Povezane vesti
Alajbegović: Za mene je neverovatno što sam delio teren sa Džekom
Sport klub pre 7 sati
Posle oproštaja Edina Džeka na meču sa Švedskom, mladi Kerim Alajbegović koga mnogi vide kao budućeg lidera ovog tima, otkrio je kako se osećao zbog odlaska svog idola. „Za sve nas je bilo žalosno. Svi smo plakali, nekako je neobično da nije više tu. Džeko je fenomenalan čovek, fenomenalan igrač. Moramo svakog dana biti zahvalni što smo mogli sa njim da igramo. Za mene je neverovatno što sam mogao da delim teren sa njim. Kao mali dečak, gleda sam ga i mislio u… »
Na njemu je da popuni Edinove kopačke: "Kakav igrač, kakav čovek!"
B92 pre 7 sati
Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine ocenio je da je Švedska bila zahtevniji protivnik od Rumunije, protiv koje su "Zmajevi" igrali u prethodnom meču. "Mislim da je bila drugačija utakmica nego u Rumuniji. Švedska je bolja i kvalitetnija ekipa od Rumunije, a na kraju je najvažnije da nismo izgubili", rekao je Alajbegović. On je u završnici susreta postigao izjednačujući pogodak i tako doneo BiH važan bod pred domaćom publikom. Ipak, mnogo veće emocije kod… »
"Nismo bili spremni na odlazak Džeke"
B92 pre 13 sati
Muharemović smatra da nema razloga za nezadovoljstvo nakon osvojenog boda protiv Švedske, posebno imajući u vidu da Bosna i Hercegovina nije poražena u poslednje tri utakmice. "Ne znam ko je pričao o nezadovoljstvu. Mislim da je bod protiv Švedske jako bitan i jako dobar, pogotovo u ove tri utakmice u kojima nismo izgubili. Ne znam šta se uopšte priča o nezadovoljstvu. Mislim da treba svi da budemo srećni, jako smo fokusirani na to što radimo i treba tako da… »
Pojavio se snimak sa oproštajne žurke Edina Džeka, “bosanski dijamant” pevao hit Hanke Paldum
Telegraf pre 10 sati
Odlučio je Džeko da to bude u meču Lige nacija protiv Švedske, što je još jednom pokazalo o kakvom je profesionalcu reč. Nije želeo organizovanu utakmicu u njegovu čast, već se u Zenici, na “Bilinom Polju”, oprostio u takmičarskoj utakmici, koja je bila i više nego emotivna. Suze, bakljada, špalir za legendarnog igrača Bosne i Hercegovine i emotivne reči koje je na kraju uputio: - Odlazim srećan. Sada sam na vašoj, navijačkoj strani. Pre utakmice sam osetio… »
VIDEO Edin Džeko rekao zbogom reprezentaciji: Poslednje zbogom uz počasni špalir
Nova pre 21 sat
U svom poslednjem nastupu pred prepunom „Bilinim poljem“ u Zenici protiv Švedske, bosanski „Dijamanta“ zamalo je režirao još jedan istorijski momenat. Uspeo je da zatrese mrežu Šveđana i na kratko postane najstariji strelac u istoriji Lige nacija, ali mu je VAR poništio pogodak i sprečio ga da obori rekord Kristijana Ronalda. Trenutak za pamćenje usledio je u 63. minutu — saigrači i rivali priredili su mu počasni špalir dok je uz gromoglasne ovacije i suze napuštao… »
Džeko: "Voleo bih i ja da je 1. april..."
B92 pre 13 sati
Džeko se posle utakmice na Bilinom Polju emotivno oprostio od reprezentacije Bosne i Hercegovine, a iako je kroz osmeh govorio da bi voleo da je sve samo šala, potvrdio je da je odluka konačna. "Voleo bih i ja da je 1. april i da sam mogao reći: 'Hvala vam što ste svi došli, sve pripremili, ja se ne opraštam'. Nemam ja više godina za te šale. Mislim da je ovo taman i da je pravo vreme, pravi trenutak. Ostavljam ekipu u dobrom stanju i ima mladih momaka koji će biti… »
"Voleo bih da je 1. april, pa da mogu da vam kažem..." Edin Džeko raspametio Bosnu ovim rečima: Znaš kad osetiš neki pritisak…
Kurir pre 11 sati
Bio je to 152. i poslednji nastup jednog od najboljih fudbalera Bosne i Hercegovine svih vremena. Edin Džeko će u martu 2027. proslaviti 41. rođendan, a do 2. oktobra 2026. gotovo je uvek bio na raspolaganju nacionalnom timu. U tih 152 mečeva postigao je 73 pogotka. Protiv Švedske je bio starter, a u 64. minutu je završio reprezentativnu karijeru. Nakon utakmice se obratio navijačima. "Voleo bih i ja da je 1. april i da sam mogao da kažem: 'Hvala vam što ste svi… »
Džeko slomljen posle oproštaja: „Voleo bih da je 1. april i da kažem – ne opraštam se!“
Hot sport pre 13 sati
Jedna velika reprezentativna karijera je završena – Edin Džeko poslednji put je obukao dres Bosne i Hercegovine . Dugogodišnji kapiten oprostio se od nacionalnog tima na Bilinom Polju u remiju sa Švedskom 1:1, a nakon utakmice nije skrivao emocije. Džeko je teren napustio u 63. minutu, uz špalir saigrača i aplauze prepunih tribina. Posle gotovo 20 godina provedenih u reprezentaciji, priznao je da bi najradije sve pretvorio u prvoaprilsku šalu, ali da je svestan da… »
Remi BiH i Švedske na oproštaju Džeke od reprezentacije u Ligi nacija
Radio 021 pre 14 sati
Kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko odigrao je večeras poslednji meč u dresu nacionalnog tima, a ovacijama je ispraćen sa stadiona u Zenici. Švedska je povela golom Viktora Đokereša u 61. minutu, a bod selekciji BiH doneo je Kerim Alajbegović u 80. minutu. U drugom meču trećeg kola grupe B4 Lige nacija, selekcija Poljske je u Varšavi savladala Rumuniju sa 6:0. Prvo mesto na tabeli drži Švedska sa sedam bodova, BiH ima pet, Poljska četiri, dok je Rumunija… »
Poništen mu je gol u poslednjem meču: Džeko se oprostio od reprezentacije BIH (VIDEO)
Danas pre 21 sat
Međutim, sam rezultat je ostao po strani, jer je ubedljivo najbolji strelac „Zmajeva“ svih vremena, Edin Džeko odigrao poslednji meč u reprezentativnom dresu. U prvom poluvremenu su viđena dva poništena gola, a jedan je upravo anuliran Edinu Džeku, pa se tako ipak nije na najlepši mogući način oprostio. Prvo je u 17. minutu Đekerešu poništen gol, jer je prethodno igrao rukom, dok je Džekov gol poništen u nadoknadi prvog poluvremena. Uspeo je napadač Arsenala da… »
Vesti dana »
(Foto) Studentska lista održala predizborne skupove u Novom Pazaru i Vranju, obratili se kandidati za poslanike
Newsmax Balkans pre 4 minutajoš 17 povezanih
Sedam u mreži, bol ne beži! Prođe noć, al' trag ostane: Ovako je Engleska razmontirala Hrvatsku na njenom tlu! (video)
Kurir pre 4 minutajoš 47 povezanih
Paunović pred susret sa Holandijom: Došli smo osveženi – biće promena
Sputnik pre 34 minutajoš 28 povezanih