Povezane vesti

Milivojević reagovao na pretnje novinaru N1: „Zahtevamo hitno procesuiranje napadača“

Milivojević reagovao na pretnje novinaru N1: „Zahtevamo hitno procesuiranje napadača“

Nova pre 18 sati
Milivojević navodi da su Savatiću „zastrašujuće pretnje i najprizemnije uvrede“ upućene po drugi put za manje od 24 sata, a da je ovog puta to učinio Momčilo Mandić, otac člana Srpske napredne stranke Vladimira Mandića. „Pomahnitali režim sa svojim razuzdanim jurišnicima, svestan da gubi izbore, svakodnevno pribegava nasilju prema novinarima, građanima i svima koji su rešeni da pobede naprednu mafiju“, naveo je Milivojević. On je ocenio da takvi napadi neće… »
ANEM i NUNS osudili pretnje novinaru N1

ANEM i NUNS osudili pretnje novinaru N1

Danas pre 1 dan
U saopštenju ANEM i NUNS navedeno je da je Savatović čekao na uključenje u program kada mu je prišao muškarac i poručio: „Sreća tvoja da sam sa ženom, sledeći put ću ti razbiti glavu“ i „Ja sam za ovu zemlju ratovao, a ti je uništavaš. Pazi se“. Tužiocu su dostavljene i fotografije napadača, koje je kamerman N1 uspeo da napravi, ističu ANEM i NUNS. U prijavi se traži hitna reakcija tužilaštva zbog načina na koji je lice prišlo i obratilo se novinaru, zbog jasne… »
Novinaru N1 Mladenu Savatoviću pretili razbijanjem glave

Novinaru N1 Mladenu Savatoviću pretili razbijanjem glave

In medija pre 24 sata
Kako se navodi u prijavi koju su ANEM i NUNS podneli Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, Savatoviću je prišao muškarac i rekao: „Sreća tvoja da sam sa ženom, sledeći put ću ti razbiti glavu“. Muškarac se nakon toga udaljio, ali se ubrzo ponovo približio novinaru i rekao: „Ja sam za ovu zemlju ratovao, a ti je uništavaš. Pazi se“, nakon čega je otišao u pravcu Pionirskog parka. ANEM i NUNS navode da su tužilaštvu dostavili fotografije muškarca koje je napravio… »
UNS: Hitno pronaći i kazniti odgovornog za pretnje novinaru N1 Mladenu Savatoviću

UNS: Hitno pronaći i kazniti odgovornog za pretnje novinaru N1 Mladenu Savatoviću

N1 Info pre 1 dan
U saopštenju piše da je zakonom propisano da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja u oblasti informisanja zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora. UNS je preneo da je Savatoviću, dok je izveštavao nepoznati čovek rekao "sreća tvoja da sam sa ženom, sledeći put ću ti razbiti glavu". Savatović je pretnje prijavio policiji. Dok je čekao uključenje ispred Gradske uprave u Beogradu, reporter N1 Mladen Savatović… »
UNS: Hitno pronaći i kazniti odgovornog za pretnje novinaru N1

Insajder pre 1 dan
Udruženje novinara Srbije; Foto: Srđan Ilić U saopštenju piše da je zakonom propisano da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja u oblasti informisanja zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora. UNS je preneo da je Savatoviću, dok je izveštavao nepoznati čovek rekao "sreća tvoja da sam sa ženom, sledeći put ću ti razbiti glavu". Savatović je pretnje prijavio policiji.… »

Danas pre 1 dan
U saopštenju piše da je zakonom propisano da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja u oblasti informisanja zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora. UNS je preneo da je Savatoviću, dok je izveštavao nepoznati čovek rekao „sreća tvoja da sam sa ženom, sledeći put ću ti razbiti glavu“. Savatović je pretnje prijavio policiji.… »
ANEM i NUNS: Novinaru N1 Mladenu Savatoviću upućene pretnje fizičkim nasiljem

ANEM i NUNS: Novinaru N1 Mladenu Savatoviću upućene pretnje fizičkim nasiljem

Glas Šumadije pre 1 dan
Savatović je čekao na uključenje u program N1 kada mu je prišao muškarac i rekao: „Sreća tvoja da sam sa ženom, sledeći put ću ti razbiti glavu“. Nakon što se na kratko udaljio, isti čovek mu se ponovo približio i dodao: „Ja sam za ovu zemlju ratovao, a ti je uništavaš. Pazi se“. Potom se uputio prema Pionirskom parku. ANEM i NUNS su pretnju prijavili Prvom osnovnom javnom tužilaštvu i zatražili hitnu reakciju. Tužilaštvu su dostavljene i fotografije napadača, koje… »
SRCE: Pretnje nasiljem nad novinarima je ogledalo režima koji gubi kontrolu

SRCE: Pretnje nasiljem nad novinarima je ogledalo režima koji gubi kontrolu

Danas pre 1 dan
Prema njihovim rečima, upućena pretnja je „direktna posledica višegodišnjeg targetiranja nezavisnih medija i crtanja meta na čelu svima koji profesionalno obavljaju svoj posao“. „Radikalizovano i zatrovano društveno blato, stvoreno da služi jednoj partiji odavno se izlilo i na ulice, jer kada se nasilje institucionalizuje sa samog vrha lokalne vlasti, kao što je fizički obračun gradonačelnika Šapića sa odbornicom skupštine grada, ulični jurišnici to shvataju kao… »
SRCE: Pretnje nasiljem nad novinarima su ogledalo režima koji gubi kontrolu nad sopstvenim zlom

SRCE: Pretnje nasiljem nad novinarima su ogledalo režima koji gubi kontrolu nad sopstvenim zlom

Glas Šumadije pre 1 dan
Pretnju su ranije osudili ANEM i NUNS, a sada se povodom istog slučaja oglasio i Srbija centar (SRCE), deo izborne liste „Evropska Srbija“. Poruka nasilnika da će novinaru biti razbijena glava direktna je posledica višegodišnjeg targetiranja nezavisnih medija i crtanja meta na čelu svima koji profesionalno obavljaju svoj posao, navodi se u saopštenju SRCE. Srbija je danas svedok opasnog fenomena, jer Aleksandar Vučić više ne može da kontroliše zlo koje je godinama… »

Vesti dana »