Povezane vesti
"Filmovi naših režisera o Jasenovcu ostaće zapisani u istoriji"
B92 pre 14 sati
Uoči premijere filma "Zlatni rez '42 - Djeca Kozare" zbog kojeg se povela oštra polemika u regionu, Vučić je, tokom posete selu Krušar, odgovarajući na pitanje da prokomentariše poziv režisera Gorana Markovića Lordanu Zafranoviću da povuče svoj film "Djeca Kozare" sa FEST-a, rekao da je taj film remek delo i da će ostati zapisan u istoriji. "Pogledao sam taj film, pogledao sam celu verziju, četiri sata, imao sam tu čast", rekao je Vučić. Naveo je da srpski narod,… »
Vučić o filmu "Djeca Kozare": Remek-delo koje će ostati zapisano u istoriji
Euronews pre 14 sati
Vučić je, tokom posete selu Krušar, odgovarajući na pitanje da prokomentariše poziv režisera Gorana Markovića Lordanu Zafranoviću da povuče svoj film "Djeca Kozare" sa FEST-a, rekao da je taj film remek delo i da će ostati zapisan u istoriji. "Pogledao sam taj film, pogledao sam celu verziju, četiri sata, imao sam tu čast", rekao je Vučić. Naveo je da srpski narod, na žalost onih koji su želeli da Jasenovac ne bude zapamćen, ima i Predraga Gagu Antonijevića,… »
Brnabić: Ako ni zbog Jasenovca ne mogu da ostave podele, onda im ništa nije sveto
NIN pre 18 sati
Potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Ana Brnabić izjavila je danas da ako neko ni zbog Jasenovca ne može da ućuti i ostavi podele po strani, onda mu u mržnji koju pokazuje ništa nije sveto. "Kada mržnja dostigne takav nivo da ti je čak i film o stravičnom stradanju, genocidu nad srpskim narodom počinjenom od strane NDH u Jasenovcu, tema za političko delovanje, dalje podele, širenje mržnje i diskriminaciju, onda to više nije mržnja, već je bolest",… »
"Važnije vam je da pričate o "ćaci" festu nego o filmu" Brnabić: "Ako ni zbog Jasenovca ne možete da ućutite i ostavite podele…
Blic pre 11 sati
Ona je kritikovala korišćenje filma o stradanju Srba u Jasenovcu za političko delovanje i podele. V.d predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić reagovala je na komentar reditelja Gorana Markovića da film "Djeca Kozare" ne bi trebalo da učestvuje na "režimskom festivalu". - Kada mržnja dostigne takav nivo da ti je čak i film o stravičnom stradanju, genocidu nad srpskim narodom počinjenom od strane NDH u Jasenovcu, tema za političko delovanje, dalje podele, širenje… »
Vesti dana »
Vremenska prognoza za subotu 3. oktobar 2026: Danas pretežno sunčano i toplo
Beta pre 5 satijoš 5 povezanih
Penjaroja posle meča otkrio ključ pobede: "Naša obaveza je bila da s eborimo zbog navijača"
Nova pre 5 satijoš 3 povezane
VIDEO Edin Džeko rekao zbogom reprezentaciji: Poslednje zbogom uz počasni špalir
Nova pre 5 satijoš 1 povezana
Spektakl Italije i Francuske u Parizu završen bez pobednika, Belgija pregazila Tursku
Nova pre 5 satijoš 1 povezana