Povezane vesti

Kadirov dobio najviši vojni čin: Putin ga unapredio u generala armije

Kadirov dobio najviši vojni čin: Putin ga unapredio u generala armije

Telegraf pre 5 sati
Odluku je doneo ruski predsednik Vladimir Putin, a vest je Kadirovu saopštio direktor Rosgvardije Viktor Zolotov tokom ceremonije u Groznom. Zolotov je Kadirovu uručio generalske epolete i krapovu beretku, navodeći da je odluka doneta kao priznanje za njegove zasluge u razvoju jedinica specijalnih snaga i trupa Nacionalne garde. "Predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin danas mi je poverio da saopštim njegov ukaz o dodeli još jednog, najvišeg vojnog… »
Putin Kadirovu dodelio najviši vojni čin: postao general armije

Putin Kadirovu dodelio najviši vojni čin: postao general armije

Politika pre 3 sata
Direktor Federalne službe trupa Nacionalne garde Rusije (Rosgvardija) Viktor Zolotov uručio je čečenskom lideru Ramzanu Kadirovu ukaz o dodeli čina generala armije, kao i krapovu beretku. Ceremonija je održana tokom Zolotovljeve radne posete Čečeniji, javlja RIA Novosti. „Vrhovni komandant Oružanih snaga Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin naložio mi je da prenesem ukaz o dodeli Heroju Rusije, general-pukovniku Ramzanu Ahmatoviču Kadirovu, najvišeg vojnog… »
Ramzan Kadirov upravo postao general ruske armije! Imenovan po ukazu vrhovnog komandanta Vladimira Putina! (video)

Ramzan Kadirov upravo postao general ruske armije! Imenovan po ukazu vrhovnog komandanta Vladimira Putina! (video)

Kurir pre 6 sati
Unapređenje u čin generala usledilo je na osnovu ukaza predsednika Rusije Vladimira Putina. Direktor Rosgvardije, Viktor Zolotov uručio je predsedniku Čečenske Republike Ramzanu Kadirovu generalske epolete i krapovu beretku. O tome je, pozivajući se na izjavu Viktora Zolotova, izvestio TASS. - Predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin danas mi je poverio da saopštim njegov ukaz o dodeli još jednog, najvišeg vojnog zvanja - generala armije - Heroju… »
Kadirov dobio čin generala armije i bordo beretku

Kadirov dobio čin generala armije i bordo beretku

Sputnik pre 6 sati
Zolotov je rekao da mu je predsednik Rusije Vladimir Putin naložio da saopšti ukaz kojim je Kadirovu, koji je do sada imao čin general-pukovnika, dodeljen viši vojni čin — generala armije. On je podsetio da je pre tri dana obeležena godišnjica osnivanja specijalnih jedinica u kojima je nastala tradicija dodele bordo beretke.… »
Ukaz Vrhovnog komandanta Vladimira Putina: Kadirov postao general armije

Ukaz Vrhovnog komandanta Vladimira Putina: Kadirov postao general armije

Večernje novosti pre 6 sati
Foto: Sergey Bobylev / Sputnik / Profimedia Zolotov je čin i beretku uručio Kadirovu tokom radne posete Čečeniji. - Vrhovni komandant Oružanih snaga Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin naložio mi je da saopštim ukaz o dodeli Heroju Rusije, general-pukovniku Ramzanu Ahmatoviču Kadirovu, sledećeg najvišeg vojnog čina – generala armije. Pored toga, kao znak zahvalnosti za zasluge u razvoju jedinica specijalne namene i trupa nacionalne garde, doneta je odluka… »

Vesti dana »