novinarstva. Ono na šta nismo spremni jeste da prihvatamo izmenu uređivačke politike i nametanje novih… »
Kolege sa N1, TV Nova i Forbsa pružili podršku novinarima sa portala Nove
Vreme pre 4 sati
Od kada se saznalo da je zameniku urednika Nova.rs od menadžmenta stigao spisak imena režimskih novinara iz „Aloa“ i „Večernjih novosti“ koji bi trebalo da budu angažovani na ovom portalu, novinari i zaposleni na ovog sajta poručili su da veruju da novi menadžement želi da „neutrališe“ njihov kritički stav i istraživački rad. Sada su medijski radnici sa TV Nove izdali saopštenje u kojem kažu da stoje uz svoje kolege sa portala nova.rs u njihovom zahtevu da sačuvaju… »
Novinari i zaposleni na Nova.rs: Ne pristajemo da menadžment utiša naš kritički glas
Mašina pre 12 sati
„Nakon preuzimanja portala i novina Nova, novi menadžment na čijem je čelu Pedro Vargas Santos David, kao i Brent Sadler, izvršni direktor programa ANN-a, nisu ulili poverenje zaposlenima da će nakon promene vlasništva, koje još nisu odobrila nadležna tela, moći da rade nezavisno. Prvo je smenjen Mihailo Jovićević sa pozicije direktora United Media Digital, firme koja upravlja portalom i novinama Nova i nedeljnikom Radar, a potom je smenjen i sa pozicije glavnog i… »
Podrška novinara N1 i Forbes Srbija kolegama sa portala Nova.rs
N1 Info pre 8 sati
Novinari i zaposleni na Nova.rs juče su javno saopštili da je menadžment Adria News Network (ANN) koji upravlja portalom Nova.rs zameniku glavnog i odgovornog urednika Ratku Femiću, koji rukovodi tom redakcijom, "predočio imena i prezimena novinara koje bi doveli na Nova.rs". U momentu kada je u toku promene vlasničke strukture kompanije pod čijem okriljem posluju N1, Nova, Radar, Danas, i kada vlada višemesečna zabrinutost novinara ovih redakcija da bi promena… »
Redakcija Nova.rs upozorava na pritiske novog menadžmenta pred izbore, UNS traži očuvanje uređivačke nezavisnosti
Nedeljnik pre 1 dan
Pokušaj nametanja kadrova iz provladinih medija? Novinari i zaposleni na portalu Nova.rs saopštili su da im novi menadžment, na čelu sa Pedrom Vargasom Santosom Davidom i izvršnim direktorom programa Brentom Sadlerom, ne uliva poverenje da će moći da rade slobodno. Kako su naveli, Sadler je zameniku glavnog urednika Ratku Femiću predočio spisak novinara iz provladinih medija (poput listova Alo i Novosti) koje uprava želi da angažuje na tri meseca, smatraju da se na… »
Ratko Femić o sastanku s Brentom Sadlerom: "Od petoro ljudi čija mi je imena izdiktirao, poznajem samo jednu osobu"
Nova pre 14 sati
Femić je, gostujući u jutarnjem programu „Probudi se“ televizije Nova, govorio o sastanku sa Sadlerom, koji je prethodno opisao i u svojoj kolumni „ Brent Sadler mi je izdiktirao spisak novih kolega na Nova.rs: Ovo je atak na uređivačku nezavisnost“. Kako je objasnio, ne želi da govori o imenima ljudi koji su mu predstavljeni kao budući članovi redakcije, jer od petoro poznaje samo jednu osobu. „Rekao sam da je sporan manir. Ja ne želim da govorim o imenima tih… »
Brent Sadler mi je izdiktirao spisak novih kolega na Nova.rs: Ovo je atak na uređivačku nezavisnost
Cenzolovka pre 16 sati
Dakle, došao je emisar novog menadžmenta koga tituliraju sa CNE (Chief news executive) sa spiskom ljudi i saopštio mi: ovo su novi novinari, a ovo ti je zamenik. Obaška što sam ja i dalje zamenik glavnog urednika koji sa te pozicije vodi redakciju,otkako su prethodnog direktora Mihaila Jovićevića prvo smenili s mesta direktora, a zatim postigli sporazumni raskid radnog odnosa. Dakle, dobićemo zamenika zamenika. Snašao se prevejani veteran novinarstva kad je čuo ovu… »
UNS: Alpak kapital da održi obećanje o nezavisnosti uređivačke politike Nova.rs
Nova pre 15 sati
Redakcija portala Nova.rs juče je saopštila da je menadžment Adria njuz netvorka (Adria News Network - ANN), koji upravlja portalom, zameniku glavnog i odgovornog urednika Ratku Femiću predočio imena novinara koje bi doveo u redakciju, a koji dolaze iz medija bliskih vlastima, poput Alo i Novosti, saopštio je UNS. Kako je navedeno, to se događa 25 dana uoči parlamentarnih izbora, što dodatno otvara pitanje očuvanja uređivačke nezavisnosti i slobode novinarskog… »
Vesti dana »
Pajola o tajni Partizanovog uspeha: "Od prvog dana se time bavimo na treningu"
Mondo pre 43 minutajoš 2 povezane
Vremenska prognoza za subotu 3. oktobar 2026: Danas pretežno sunčano i toplo
Beta pre 2 satajoš 3 povezane
Poništen mu je gol u poslednjem meču: Džeko se oprostio od reprezentacije BIH (VIDEO)
Danas pre 2 satajoš 1 povezana
Liga nacija: Italija odolela na gostovanju Francuskoj, Belgija sigurna protiv Turske
Danas pre 2 satajoš 1 povezana